Wednesday, October 7, 2009

AiR MaTe dan SaYe (T_T)

ni citer sabtu lepas, kolej ada buat jamuan raya ..buat kt hotel kolej je, set up stall dgn mknn2 mcm soto,sate,char kuew tiaw,nugget,air,lemang & rendang..pd aku klimaks event ni (aiyoo..blhkah guna ini perkataan??) adalah time anak2 yatim area Sepang dtg..
mule2 aku lepak dlm opis je mls nk kuor,sekali bile dgr diorg ckp, " eeii, sedeylah tgk budak2 tuh..ade yg kecik lagi..comel je dak pompuan tuh.."
aku pon tergerak la nk tgk anak2 yatim tu..nk gak dpt pahala usap2 kepala diorg kan..
sekali aku kuor trus nmpk budak kecik pompuan umo dlm 3 taun,dgn pki tudung kecik tu duduk dgn penjaga die, comelnyer..ni budaknye
->mase ni tudung die dah terbang,heheheh

trus tekak aku perit tahan nk melalak nangis, laju je airmate ni turun sbb aku trus bygkan Umar aku..aku masuk blk opis sblm aku berdrama kt tgh alam tuh,apee..konon nk usap kepale,nk cium kononn..baru tgk dah berjurai airmate..ntahla, xblh nk describe nape aku emo bile tgk dak2 kecik tu..aku perasan ade lg yg umo 2thn+, yg down sindrom..jd aku lap dulu airmate nih baru kuor opis balik, nk jumpe diorg..

haa girl ni yg baya Umar, badan semangat btol ..nape tah die suke plak bile aku dukong die..siap terlentokk lagi..penat dan panas agaknye..student aku ckp budak ni ade iras2 aku,hehehe..chomel le tuu..haaa..korg bygkan..hati ibu mane x cair bile tgk budak2 comel mcm ni?

hmm..tu jelah nk citer pon..aku ni mmg..time2 gini tgk Oprah show pon blh nangis, tgk Biggest loser tu pon blh nangis klu diorg dpt adiah bace surat dari famili..lagi2 klu bace/tgk citer baby saket ke..kristal sungguh hati ni..

-> gamba dgn kakmen and shar, x cukup korum nih,hehehe

-> ni matron azmah or kitorg panggil makmah..kitorg je tau blh pnggil die makmah sbb die mcm mak kitorg :)

-> antara ratu2 cantek opis,keh3..

16 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

zt,......sungguh cantek baju mu ittew.....

beb...aku pun takleh tgk anak2 yatim @ org2 tua ...mesti aku sedih terbyg kan anak aku @ mak ayah aku......ayoo...walaupun kte ni brutal..tp tetap sensitif ngan bende2 ni kan

mama tisya said...

amboi mak buyung posing bj cun tk nmpk pn perutnya..jeles2...tiba2 ku pn sebak la bila bc part anak2 yatim tu

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kita ni pun kategori jenis sentimental ..cpt jer air mata kuor .. bj merah mu tue cantikkkkkkkkkkkk weh ;-)

lia said...

aishhhh ni pon mata boleh bergenang ;(

biler tgk anak2 mcm 2, rasa mcm nk amik jd anak angkat jer tp tkot xmampu nk jd perent angkat yg baik...

Suhana Shahril said...

Alahai Zety,
Sy yg bacer n3 zety pon dah bertakung air mata. mmg mudah tersentuh bila tgk anak2 kecik ni. Namanya pun pompuan..naluri & perasaan cepat sgt tersentuh.Sensitip bebenar.
Takpelah Zety, mgkn kita x mampu nak bantu segalanya utk mereka, kita sama2lah doakan mrk agar sihat dan membesar jd org yg bguna dunia & akhirat.

Liana said...

Zt....
MAna beli baju tu...cantik sangat... Kenapa bila org pakai semua cantik2 yer...huhuhu...

Memang kalo tengok anak2 yatim pasti akan tersentuh naluri keibuan kita... Wajah2 mereka tu sangat2 tulus...

mama_umar said...

heheheh,agak2nye klu kite sume kumpul 1 tempat blhla nangis beramai2 ye..masing2 ati kristal :D,tulah,nk tlg tiap2 sorg tu mmg xmampu..same2 kite doakan diorg berjaya dan dilindungiNya k..

p/s: baju merah ku itu buat org silau..hahaha, ready made tu size 44,kain x blh zip smpi atas pon,opps!

Nana said...

lawo baju weh manyak tol ko baju tangan2 kembung nih hehe

liana said...

ety, baca n3 ko pun aku sebak...kalau jumpe mau jd koir menagis nanti..huhuhu..apepun ko tetep menten cun dgn baju merah merla...hehehe

bOnda said...

zetty, bOnda yang baca ni je pun sebak giler2 nih..huhuhu

bOnda ada nampak kat trafic lite Open hOuse nih..masa tu tengah tunggu lampu merah =)

Afne said...

sian kan tgk bebudak tu.

zet, mcm tak nmpk pn perut comel hang tu.

mama_umar said...

nana - xbyk nana btol2 ade 2 psg aje ;p

liana - merah merla ye liana..heheh

bonda - trafik light saye xtuka2 kaler dah,merah manjang,heheh

afne - aah,cian..kalini perut kiut sket,klu pki kaftan baru nmpk beso

[-suziey-] said...

hmm btl la..anak yatim ngn org tua..xleh thaan kalu tgk..huhu..

nadnye said...

Mmg sedey.. nak2 lagi yang tengah berbadan dua.. kesian kat depa kan..
Ratu2 cantik ... yang mengandung tu tak nampak cam ngandung pun menten cun jea..baju pun cantik...

mama_umar said...

suziey - samelah kite,ratu airmate kontrol macho,hahah

nadye - hik2,agaknye ikut cutting baju kot,arini baru org tegor,"eei,besornye awak.." ceh!

lachikoz said...

oh ty...fhm sgt2...aku mase pregnantkn afeef pn centu, hati kirstal..kn ade iklan enfagrow ke ape tah yg anak die ngamuk mase blaja piano pas2 mainkn piano mse call nk wish bday tu..berjurai2 air mata aku haaa...