Tuesday, April 6, 2010

ReSuMe baruuu..


salam..
tajuk kontrovesi tauu,bukan g tmpt kije baruu..just terhegeh2 nk updet resume aku yg dah berabuk tu..expected salary pon x hapdet!gilela xkan nk anto yg lame, majikan tgk pon sure berebut nk amik aku sbb expected salary x tuka2 since 2007!!elloo..bangla pon up gaji tau skg neh! oh ye, gambo kt atas tu bkn gambo mase grad ye,tu gambo amik mase kolej aku nk buat konvo ..time tu aku tgh preknen separuh jalan sbb abortion =( ,apepon mmgla tembam kiut gambo nih,hahahah..abaikan ye..napenye aku buat resume baru? sbb aku rase aku dah lame bersarang kt comfort zone, dan rasenye aku deserve to get better place/salary/exposure bla bla bla based on kelayakan aku nih..(mcm majuk pon ye jugak)sbb kite masing2 ade hak kan ?kan?

i think it is a time for me to make a move..tp bknla esok luse aku nk benti..skg tgh dlm proses mencari lagi..smpila ade tempat yg betul2 nak dan blh appreciate qualification aku yg x sebaper nih..psstt korang klu ade lubang baik punye sile in4m2 la aku ye..tp aku btau awal2,aku ni berdarah dan berketurunan cikgu cikgi,makanye talent aku hanyelah bercakap-bercakap-mengajar-marahmenanda kertas peksa- dan lain2,heheheh..doa2la ye spjg pencarian aku nih nnt akan berjaye jugak dpt better offer..utk diri sendiri..dan utk keluarge tercinte =)

p/s: ade kwn aku sorg ni rezki die bab carik kije mmg murah betullah,sng bebenor dptnye,gaji pon berdentam dentum..aku tmpg gembire =D

18 comments:

Nashays said...

huhu...chayok zety...ailebiu..
tag buat!!!

Nana said...

aku pun dah lama xberhupdate resume pasal blom rs terbuka ati nk cr keje lain heheh

~ana~ said...

kita pun sama..tgh mencari2 keje br..bosan la duk sini...tp sini best..cuma bosan je..hu3x..

CHeeSYaNa said...

aku bukan takat resume berabuk.. malah aku dah takde simpan resume aku.. meaning, if nak carik keje lain, aku kene wat balik resume back from scratch.. tp, yerla, takde purpose pon sbb confirm2 aku akan bersarang kat TM ni sampai pencen.. ahahaha

mama_umar said...

shar - huhu,xlame lg dah nk kene tata kt ko,huwaa!!!

nana - aku sbb baru dpt hidayah dan petunjuk nih,kih3

ana - heheh,same2la kite job hunting ye ana

dayana- klu company ni bagi byk benefit xper klu nk dok bersarang smpi pencen,huhu,aku blm ade rzki nk dok kampeni cenggitu

[-suziey-] said...

caiyok2 wei..aku doakan ko dpt ler g terbang tpt baru..hehe skali skala tukar angin best gk kan..ekeek:D hmm aku pn nk masuk bidang cikgu cikgi ni..hehe..cam best jek nk menghancurkan ank org..hahaha:p

good luck weii..yakin pd rezeki Allah

mama_umar said...

tq suziey..hancurkan anak org?hahaha,i bet once ko dah msk bidang cikgi2 nih u'll love it!maybelah..len org len taste yer x?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

gud luck dear.. =D
gamba convo ke?

iz-AnN عبداللطيف said...

gud luck...gud luck...tapi sila tukar ko nye nama ni...ishh...sian kat yam tau...hoh

SyaNa said...

selamat mencari keje baru :)
aku ni kkdg nak sgt tukar keje, tp sbb da dlm comfort zone tak berani nk amik risiko
even sini gaji ciput tp aku redha :)

unlisted_one said...

Salam dear, thanks for visiting my blog.

Kena rajin-rajin update resume ni, mana la tau, tetibe dapat jumpa potential employer kat mana2 ke..hehe..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

all the best zety .. aku suka laks tgk muka ko kt gmbr nieh .. suci bersih jer ;-)

Afne said...

good luck zet ;)

** atie + aisyah ** said...

gud luck pren.. hope ko dpt keje baru yg gaji berdentam dentum ye...

mama_umar said...

leily - tu gamba mase kolej tmpt zt kije ni nk buat konvo,so kitorg cikgu2 nih kene amik gambo posing dgn jubah camtu,nk dok atas stage,heheh

izzan - heheh,yelah2,masuk ko dah 3x aku kene sound tuka nama letak name maryam skali ;p

syana- tulah,aku just update resume la kan..kot2la dpt tmpt lainkan..dpt gaji up sket pon jdlerrr

mama_umar said...

unlisted - haah,manela taukann..lgpon xtvt kite pon makin bertambahkan..so tu yg updet sket tuh

diana- tengkiuu,uishh tu gambo mcm kueh pau tuh,sucikan pipi pau tuh ;p

afne - maceh wehh..

atie - tq atie..bile tau tmpt atie siap ade pencen lagi mmg bestlah dgrnye..wpon private tp byk die bg benefit kt pekerja..rezki kan atie =)

dbalkis said...

zety..aku baru ingat tu gamba konvo ko yang terkini..baru nak kata mcm muke mude remaja cam time kite grad degree dulu...:-)

gud luck eh..tajuk ko ni mcm ada kene mengena je ngan aku..nti aku rasa cam email ko la...

mama_umar said...

ha3,tu muke mak budak dah tuu..klu letak gamba time grad dulu2 kang adelak yg terpikat kui3,hah,apekah ? emellah aku =)