Tuesday, July 31, 2012

pestime buat Kek Batik pon nak kecoh

salam =)

kih-kih-kih..poyo kan aku..baru pestime buat kek batik hah..






sumer letak, butter, telor,milo,susu pekat, gula perang..pehhh heavennnn ;)  actually buat kek batik ni mase nk buke dgn kwn2 'mak-mak hot' (hot mummies) yg aku close mase kt UM dulu..dah janji masing2 bwk potluck..aku nye tugas buat sayur campur, ayam bakar & kek batik..punyelah beria2 aku buat kek batik tu sekali terlupe amik dlm fridge u_u..apelagi..kene kutuk kaw2 lah,hahahaha...best buke pose thn ni dgn kwn2 berkonsepkan potluck dan di rumah shj ..sebabnye..anak2 blh berlarik bebas ;)

next iftar dgn bff since skolah aku pon rasenye buat kt umah jelah..hehehe...

14 comments:

mama tisya said...

aku lama dh tk wt kek batik..kek batik yg paling senang....

best2 potluck wt kt umh so tkde la rushing kn nk solat ke nk blk ke..leh lepak smp sahur...over la kn...hehe

lia said...

btol... wat kat umah lg selesa, lagi panjanggggg bley borak2 kan he3

Chekgu Azrine said...

dah lama tak buat..since mr hubby dah bising2 sebab anak2 suka sangat makan.. benda tu kan manis.. dah stop buat..huhu

ieda said...

ok layie adik dah cuba
akk nie ashik beli aje ekekek ;)

Deq's Qienz said...

Percubaan yg baik..hihii kite pon suke mkn n wat kek nih..hihiii

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku suka gak .. kalau tak manis sgt boleh ulang2 makan ;-)

LYAfrina said...

hehe.. ok dah tu..lya x pnh cuba buat2 kek ni...

Nana said...

kalau aku pon harus poyo gak sebab pestime wat kan haha
aku tak pernah wat lg

Nad @ MamaZN said...

port lepak2 dgn kawan2 sekolah seratas selalu nye kat umah kami la memandangkan kami husband n wife pun 1 skolah gak..
buat potluck kt umah jek mmg best, tp penat gak la pada yg jadik tuan umah, hhuhu! =p

~ana~ said...

pestime buat harus kecoh...nak di jadikan kenangan...:)

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

kek batik mmg byk kenangan manis. xde fridge pon blh buat lagik. emmm...buka kat umah dgn kwn2 mmg best. nak solat pon selesa.

Ibu di China yang melahirkan anak kembar 12 dipaksa memilih 1 dan 11 yang lain akan dibunuh!

IntaNBerliaN said...

sy buat kek batik xpnh jd.. hihii

SyaNa said...

kagum kagum
hehee

aku pn suke iftar kt umah jek
x pening kepala dgr anak merengek

LELAKI INI said...

sekali je penah buat..
then tak kan ssekali dah nak buat
dah tau tak jadi!