Monday, May 20, 2013

Maryam tak boleh naik Airasia

salaam =|

rasenye rmi tau kes ibu & anak yg xdpt blk Msia dari Vietnam tu kan? dahlah nama anak tu same = Maryam jugak..tersentuh hati mak :(

klu nk describe perasaan aku, sbg manusia bese, hati mane x tersentuh kan..lagi2 hati ibu..aku sgt2 terigt mase g Hong Kong dulu (oh,lame dah ye rupenye )..mase tu kecoh H1N1..mmg mase dtg epot dan blk epot sume kene scan dulu ..sape2 demam tinggi aku pasan diorg mmg kene tahan..mase tu rmi gak Msian yg kene tahan, esp yg bwk budak2 kecik mcm budak2 nih..tp xde plak dgr citer diorg kene tahan smpi bbrp ari xblh blk Msia ..mcm budak2 ni mase pegi tu ok je..mase balik tu adela panas sikit badan diorg, tp xkene tahan..
dan terigt juga kesah sorang kwn pcm/fb ni syerah yg kene tahan baper jam sbb suspect demam tinggi H1N1 jugak kot mase tu..Airasia jugak kot mase tu diorg naik..

semoga kande dinde yg terima ujian ni tabah okay..x mustahil bende ni blh terjadi kt sape2 pon..so pasni,

1) naik MAS jelah..hihi
2) kalau nk nek AA jugak sile beli insuran siap2..kitorg ni slalu gak ignore insuran tu..lagi2 local..huhu


11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

boikot AA

Adlin Mohamad said...

x sangka AA cam gitu ...

Lily@MamaZaraZareef said...

yela..kalau tmbh insurans tu jd mahal tmbng. tp memang penting sebenarnya kan..wuwuwu

Nad MamaZN said...

Huhu sedeyyy
Tetibe teringat kt baby tu..

Mama Zharfan said...

memang kesian sgt2...

ieda immi said...

x sangka perkara macam nie terjadi dkt rakyat malaysia ..
simpati dan berdoa agar cepat2 selesai masalah nie

Gieyana said...

Klau cmpak mn2 airline rsnya x ks nek kot beb..
Tp sian kn bdk tu n mama dier..jenuh nk tggu smpai baik tu..
Skrg AA strict sgt..ms aku nek kt JB awl pregnant ritu siap suh isi form utk declare..kt penang ok jaa..

syariza09 said...

x mampu plak sy nak naik mas tu...harga mencanak2..tp kes maryam tu mmg kesian sgt2

~ana~ said...

sian kan...sedih aku bc...x sangka terjadi perkara mcm ni....ntah apa2 la AA ni...

lia said...

Bayaran mahai utk tiket murah kata Mr Fallah... Sebak tgk kosah dorg

CHeeSYaNa said...

Tu mmg semua airlines punye rules.. bukan AA jerk.. kalau naik Mas ke emirates ke apa pon, mmg tak boleh naik kalau ada penyakit yg mudah berjangkit such as H1N1, campak etc...
tapi AA bagi tiket replacement kan pada family tu? bukannye ticket tu burn kan?