Tuesday, May 14, 2013

Dah pandai baca komik sekarang ye

salaam =)

aku dulu suke sgt2 bace komik nih..rasenye most of kande dinde kt sini mmg loyal reader komik2 mcm Doraemon, Dragon Ball, pastu katun kung fu cina tu, alahaiii lupe lak aku tajuknye..smpi setiap kali beli kene sorok bwh katil takut mak nmpk..dah la nk beli kene save duit banjer..nape ek dulu mak aku x bagi bli komik? emm..bkn ke nk menanam sifat suka membaca tu elok? hik3

ok, citer skg..aku dh jadi mak-mak nih..Umar menunjukkan minat dia bace komik..yg kelakanye sblm die lancar bace, die men beli je komik Ben 10..pastu tgk gmbr..pastu soh aku bace setiap mukesurat T__T..adoyaiii..skg ni dah lancar dia mintak komik Upin Ipin..kire oklah kan..senonoh lah sikit citer die..kalau citer Dragon Ball dulu tu, aku plg igt tok guru Goku yg suke tgk pompuan sexy tu..smpi kuar2 darah idung die..hish..not good,not good...oh, patutlah mak aku x bagi bace,hahahaha

balik dari ngaji dpt komik Upin Ipin, nmpk x ade kepala si kecik tu enterframe? hehehe

princess sorg nih blm pndi bace tp pandai berciter..bukak buku princess dia bantai je bercerita ikut gmbr,hehehe

alhamdulillah, jujurnya nmpklah perubahan sikit pada Umar..sejak aku bagi coklat IQ tu, nmpk dia kurang ngantuk time nk g skolah..bile tnye teacher kat skolah mcmane dgn exam dia..teacher siap cakap," berehhh puann" ..oh, mek kelate rupenye ;) .. bkn sng kan saje2 kite nk telan kismis/kurma/teguk air zam2 camtu je..klu tanye aku, hmm..time buke pose dan time2 org bagi kurma tu mmg aku makanlah..anak2 & family dpt merasa makanan sunnah mcm coklat ni, pd aku berbaloi sgt dah..tu yg trus jadi stokis Bangi, alhamdulillah ;) ..kande dinde, jemput Like fb page https://www.facebook.com/CoklatIQBangi


*kalau ada kande dinde yg berminat nk beli/jd dealer coklat IQ cocodamia, blh pm kt fb coklat IQ Bangi ye :) atau email : zety82@gmail.com




6 comments:

mummy_ayu said...

Ian pun suka baca komik Upin Ipin & every month Ayu belikan..so far..dia makin lancar membaca..

zety said...

kan ayu, good Ian!

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi :)

Nad MamaZN said...

Bagus la umar!

~ana~ said...

good boy la umar....:)

MrS. F!zA said...

Smbil bca psl maryam citer psl komik tbyg2 dh cane dia citer psl anak buah gitu gak.budak girl mmg suka berangan gitu..hehe