Monday, October 5, 2009

Umar's OBSESsion

cerita ttg betape obsesnye Umar towards golf nih penah aku citer mase n3 dulu2..he was just around 16months old when we tug-of-war with remote control bcos he wanted to watch channel 815 (golf channel), mule2 igt die main2 je or akan jd boringla kan..tp tak, serious je tgk tv tu kalah tgk katun! then he started with swinging his hand, imagine himself playing and holding driver/pitcher or watsoever name bende pemukul tu..
then,kitorg mcm kesianla plak tgkkan budak ni asik men kayu penggaru atok (yg mcm garpu besar tuh) or hanger sampai patah dikerjakan dek jd kayu golf, kitorg belikan kayu golf plastik tu .. excited sgt2 Umar dpt set tu, tiap2 ari die men bende tu je..mule2 tgk tv dulu, he was like listening to the instructions then follow the action..hmm, bknlah nk puji anak sendiri tp mmg gaya swing die mcm player dlm tv tuh..klu akupon xleh nk pukul camtu, cara pegang, cara die address and focus to hit, bend lutut lagi..mmg xsangka die blh kopipes bulat2 , ditambah lg klu die cangkung dulu konon nk tgk lubang nk masukkan bola,sungguh kelakar..
baru2 ni Umar dpt gift dr Tok Bob, pitcher (kayu golf) for kid, hmmm..rezeki Umar ..org lain pon naik excited tgk keobsesan anak aku nih, kitorg saje2 nk bli kayu golf btol2 tu..aduduhhhh, xdapatla kann..mmg die seronok heret kayu tu ke ulu ke hilir,tp sbb kayu tu agak berat lg utk die pegang,dan kitorg takut die akan pukul org tgn die terkehel , so kitorg sorok dlm plastik dan hanya akan gune when it is time :) ..
jumaat lepas, bwk die g padang golf kt upm, kt tmpt org pukul2 bola tu je .. igtkan die akan main2 smpi kt padang,sekali he take it seriously praktis pukul2 bola dgn papa .. ni antara clip yg dpt aku amik mase kt padang tu..
video

tgk gambar2 ni, xde 1 pon yg main2..serious sgt kan utk budak umo 1 thn 9 bln??..huhuh..mama yg penat kutip bola ko nak..

-> aim & fokus dulu..

-> coaching jap..

-> nangis woo tiger wood tengok,ekekek

-> klu terkenala time die tgh swing sekuat ati tu blh pengsan ye

-> hangkut sendiri ye set golf,x kose mama nk angkat

p/s : ade org penah ckp dgn kitorg, " ehh..u blh anta Umar ni masuk club junior,practise from now.."
heh,klu mampu terlebih2 duit tu xper..blh je apai anta aku g spa Umar g join mane2 club, tetapiii biarlah Umar menebas2 kapet sampai botak kt umah dulu yeeee,, mama & papa blm mampu lgla sayang..

22 comments:

mummy aryan syamil said...

cewahhhhh ikut gaya papa la neh..beso2 sok nk ganti tiger wood ek umar...

tggi cita2 anak ko neh..bgsss yaangggg

lachikoz said...

comel glerr umarr!!! aku dh saksikan ke'obsess'an nye dgn mata aku sendiri nk bukak channel 815..klaka2..

aku rs betul la ty..xpe..bersusah2 dahulu..sok anak kau jadi nicol david/chong wei kau gk yg untung, muda2 dh ade datuk hahaha..centu bkn tiger woods je nangis...engku emran pn nangis..die pn sibuk nk jd kn aleesya golfer..tp xtentu minat lg..anak kau mmg minat...klu wat terpaksa xsame dgn minat..

lachikoz said...
This comment has been removed by the author.
mummy831 said...

umar... u can go far kalau mama n papa serius. train bila umur dh 4 - 5 thn tapi kena investlah. like what nek mummy n atok bell buat kt ajay. jadi member club dulu... past tu amik handicap test... barulh boleh main ngan papa kt golf course. kemudian masuk junior tournament... blh jadi tiger wood malaysia...
dok gitu...

mama tisya said...

amboi2 umar dh ikut jejak ye...sian mama tukang kutip bola ek...like father like son ye...

lily azliyana @ mama zara said...

