Wednesday, November 7, 2012

KECEWA DENGAN MAYBANK RUPANYA TAK MENANG PON

salam

 =(

rasa down btol2..sedih sgt2...rasenye readers dah bace kt entry aku menang Tiket Legoland oleh Maybank thru blogger contest kan..pastu bile aku contact/email pihak maybank tanya kenapa x dpt ape2 notification..senang je diorg jawab/respond kt aku..meh aku listkan ape yg aku buat / follow up:

1. Mule2 Nad notify aku kt fb ttg list pemenang contest. pastu aku pon bukaklah website m2u,sebab mmg diorg akan listkan nama2 pemenang utk semua contest yg diorg anjurkan. Bila klik kt link tu, keluarlah list yg aku tepek kt blog tuh..aku pon dah stat konpius dah, Mira & Suzi dah dpt surat awal bln 10 aritu..




sape2 manusia pon yg dh tgk perkataan MAYBANK LEGOLAND BLOGGER CONTEST WINNERS dan CONGRATULATIONS TO ALL WINNERS konfem2 la teruja & happy sbb menang kan?? dah sah2lah name ade kt situ!!!

2. pastu aku kol Maybank, dahlah x dpt bercakap dgn orang yg sepatutnya, pastu officer yg jwb tu siap konfemkan dgn aku yg btollah name aku tersenarai (sebab die cek kt m2u lah tu) dan surat dipos ikut alamat buku simpanan ( ni 1 lg kepala hotak, blh x lenkali emel dan tanya address ke ape ke). beria2lah aku cek dgn makcik aku yg dok kt alamat lama tanye psl surat..die kate xde pon..

3. aku xpuas hati lagi, aku mntk tlg mira bagi email org maybank ..dan yes, aku email Bos diorg trus. Bos die reply, btau will get back to me lagi 2 ari..okay..sabar dan tunggu..

4. lps emel Bos diorg,mmg ada maybank call gune private number & cek nama aku & alamat..TAK KE MEMBERI HARAPAN NAMANYA TU?? siap tanya alamat sekarang lagi..KALAU DAH NAMA AKU XDE DLM LIST PEMENANG, TERUS TERANG JE X BLH KE?? aku pon happynye btaulah alamat terkini..dengan harapan diorg akan pos ke ape ke..

5. seminggu lebih diam je xde ape2 respond dari maybank. aku saje bukak m2u tgk senarai nama tu lagi, dan..TUKAR PULAK DAH?? trus listkan 11 pemenang sahaja dan lagi 11 nama yg diorg listkan mule2 tu yillek pucek!delete trus!

6. aku dah agak dah..aku emel lagi elok2 tanye apa status terkini dan explanation diorg.  dapat reply dari officer die yg ada salah faham ttg list tu..explain yg pemenang hanya ada 11 orang je ..list yg lama tu sebenanya salah. minta maaf & cuba lagi contest akan datang.peh mudahnya ko reply kan..

7. aku replied kt Bos & officer sekali..aku tulis,

Sepatutnya pihak Maybank hanya keluarkan senarai akhir nama pemenang-pemenang yang telah dipilih. Kerana icon "List of Contest Winners"  dan perkataan Congratulations to all winners! di dalam m2u dianggap hanya akan memaparkan nama pemenang sahaja. Pihak Maybank bukan setakat mengelirukan saya dan peserta lain, malah 'memberi harapan'  kepada kami. Walaupun ianya hanya tiket Legoland, tetapi besar ertinya pada saya, terutamanya apabila saya telah memaklumkan kemenangan tersebut (berdasarkan senarai dlm m2u sebelum ini) kepada keluarga & anak-anak saya. Sudah pasti, sesiapa pun yang melihat namanya tersenarai di dalam "List of Contest Winners" akan teruja.

Diharap perkara ini tidak akan berulang lagi di masa hadapan kerana secara jujurnya saya kecewa dengan cara pihak penganjur/maybank menyenaraikan nama-nama pemenang untuk contest blogger ini.
 
ya, aku redha & terima xde rezeki nk dpt tiket Legoland tu..cume aku nk diorg tau yg jgn main2 dgn sebarang pengumuman yg diorg buat. x profesional langsung diorg buat keje dan x cek btol2 list yg diorg nk kuarkan dlm website m2u.. dan terkena plak pada aku yg mmg berharap nk mam* nih T_______T

tu jelah luahan utk hari ini..rezeki Allah tu luas...dah tertulis xde rezki kt situ..xperlah..yg penting aku dah reply & btau aku xpuas hati dgn cara MAYBANK letak list yang salah kt m2u tuh. .....malu wehh U__U..





18 comments:

mama tisya said...

aduhai camtu plak..tiba2 ckp 11 plak ye...aku ada tgk gk yg nad tagged ko tu...mmg kena komplen camni..jgn main2 la kn..ala kalo maybank nk bg apa salahnye..aku dgr pn panas ati

Nana said...

astaga...gile ke apa bole plak list tukar2 mmg tak pro langsung bangang nama nye ni...adoiiiii
mmg kasi harapan palsu
xbaik btoll
tak pe la zety anggap je xde rezeki & anggap la lepas ni ada rezeki lagi hebat dari ni

Nad @ MamaZN said...

