Sunday, November 1, 2009

SaYe dah X ngiDaM dah :D

tajukk..kemain lagi ye..heheh,mmg spjg preknen ni aku x ngidam apepon sgt..mase Umar dulu pon xde ape2 ngidam ..tp kalini aku mcm 'create' ngidaman aku nih,nk kate saje2 je klu x dpt hati ni mcm meronta2 plak..kang muncunggg smpi blh gantung baldi..jadi aku pon meluahkan isi perut hati suci aku nih kt apai...dah lame gler aku x g IKEA..ni sumer gara2 katalog kt tgn aku nih..bkn aper..saketttt mate nih tgk brg2 dlm katalog nih,rase mcm nk renovate umah pon ader dah ni..heheh,melampau la tu..jadi sabtu lepas slps sesi kaunseling/rajuk/pujuk/ugut2 sket,bergondolan la kami 3 beranak ke situ :D

sampai2 je siap bace doa tahan napsu membeli-belah,pastu mkn dulu..kesian kt aku..baru nile 1st time gigit kek daim, dulu mase study aku g sane xpasan lak kek ni dah wujud ke blom..perut kasik kenyang sbb nk panaskan enjin..pusing punye pusing,sebebno2nye nk tgk changing table utk baby,sniglar tu,pastu pikir2 dok pikir2,rasenye blh hold dulu,agak besar changing table tu,pastu klu dah xpki blh jd drawer,rasenye blh beli next next time kott..

then jln2 sambil tangan merembat tgk2 brg yg berbaloi utk dibeli..dan iniler hasilnye,xdela byk pon..tp cukupla utk buat aku senyumm sket..mmg agak tersasar la list pembelian yg aku dah buat,but stil in budget..ade yg aku igt regenye ade yg x igt sbb dah buang resitnye..

1plastik beg biru tu penuh


Umar tlg punggahkan



utk dapur,cutting board 2pcs(1 beso,1 kecik) rm 9.90
set tupperware 17 pcs rm15.00 (beli 2 sbb 1 set tu belikan utk dilot)



utk budak2 nih,mammut chair rm15.00
bips 5pcs rm 15.00
lampu dinding ladybird rm29.00
towel rm12.90


utk umah,frame gamba rm9.90
jam dinding rm3.50
compartment 6pcs rm29.90 kott..x igt..
mentol utk lampu dinding ladybird rm --- x igt


agak2 total sume bape??hehehe..oklah tu..perbelanjaan berhemah namenye nih..disebabkan apai bwk aku g sini maka aku pon dgn rela hatinye memasakkan die lunch ahad semalam iaitu ayam kurma,udang sambal spesel and ulam timun & tomato aje,,heheheheh,'rasuah'

citer arini : aku sdg berade di umah dpt mc sbb check up 35+ weeks tadi..sumer ok,
berat aku: 76kg
berat baby : 2.6kg
skg ni klu siang2 buat kije/aktif sket,mlm2 akan diserang braxton hicks tu..adoiii..

19 comments:

Anonymous said...

woit g ikea x bg tau aku pun ek!!.. tak call bg tau aku pun ek.. kalu tak leh order lampu lantai RM65 hinggit tu aaa huwa2 zeti kejam...

Liana said...

wa...bila ler kita nak gi IKEA. Pada hal...IKEA sebelah rumah jer... Nak gi juga! NAk gi Juga!

mama_umar said...

ni mesti shery nih- aku mcm nk kol ko dah,tp mase g tu kitorg pki kelisa je weh, phm2 jelaa..lampu rm69 la,xper2,lame lg promo die,heheh,esok kite borak2 ye

liana- g la kimm,buat terapii,hahaha

nadnye said...

syoknya shopping... macam2 ada kat ikea.. nasib baik jauh kalau dekat pun dah singgah

CHeeSYaNa said...

aku suke giler daim cake tu.. beli ler yg dalam kotak tu utk dibawa pulang ke rumah.. eheheh
baby aku berat lbh kurang baby ko..

