Tuesday, October 20, 2009

Tak Cukop Satulaaa..

minggu ni jage exam, so curik2 sikit mase updet blog ni..dan juga terkejar2 nk siapkan 1 writing report utk final..tghari dah setel,huhhh, leganyeeee!! tinggal lg 2 subjek utk aku setelkan segala karangan darjah satu writing aku, seb baek tekan2 keybod je,klu tulis dgn pen...



cakap psl x cukop satu nih, rupe2nye aku cume ade 1 bengkung je pas bersalin nnt...laaa baru sedor ade 1 je, sbb dulukan igt mcm cukup je 1, pki siang je,mlm xyah pki, so basuhla sket2 bengkung tu..dahla dgn lumur bende2 sapu mustika ratu tu.,.ya Allah gatal getiknye tuhan je la tau..pastu abis dah kaler putih bengkung tu,dah jd tompok2 taik unta coklat gituu..euww..jadi,kalini,aku igt nk tambah 1 lg bengkung ..dan aku rase nk bli yg strap on..yg lame ni (brand amway) jenis ikat, akan tetap dipakai, dan strap on tu aku nk pki time malam..tetapi masalahnye disini..adalah jugak aku survey2 kt website , carik2 jumpela bengkungmoden.com dan bengkungmia..hmm..otak ni dok pikir, yg bengkungmoden.com tu dlm rm200+..mahaila pulok..yg bengkungmia tu mcm pendek la pulak..adoiii..

harap kwn2 blh la tlg tgk2kan kot2 ade kt website lain ke, ker ade jual kt farmasi ke,or kedai2 jamu..nnt btau occay ;), maceh sumerr

p/s: maklumler..xsabo nk kughusss semule..ekekekek..blh kah??


12 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

bengkung tue mmg costly .. kita nie dah ler bajet2 .. guna jer apa yg ada ....

lily azliyana @ mama zara said...

wah..survey bengkung plak yer. bagus2x..rasnye persediaan smbut adik betul2 teliti kali ni kan..=)

Nana said...

hehe..aku dulu ada 3 bengkung mmg gatai weh satu ari pakai hok tu je.

mama_umar said...

diana - aah, klu 1 dah rm200, tu dah 1 set jamu tuh..heheh,tgklah kite try survey kt farmasi ke

lily - heheh,bkn aper lily,just nk top up ape yg xde je..nmpk beria eh?nk tau x,1 baju baru pon xbelikan lagi..kaler pink :(

nana - 3? okla tu weh..ko bygkan aku yg pki 1 nih,seb baek x nek kurap gatal ke hape,heheh

Afne said...

zet, aku aritu rembat bengkung tali kasut ada blogger nk letgo murah sbb dpt 2. sapa ekk pernah bgtau aku set afiat tu ada bengkung tp kena beli separately.

byk2 bengkung yg aku dh pakai.. tali kasut, jns zap lekat2 ngan traditional. aku prefer traditional sbb lbh selesa cuma leceh skit sbb panjang berjela.

mama_umar said...

afne - yer btol,aku pon suke je pki yg ala2 tradisional tu, yg zap on ni mcm utk on the go dan utk mlm la..td aku g avon,ceh,dah xde dah utk yg bengkung pas bersalin,last bli bra,haha

lia said...

errr ada dua kot bengkung tp xpakai langsung masa pantang psl badan ku yg gomoks ini tlh menyebabkan bengkung xmuat ha3 itu sbb muncit sampai la ni kot...

mama_umar said...

lia - heheheh,agak2 nk letgo bengkung tu btau la,tp tgh carik yg zap on ni ha..hmm

dbalkis said...

zetty, hai..aku pon beli bengkung mysetbersalin tu..konon2 mule2 semangat sangat le pakai..time pantang pun aku rotate 3 bengkung.smpai 4 bulan aku pkai bengkung tu g keje..tapi buncit je jugak..pape pun gud luck

Uncle Lee said...

Hello Mama Umar, nice blog. Love your use of short cut bahasa.
Regret my bahasa sebelum Merdeka, very jurassic, very panjang old style spelling, ha ha.
Have a nice day, Lee.

mama_umar said...

dbalkis - hai balkis :),heheh,rotate smpi 3 eh, ker ko xikat kuat2? xper2, masih berpeluang utk slim melim ;p

uncle lee- heheh uncle le,can u understand what i wrote? teror la u ;D

mamazana said...

zetty, mama pun tgh cari bengkung zip on ni. nak pakai utk mlm. bengkung tali kasut tu ntah mana pulak letaknya. mcm nak kena beli jgk tu.

mama ni mcm beranak anak sulung pulak.sume nak beli... adeiii...