Wednesday, November 7, 2012

Mama bangga dengan Umar Husayn

salam =)

pestime merase konvokesyen tadika anak..Alhamdulillah, besar nikmatNya..atuk & nenek Umar pon folo skali dek excited..Umar & kwn2 semua pakai jubah sbb buat persembahan Qasidah..aku pon xtau qasidah tu camne..huhu



konvo anak2 ni dibuat kt Excel Training Centre nun kt Broga .. mmg Dato' Fadzillah punye training centre,tu yg buat kt situ..jauh ke dalam btol, ujan sgt lebat plak ari ahad tu..

sampai-sampai je amik gmbr jap dgn dato', kt blkg tu atok/nenek kemain gembire muke, hehehe, kami berkawan dgn anak dato' yg no 2..lame dah kwn, bile ltk gmbr ni kt fb, anak die pon komen,hehe


kejap je dato' berucap sambil kasi ceramah parenting sket


branch Bandar Sri Putra (tadika Umar) buat persembahan Qasidah..hebat anak2 ni, panjang gak diorg nyanyi tuh ..yg depan skali, kiri tu adek sepupu apai :), Umar baris blkg sekali ..


branch Bdr Baru Bangi buat choral speaking

papa apai & adek2 sepupu beliau pon ikut skali memeriahkan majlis :)

cikta @ nekmi ..anak makcik aku yg bongsu sebaya Umar, diorg 1 skolah , senang ada sedare,hehe

part Umar dapat hadiah anugerah Pelajar Mithali mmg surprise..sbb kitorg xtau pon, bile bukak buku aturcara program ada nama Umar Husayn Hamsafar terselit, hehehe, mithali yer Umar :)


proud of u Umar Husayn..

sepupu apai plak , Hazrul dpt anugerah Tunas Harapan, wahh,pakat2 ni sapu adiah ;)

ada plak cabutan bertuah utk 15 tetamu..terselit no aku & no adek sepupu kitorg Nurin :)


part anugerah akademik Umar xdpt sbb ada 3 paper die xdpt 100% (sume ada 6 papers)..yg dpt markah 100% are maths, science & pend. islam, yang paper BM,BI & Jawi 90+ markah je..bile aku tgk mistakes Umar, careless mistakes la byk..geram plak tgk nye,hehehe..xpelah nak, cube lg k..tupon die x btau mama ada exam ..tau2 die bagi aku kertas jawapan je U_U

utk final exam, students ni xde ranking pon, masing2 dpt komen & dinilai secara peribadi oleh teachers..blhlah tgk markah utk setiap subjek..klu nk compare2 , jeling2lah markah kwn2 die, hehehe..tapi aku dah set, aku xmo compare..aku cume nak, anak2 ni buat sehabis baik utk exam,sports, etc. and what you have achieved, are the results of your own efforts & tawakkal padaNya..semoga anak2 trus cemerlang dunia & akhirat..tu je doa mamapapa..



7 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

Alhamdulillah..cemerlang gak pencapaian umar kt skolah tu kan..br 4 tahun lebey umur dia..congrats umar!!

Nad @ MamaZN said...

tahniah umar!
sebak plak nengok umar pakai jubah berkopiah tu..nampak cam imam muda plak ;)

cikta tu yg pandai buat kek tu kan?

CHeeSYaNa said...

Congrats, Umar!! Zety, ok erk kindy ni? ada cawangan kat BBB erk..

Wan Amira said...

yezza... zety, i baru tahu nama umar penuh.. serious sedap.. arab habis.. kan, seronok tengok bila anak2 dah pandai.. kalau macam umar bab agama lagi pandai, sejuk hati mak mengandung.. good job umar..

and pls dun compare ur son.. tak de pekdahnya... lagi buat kite stress adalah .. let them grow as it is hehehe..

mama tisya said...

tahniah umar...pelajar mithali gtu....ko pn bertuah dpt adiah ye

Syida said...

congrats umar!
aqid punya result tak kluar lagi. tak tau la apa dia dapat.

IntaNBerliaN said...

alahaiii saya yg baca ni plak rasa terharu... seronoknya dt ank yg bagus cam umar ni.. :-)