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

daim cake tu satu kemestian kalau ke IKEA .. utg ler sopping .. tgh sales IKEA nieh ;-)

lily azliyana @ mama zara said...

wah2x..bestnye shopping..nmpak sgt pembawaan bby gegirl ni..dl mase preknenkan Zara pon nafsu nk shopping membuak2. leh jerk kuar shopping sorang diri tk sbr nk tgu en husbnd balik ujung mgu..hehehehe..

isk..malu plak rase diri sbb tk pernah pon makan kek daim tu..slalu makan coklat daim jerk..mmg fevret..huu..

Nashays said...

agak kijam ko setelah melihat gambo2 tuh!!!!yarghhhh

dilot said...

tq...tq...zt. nnti kita buat appointment ye...hehe

Afne said...

citt.. jaki jipang aku tgk brg2 gondolan mu itu! ni yg buat aku nk geletek eddy soh hntr aku ke sana haha. lama sgt dh tak gi. masa awal2 preggy haziq dulu kot.

mama_umar said...

nadye - kitorg pon 'jauh' dgn ikea nih,dr bangi sanggup tu g sane,heheheh,klu dekat mmg xdok umahla kite nih ;p

dayana - lupe nk tapau weh kek tuh,same berat ehh..jom kite same2 montelkan budak dlm perut nih,heheeh

diana - aah diana,xsangke plak tgh sale,tu yg rege sumer pilih klu blh bwh rm30,hahahaha

lily- kite pon sgt suke coklat daim,klu lily suke coklat tu con4m kek tu pon awak suke sgt! try tau klu g sane

shar - pls blame on my hormone babe ;P
sheri bengkek dgn aku xbtau die,die nk pesan lampu rm69 tuh

dlot - haaa..cpt sket..takut terbukak dan tergune dan tersimpan dan tersayang nak bagi,hahahah

afne - jgn jaki weh,kesian kt aku,setelah bape thn baru ni ha jejak smpi sane :(

lia said...

2-3kali jer penah p ikea sbb xdpt thn nafsu ;p

ni terapi berjalan nk mudah bsalin ek? he3...

mama_umar said...

lia - huhu,mmgle xleh g slalu,dah bace jampi pon xjln jugak,hahaha,exercise le konon,pastu balik umah baru rase nk cabut pinggang,contraction bagai,huhuuh

shuhaina said...

shu pun dah lama tak gi ikea..klu pegi tak membeli tak sah..jadi klu agak2 ongkosnya nggak ada..sila duduk diam2 kat umah..
tapi tak leh thn tgk katalog 2010...
kadang2 berjam2 duk dpn PC layan katalog..dpt cuci mata pun jadilah..
sian kat saya...

mama_umar said...

shu - mmg shu,klu poket tgh 0 tu,ngadap catalog je la..ni pon bajet2 je membelinye hehehe sbb kelain plak pegi $nye,org sebok bli brg baby kite sebok ke lain,hehehe

b.O.n.d.a said...

cadang nak ke sana ujung minggu nih..sape nak ikut? jOm kita jemaah sama2! =p

bOnda nak cari langsir (day curtain)..ntah ada ke tak..website dia tak membantu sangat =p
Ops! Orang nilai beli langsir kat lain? hehehe..suke langsir ikea nih sbenOrnye =p

zety said...

bonda - wah,bestnye nk g sane,heheh,org kl dok turun nilai bli langsir,kite g ikea yee,ish,rase nk mntk tlg bonda tapaukan kek daim tu haaaaa..huhuhu

ilhamzamry said...

hahhaha mama umar...saya pun dulu muncung2 nak gi ikea..pastu dah gi alamakk tak larat nak jalan pun...ngan boys yang berlari tu, tapi sempatlah sambar tepawer macam mama umar tu, kusi biru tu pun...hehhe skrg nak ngidam lampu ladybird pulak lah...hahahha

zety said...

ilhamzamry - silekan..silekan..hehehe,lampu tu rm29,igt nk bli design bunge2,tp xpelah,ladybird pon lawo :)