Cayalah umar!! mmg nmpak sgt berbakat tau. tak padan ngan umur die setahun 9 bulan tuh..ada gaya die swing bola (tp dpt membayangkan mama die yg boyot tu smput kena tlg kutip bola..hehe)

mesti zety n husbnd bangga tgk umar ni kan..=)

CHeeSYaNa said...

tabik spring ler kat Umar... Camni, susah le baby Zarif nak catch up! ehehehhe.. Keep it up, Umar!

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

dasat minat kt golf nieh .. org2 kaya mampooo .. heh..heh... adam laks obses dgn drum, guitar .. camno tue ???

Suhana Shahril said...

Amboi..kecik2 dah pandai tunjuk bakat.Bakat main game orang kaya lak tu.kekekeke...
Xpe lah umar..cepat2 besar,ngaji bg pandai,dpt keja elok leh support sendri main golf yer...

Nana said...

segan gile ngan umar ni..main sukan2 orang kaya nih.ekekek

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Perghhh...tu dia tiger wood malaysia..

Bagus2...ada gaya tuh...elok galakkan dia...golf ni sukan yang buat $$$$... :)

[-suziey-] said...

fuiyooo..ni la tiger wood jr versi malaya..cayala umar..mmg stylo tu..umur cam aQeel jek..tp matured giler la umar yek..

SyaNa said...

tuu diaaaa
ade gaya wey
makin terserlah kehenseman umar

nadnye said...

rasanya kena bagi galakan betul la mama Umar, rugi rasanya sebab minat memang dah ada, cuma tinggal digilap sahaja.. Hantar la mana-mana yang betul ajar dia main golf nie manatau the next Nicol David in Umar.. caiyokk

mama_umar said...

shiera - heheh,yang,asalkan cita2 anak2 ni murni dan jd org berguna kan,,sonang ati..

esah - seb baek 'mood' die aritu blh kontrol lg,klu x malu aku dgn ayah ayu,huhu..cptla besar afeef,blh temankan abg umar men :)

mummy - nek mummy,agak2 tok bell blh sponsor club x?heheh,insyaAllah..kitorg try our best utk support Umar,nnt blhla ajay tolak set golf die kt umar,jual murah2 je tau ;P!

mama tisya - last2 aku yg plg penat erryn dok kutip bola , huhu

lily - thanx aunty,tp mmg btol imaginasi aunty mama saye terkedek2 kutip bola,heheh

dayana - baby zarif teror PS nih..hehehe,ikut daddy cheese die ;P

diana - blhla adam buat band nnt,heheh,org len maybla kaye..kitorgtakat belikan umar set plastik rm10 tu blhler,heheh

suhana - insyaAllah :) aunty,hehehe

nana- ala nana..org len kaye le kot,kitorg ni jem kaye bulehler,heheh

june - insyaAllah..asalkan nnt duitnye halal :)

suziey - time pegang kayu tu je nmpk matured,time lain ya Allah..tuhan je tau,hehehe

syana - yerrr,muke je nmpk encem tp pampers dah berat xmo tuka,golfer bacin! hehehe

mama_umar said...

nadye - insyaAllah,kitorg try yg terbaik & termampu kot2la minat umar ni smpi die besor, buat mase ni die bljr dgn papa die dulu, FOC,hehehe

liana said...

alahai cutenya umar ety...cam real je dia..kalau dia betul2 minat kite kena bg galakkan kan...setakat yg mampu lah kan..umar ni pun dulu mama terer main hoki jer tau...umar high mentenance plak nak main golf...hehehehe..apepun semoga umar dpt jd cam tiger woods...

mama_umar said...

liana - hannah aku dah tau dah con4m tennis player gifted ni,heheh,korg dua2 men tennis kan? aku hoki takat jaguh kampong blhla wehh ;P

PHiRa said...

zety, kalau obsess dgn benda2 camni memang bagus tau...tgk budak encem tu pukul bola memang salute la...auntie ni pun lom tentu leh wat gaya camtu la umar...mane tau 20 thn akan dtg umar leh jadik mcm tiger wood;-)

Mios The Photographer said...

wah... bleh diketengahkan ni bakat anak hang ni nnt... aku sgup jd KD dia... hahahaha... bijok2... aku akan tgu kemunculan dia nnt..

mama_umar said...

phira - amin..amin..;)

mior - haa,mmg tgh cari kd pon,xsanggop aku nk kutip bola die dah,gaji 0.50 sejam,mau?kih3

nzh1979 said...

fullamakkk umar.. set golf cam arif punya..tapi dia haram tak reti main.. adeke main golf serupe main hoki.. nasib tak cedera kaki mama dia kena pukol okeh