Astaghfirullahalazim..!
kite pulak rase bersalah zety..
sbb kite yg bgtau link winners tu
kalu kite tak forwardkan kat zety, mesti zety wat dunno je, huhu!
takde la jadik cm skrg..
sori ek!

cemane la maybank ni buat keje..
diorg nama besar, ramai customer
jadiknye kene la buat keje tu efisyen sket
ni tak pasal2 dapat malu je..
pastu kasik harapan pelesu plak tu..
huu...rase bersalah sgt zety..maaf ye

insya-Allah, ada hikmah disebalik kejadian..
rezki yang lebih baik mungkin..


Wan Amira said...

obviously, bukan kite tak mampu nak beli legoland, bet most of us can even buy for the whole family.. However, winning a contest is far best meaningful.. what do u mean congratulations? and you make an error on congratulations? interesting right.. i've been in auditing for few years, even tak kisah audit ke tak audit, usually when it involves public, someone above u or another eyes will review what you are going to post, else, malu lah kalau silap.. and selalu kalau silap, the company will compensate..

and yes, i sendiri dah dua kali organizer tersilap, but not tersilap nama, tersilap announced hadiah, but both two organizers (which are smaller size companies as compared to Maybank) pun tukar hadiah yang lain which reasonable la jugak walaupun tak sama dengan sepatutnya..

and so here it goes, kalau kite nak merayu ape bagai, nanti it looks funny on us, with RM280 tickets kite nak hu ha sane sni, as in my case, i was also disappointed how they are handling the winners..

after few emails with no reply, tetibe bile bagi kat bos, and the boss replied.. ade pulak orang lain replied and say lebih kurang gini "patutnya u tak dapat since u replied to our email on 11 sept ( i bet if i didnt put the date in my earlier email, they couldnt trace) tapi maybank baik hati nak bagi dekat u"

first - if only they explained earlier, or let me rephrase - if let say if they did replied to my email, of course, i boleh terima lah kan yang i ter-tak sengaja tak reply.. ni tak reply..

secondly -again, it looks funny on me, macam nak sangat duit rm250 -- which is up till today have yet to be transferred to my maybank's account.. their last email was on 25th october, saying that will deposit my money early week after raya haji which was last week, tapi hari ni pun dah 8 november..

well enough said..

we are only ikan bilis :)

ok panjang pulak - just my 2 cents.. i rasa ntah2 lepas ni, i dengan u susah la nak menang contest maybank sebab banyak songeh hahaha

mama_umar_maryam said...

mmg tau dh die akan pilih 11 je.tp keluqrkan list awal2 tu 11 trus..ni main2 plak konon senarai top20.bodoh btol diorg ni

mama_umar_maryam said...

kite yg organize contest kecik2 nipon hati2 sgt nk buat pengumuman pemenang kan..down btol aku

mama_umar_maryam said...

nad...awak xde slh apepon..sekecik zarah pon x..tq sgt2 notify zt aritu..klu bende camni xjd pihak maybank take things for granted je bende camni..jgn risau zt xmrh apepon kt nad..

mama_umar_maryam said...

tq mira..i rs mcm u tgh berckp depan i je :)..and yes,my hubby pon ckp yg name i pasni blacklist dah.hahha

SyaNa said...

adoiiii...mmg x profesional langsung la
bukan contest dr blogger picisan takat GA hadiah kecik2..ni dr MAYBANK ok..
patut x jadi benda gini

xpe la zety, insya Allah ade la tu rezeki ko kt lain
mana tau big bos baca email ko..patut ko bg link entry ni sekali..biar dia tau nama dia da busuk kt luar ni
huh!! ape punya maybank

mama_umar_maryam said...

yup syana..lbh teghuk dari organizer/company kecik2 nih ..
dah sah2la tersalah letak,bagi jelah tiket kt aku ni ha,hahahah

~ana~ said...

woi bengong ke hape maybank ni...company besor tapi ampes..sgt2 x profesional ok...

tp xpela zety, mungkin allah nak bagi rezeki yg lebih besor kat ko lepas ni..who knows kan?????

ieda said...

aduhh kalau akk jadi adik konperm agaknyee lebih meletops dari nie .. haaa kasi harapan tuu ..
memang ponn nak ke legoland tuu ramai2 mana mampu kan .. dah lah mahai .. kena lak situasi macam nie .. sabar ye dik

anggap sahaja x der rejeki .. adehhhh entah ape2 .. huhu

MRS. K said...

Xpa la wei.. Nk buat camna xdak rezeki.

AdanyaKauUntukku said...

sila buat laporan pada kpdnkk..printkan list dah email tu...

boleh amik action towards maybanks
boleh saman malu
boleh dapatkan pampasan..

wahhh aii pulak over kan..ha ha h

Lily@MamaZaraZareef said...

La..boleh plak mcm tu. X sangka teruknye pengurusan diorang. Salah besarrrr tu silap publish list pemenang. Sbr ek zety..huhu

MrS. F!zA said...

tak ptut lah gitu..nama MAYBANK tu dah ckup besar dan gah kt msia ni..blh plk anjur kontes yang tak profesional punya cara..haihh

IntaNBerliaN said...

Ya Allah... boleh plak macam tu.. apalah dorg ni.. buat malu je.. maybank tu dah la nama yg besar.. blh plak buat camni.. adoiiii

watyz said...

alahai.. sian nye la hai zety... x pe la zety x de rezeki... :(