Tuesday, July 3, 2012

cara-cara buat sanggul ala pramugari

salam =)


ahah! tu dia...skill mama ntah dpt dari mane..hahaha..sebenanye maryam ni sgt2lah xsuke diikat/tocang/cekak/sepit u name it ,apepon xmo..klu nk usik rambut die tu time die leka boleh, tupon kire luck lah klu dpt..

sng je nk buat ni..sorry xdpt amik gmbr satu-satu sbb dpt amik gmbr cenggini pon aku dh syukur ;D

1. mule2, pintal2 rambut tu smpi bwh..jgn pintal kuat sgt..sederhana kuat je
2. lepas tu bwh yg pintalan ujung tu ke atas 
3. masukkan pintalan ujung rmbut tu ke bahagian tengah rambut yg korang tgk mcm lubang tu..nk buat lubang tu cucuk dgn jari pon boley
4. sumbat2kan pintalan rambut tu, kemas2..dan siap!

mcm pki sanggul pon ye jugakkan ;)  .. klu ade anak dare yg masih blm byk rmbutnye bwk2 bersbarlah ye..i tgu setahun setengah umo maryam utk main2 dgn rmbut die ;)

p/s: pramugari nmpk ni xleh carik makan wooo, hahahahaha

30 comments:

♥cikmOt♥ said...

tunggu rambut anak aku panjangn la baru leh buat cam ginni....sob...

mama tisya said...

terror ko pintal2...kalo kt evita peroni ada sepit bole buat tp rege mhl la

Anum said...

ala comelnya

MRS. K said...

wei.. snap leh gambo muka penuh

tiefazatie said...

comel2..hee..
ifa rajin gak buat mcm nie dulu2

mummy_ayu said...

wah..tomei..nak buat kat rambut Iris..dah pendek..so..nak try kat rambut sendiri la..he he he

::EIDA:: said...

Comey comey~~~

Hilmirda Daud said...

comel...
Banyak kali cuba buat kat rambut sendiri ni tapi tak jadi asyik jatuh aje. Kalau rambut panjang tak boleh ke?

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ha, sama ngan my alya.
mmg die x suke tocang ke ape rambut die, suke free gitu aje..

mommie dh plan nk potong kasi pendek dh rambut die, sng sket nk pakai tudung pg pi skul..
time nk sikat pun cpt.. heheh

AyuArjuna BiGoshh said...

cun :)

ayu dah transfer duit poplook ari ni lepas ya :)

Wanieys said...

ala comelnyer dia :)

Nia said...

alolor, comelnya..tapi Diha rambut pendek, tak boleh buat.

Nana said...

hehehe kiut sungguh pramugari cilik tu
aku pon suke wat sanggul gini kat mia

Lily@MamaZaraZareef said...

Comei sanggul..x pernah try kt zara sanggul mcm ni..:-)

ieda said...

ala cutenyaaaaaaaa
dulu akk berangan nak jadi pramugari
skrg tgk lak sanggul pramugari
mengimbau kenangan betul ;)

comel !!!

ps : dikk akk dah email ekkeke .. kalau zt ada ym .. leh ym ;)

tiefazatie said...

owh..baru tau meatworks antara yg serves ribs yg best nie..hehe

kne tgu org belanja la nie kat tony romas lak..ahha..

Nad @ MamaZN said...

tggu rambut baby nayli panjang mengurai gak ar, heheh

Gieyana said...

cutenyer..tak pandai nk buat..:-)

Bionic women said...

anak kita pun payah benor nak ikat rambutnya..huhuhu..
cantik ler wat gini, nanti nak try ler

~ana~ said...

bila bc tajuk, aku terfikir sapa kah model nya...huhuhu....

ni bakal pramugari kah?hahahah

Sidratul Muntaha said...

aku rasa bkn takat maryam je yg tak suek ikat
dak ara pun same..
serabut!!

mama_umar_maryam said...

tq kande dinde..satu lg..klu rmbut jenis lurus pembaris dan licin mcm iiii..jgn hrpler blh pintal cenggini dgn tgn..kene gune speit khas,hehehe..slmt mencoba!

ieda said...

dikk akk dah lama x buka FB ..
FB diopiss nie ada masa2 ada .. ada masa2 x leh bukeeeeeeeeeeee huhu

LYAfrina said...

masa lya kecik2 dulu..mama lya slalu buat rmbut gini kat lya.. tp x pnh buat kat asya sbb rmbut diax lbat & nipis

IntaNBerliaN said...

cantik.. tp si alisha ni rambut pndek lagi.. kne tunggu pnjang dulu... :-)

tp nsb alisha ni jnis sk org main2 rambut dia..

mrsfiza said...

kompom maryam nmpk jelita gitu dgn sanggul pramugari

Anonymous said...

Everyone loves what you guys tend to be up too.
This type of clever work and coverage! Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to blogroll.
Review my web blog ; teen porn

Anonymous said...

Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you are a
great author. I will ensure that I bookmark your blog and may come back later on.
I want to encourage you to ultimately continue your great job, have a nice evening!
My blog post ... how to make extra money

Anonymous said...

It's truly a nice and useful piece of info. I'm glad that you just shared this useful info with us.

Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
Also see my web page: lanautica

Anonymous said...

Article writing is also a excitement, if you know after that you can write or else it is difficult to write.
Here is my homepage ... friv.com