Monday, July 23, 2012

Lauk lauk sahur

salam 4 Ramadhan =)

Alhamdulillah..4 ramadhan dah..dan aku baru pose masuk ari ke 2 'U___U'  ..okeh..mcm biase,,aku mmg suke sahur sepertimane aku suke berbuke, otak ni mmg ligatlah pikiaq nk masak ape, lauk ape, goreng ape dsb.. dan klu blh aku mmg nk elaklah ltk gmbr2 mknn kt blog ni..hehehe..tapi kdg2 aku rase perlu ltk gmbr nih..sbb kdg ade org baru nk bljr masak..mcm aku nih..klu xde gmbr..camne nk tau outcome kite tu btol ke x? kan? last2 google jugak nk tgk gmbr camne..samo yo

oklah, just nk resepi2 sahur dari 1 ramadhan sampailah pagi tadi ;)

1 Ramadhan : 
- nasi goreng kampung

2 Ramadhan :
- nasi goreng ayam ~eh, cam ulang je ;p

3 Ramadhan :
- ulang lauk buke, sambal udang, tumis buncis & sup chickenball

4 Ramadhan :
- goreng ikan kembung rebus, sambal kicap perah limau, telur hancur

*sumber: google, tp siyes sebijik mcm yg aku goreng pagi td, kepala tadak,hahaha

x kire..nk letak gmbr jugak!! hahahah..syok btol sahur pagi tadi sebab aku baru posekan dengan apai rebut2 nk cicah ikan rebus tu dgn sambal kicap, nikmatnye sahur ;)..alhamdulillah

13 comments:

Anum said...

sedapnya

mama tisya said...

ltk gmbr yg kita masak tu best cz bole refer utk juadah thn akan dtg plak...hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sama ler kite, awal pose dpt cuti..
br 2 ari pose nih.. hehehhe
kite sahur ngan ikan singgang aje.. laju gak sbb de tembikai.. heheh

AyuArjuna BiGoshh said...

wah rajinny amasak sahur...ayu goreng telur dadar jer :)

SyaNa said...

hai kak tunjuk gambar sahur je ke??
lauk buke x mo tunjuk
hahaha mampos kena panah petir

Saleha said...

terilurlah tengok ikantu.. nanti nak goreng ikan rebus gak lah

AS SALAM
salam kenal dan follow sini ye

Hilmirda Daud said...

Dah lama tak mkn ikan rebus... terliuk pulak.

Nana said...

aku thn ni rajin skit nak sahur hehe
ntah la rasa lapa lak
thn sudah2 xsahur pon

Nad @ MamaZN said...

kengkadang tu
benda yg paling simple tu la yg paling sedap..

kengkadang? eh tak..biasanya...=)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku nmpk ikan goreng jer terus terbayang budu

Sidratul Muntaha said...

makan time sahur sgt nikmat weih.
kalah time buka
aku suek pose ni sbb
time buak aku susah nk mkn nasik
aih..nak cari ikanlah..
nak goreng mcm ko jugak..
kat rumah ade sambal tumis..
yaiy!!

IntaNBerliaN said...

best2 gak menu bebuka zt ni :-)

watyz said...

simple je makanan sahur. senang keje. aku pon lebih kurang jer... :)