Monday, November 12, 2012

Cerita Saspen dan menakutkan sebelum kenduri

salam =)

Giveaway Voucher AEON & Kleenex masih ON! klik sini utk join ya :)

Alhamdulillah kami sekeluarga memanjatkan kesyukuran padaNya.. cuaca ari sabtu 10.11.12 sgt2 baik..kenduri kesyukuran utk sambut menantu berjalan lancar..catering good service,PA system good jugak..cume kompang je not good, diorg salah tarikh..seb bek DJ tu ada kompang digital,hehehe..

sebelum nk share dgn kande dinde sumer citer kenduri, sebenanye ada citer MENAKUTKAN dan sgt2 saspen sblm kenduri..aduhaii..selama ni aku xpnh ada alergic dgn ape2 bahan makanan pon! nk dijadikan citer, ptg Jumaat tu aku g makan kt cafeteria amik lauk ikan patin tempoyak campur dgn sambal belacan..pehh..mmg best, sekali malam tu lps setelkan door gift sumer kt umah mak aku, balik umah tgn aku stat gatal2..tp xde bintik2 pon..

tibe2 kol 3 pagi aku rase gatal2 ya amat kt tgn nih..sempat lg pikir, eh gatal tangan nk dpt duit ka? pastu aku rase mulut aku mcm kebas2..dan rase bengkak! trus masuk toilet dan tgk cermin aku nk pengsan..mulut aku bengkak , bibir atas sebijik mcm kene sengat tebuan!! ya Allah..dugaan ape nih..pagi nk kenduri dah ni wehh..nk nangis aku..




aku kejut apai, mmg tekejut gile muke apai, mesti die igt aku hantu bibir tebal kejut die tido U__U' ..apai berlagak kool, die tnye aku makan ape siang td? die senangkan ati aku btau pagi nnt surutlah bengkak tuh..aku dh xblh tido dah pastu, sambil2 mikir pagi nnt nk g klinik!

kol 9 pagi aku dh g klinik. aku sorg je pegi sbb bdk2 ni tido lagi kt umah apai jage..aku cover2 lah mulut aku malu wehh..jmpe doc mmg kene inject kt bon-bon lah klu nk cpt surut..aku tnye doc , kenape tibe2 saya ada alergic? doc jwb maybe ada makanan yg dah x elok aku termakan..cis! mmg x halal lah aku dgn cafe tuh! nyaris2 aku rase cam xnk dtg tunjuk muke kt kenduri adek aku,..

doc btau klu lps injek tu aku akan ngantuk..bengkak akan surut dlm 20 minit gitu..dgn penuh sabarnye aku siapkan anak2, dan trus g umah mak aku..siyesly aku x rase ngantuk pon! kebal sgt ke aku nih..dlm kete aku asek tgk cermin cek mulut aku..apai plak x abis2 pujuk, surut dah bengkak tu..huhu..

smpi2 umah mak aku bedesup aku masuk dlm bilik xmo kasik mak/ makcik2/ sedare lain nmpk..konon2 bz nk mandikan bdk2 nih..pdhal Tuhan je tau betape malunye aku nk kuar bilik .. dan syukur, bengkak kt mulut aku ni btol2 surut menjelang kol 11 pagi tupon bibir atas len mcm sket..ala2 kene suntik botox pon ye jugak..tp cam lawa pon ye jugak,hahaha....

amik 1 gmbr je lps dah surut sket tuh.. erghh..agaknye klu kande dinde tgk gmbr sblm surut tuh, larik sumer xmo kwn aku T__________T







 



6 comments:

Nad @ MamaZN said...

la..ada citer saspen di sebalik nya ke..?
tgk ok je, hihihi..

alhamdulillah dah ok ;)

Gieyana said...

alhamdulillah...sek bek dh surut..idak jd angelina jolie uols..:-)

Mama Zharfan said...

nasib baik sempat surut :)

Lily@MamaZaraZareef said...

haha..ingat citer menakutkn ape td..tgk gmbr zety ngan nad tu nampak cung melecun je..x sangka ada kejadian di sebaliknya..:-P

~ana~ said...

aku ingatkan cite apa...dah cuak nak bukak blog ko td sbb skrg ni kul 415am...hahaha...

alhamdulillah la kejap je dah ok..lepas ni ko kena alert skit la zet sbb allergic ni bukan bleh pandang enteng...huhuu

Sidratul Muntaha said...

seb abek sempat surut..
klu tak dah jadi gaya bibir Sophia Loren..