Wednesday, October 28, 2009

PRESSURE and PRECIOUS

P.R.E.S.S.U.R.E

saje pilih kaler light2 utk that word supaya xterlalu mengikutkan sgt rase tertekan tuh..things-to-do berserabut dlm otak nih,smlm dpt emel dr member die kate " SET YOUR PRIORITY 1ST, OTHERS ARE ONLY SAND.." adalah perumpamaan yg die tulis berjela malas nk tepek kt sini,pikir2 balik mmg betol pon,so aku susun balik ape kene buat dulu then sentiase catat ape yg done , undone , and on d way or lost d way,hahaha..
maybe aku takut mcm x smpt nk siapkan asgmnts aku ker..pastu mcm terase 'left out'..mentang2ler aku tgh hongeh mcm nih-->'hongeh' means ala2 termengah2 sbb bwk perut yg sarat dengan makanan budak,terase dgn sape ke or mcmane ke malas la nk pour out kt sini,klu smlm aku citer kt shar pon die kate aku ni tgh sensitip kott,tapi is it i'm being too sensitif or u wont feel it till u r in my shoes??ohh lupe, skg aku xpki shoes dah, aku cume pki sandal aje (>_<)v
klu nk listkan kt sini kije opis,kije ukm,kije umah,kije nk banak yg nk dibuat,rasenye pusing2 pon tang tu jugak..and kene pikir yg org lain pon ade yg susah dari aku,so aku patut rase syukur dan insaflah sket..penah terpikir kdg nk jd SAHM je,bela anak,bagi mkn cukup2,home schooling sumer tu,tp blm masenye lagi..
kesimpulannye, aku kene bijakle nk hadapi pressure2 nih,sbb kt luar sane rmi lagi parents/mommies yg lebih pressure dr aku tp diorg kuat or terpakse jd kuat demi famili/anak2..kene selalu mohon pdNya semoga dimudahkan urusan kiter
-------------------------------------------------------------------

P.R.E.C.I.O.U.S

haa..ni biar kaler2 sket,ceria tgknyee..rasenye sumer (sumer?mcm rmi je,heheh)org mcm tau aku ni dah agak dekatla due date nk mengeluarkan baby nih..dah masuk 35 minggu dah, pastu gender rasenye almost 98% confirm our baby is a GIRL! mule2 pon mcm x yakin sgt,sbb org kate klu girl ni pyh nk predict tapii..memandangkan kitorg dah naik kenal bentuk apam or burger or watever yg org panggil tu,sbb she is keep on showing off to us!hahaha..dlm perut xpe nak kamu nk tunjuk cenggitu,dah kuor sok sile jd anak dare bersopan ye,keh3..gembire? bohongla x excited kan..syukur sgt2,pd kami xkesah sebenanye boy ke girl,yg penting dikurniakanNya zuriat yg sehat dan sempurna :),ermm..pastu name pon rasenye dah ready jugak utk baby 'M... H...' nih,cume blm finalise lagik,mayb mase on d way nk g spital baru btol2 pikir,hahaha mcm time Umar aritu la jugak..
oklah, nk smbg blog hoping buat kije sket nih ye..


23 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

wahhhhhhhhhh...konpom baby girl ek...buh name atie ek....baru comel...hahahhaa....pepun aku doakan ko n bb selamat n sihat & dipermudahkan....

lia said...

sepasang la jadi nyer nnt? wah3.... bg la aura girl tu skit kat cni, kot 2-3tahun nnt dpt girl kat aku lak ;p

~ana~ said...

waa....zety, dpt sepasang la nnti erk....moga selamat semua nya..:-)

mama_umar said...

atie - hehehe,ko ape2pon mmg comel la atie,tu aku syg kt ko..dpt tang peha aisyah pon ok dah..hahaha

lia - insyaAllah ade rezki utk ko nnt dpt girl ke kan,petuanye rajin2 g shopping,hahahaha

ana - yup dear, tengkiuuu

.:Iz-AnN (",):. said...

alahaii...nak salin dah ko ek...moga semenya selamat ye...

mama_umar said...

izan - maceh weh..ishk2..hati ni masih sentap dgn tv lcd free ko tu..xnk ke adiahkan kt aku?hahahaha

lily azliyana @ mama zara said...

beshynyer nak dapat gegirl..dh sepasang lehla rehat lame sket (haha..sukati suruh org rehat. ntah2 org tu target nk 5 anak direct kan..=p )..

skjap jerk nk kuar dh baby yer..=p

mama_umar said...

lily - lima???? hahahaha,pengsan aku,tp klu DIA nk bagi,terime aje,heheh,aah jap je..dlm 5 mgu je lagi nih..or terawal ke??ops

[-suziey-] said...

uish tu cam dh ade nama..hehe..mariah carey ke..ekek:p

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

beshnya tak sabao menunggu baby girl nieh .. nama pun dah siap yer .. sure comei ;-)

mama_umar said...

suziey - dlm perut mase scan mmg dah ade gaye2 mariah carey budak nih,sexy semacam,hahahah

diana - ur bb boy pon sure encem macho mcm abg adam gak nih ;P

b.O.n.d.a said...

waaa syOknye baby girl! dapat spasang! dah 35w nih, kena selalu cOOl tau..jangan stress sangat.. =)

mama_umar said...

bonda- hehe,ok2 will tryla x tense sgt..nnt set date ye ;)

Afne said...

wawawahhhh.. sepasang nmpknya. pape pn aku doakan baby sihat.

Liana said...

Zty... Dah confirm girl yer... Boleh shoping baju banyak2 lepas nie yer... Rupanya semua kaum ibu hadapi masalah seperti ni ker? Ingatkan kita jer! huhuhu... Coz, tengok blog kawan2 cam relax jer...

Nashays said...

lek arr zety..aku tau ko emo sket p ko kn paham aku pon pakai sandal jer g opis skang...sebenarnya aku dah lupa apa yg ko citer kat aku ritu..larikkkkk

mama_umar said...

afne - tengkiu sifu, sentiase rajin on ym ye,sng nk tuntut ilmu xberkesudahan nih,hehehe

liana - tulah kimm,some of them ade yg luah kt blog ke,kwn2 ke,mane2 paltform la..some of them just pendam je, mcm zt plak,depend,kdg luah gaklah tp xpandai karang ayat,hehehe,apepon kene yakin & kuatkan ati :)

shar - dahla sandal same mcm aku!hahaha,ko mmg..byk na hot story sumbat tinge ko,mane nk igt citer aku,huh!

PHiRa said...

sabar ye zety...tu jelah yg boleh akak ckp...tapi betul la...berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul kan...i'm not in ur shoes...eh sila, i'm not in ur sandals...hehehhe...
anyway, all the best ye

liana said...

wah...besh..besh..besh...dapat baby gal..sepasang dah anak ko ek..kalau berkesempatan nanti aku melawat k..coz dulu umar x dpt nak melawat walaupun dah ckp nak dtg..hehehe

mama_umar said...

sis phira- thanx sis :), yelah masing2 pon ade stress masing2kan..kdg dh terluah sket ni lega la jugak..hehehe

liana - insyaAllah gegerl,heheh,sile2la dtg klu dah ilang loye ko nnt ;p

abah aisha said...

aku tau mesti name die Mariam Halimah Binti Hamsafar..hehe

dilot said...

ape la abah aisha memandai2 jek...

mama_umar said...

cban - sungguh xkomersil name yg ko teka ni cban,hahahahaha,dlot,sila pantau suami anda ;p