Sunday, July 1, 2012

Jalan jalan makan makan hadiah hadiah

salam =)

Alhamdulillah..murah rezeki wiken nih...cume kene tarik nikmat melihat dgn jelas sikiit je (saket mate) ..tp ttp syukur ..baru kene sikit pastu rs insaf malam2 raba2 buat susu maryam sbb mata dah tempek ubat yg mcm taik mate tuh. ~owh...bygkn yg xrs nikmat langsung atau rabun kuat..huhu

stat dari ari sabtu petang mata aku cam magic atau ubat tu yg magic sbb terpakse jugak kuar utk bli brg etc. dgn budak2 ni lagi..dgn mate pedihnye lagi...apaiku ade tournament 2 ari berturut2 (sabtu & ahad) ~sobs..napelah x menang nissan teana dari edaran Tan Chong Motor ituh t______t~ 

punyelah aku nk isi waktu terluang bdk2 ni dari memekak x tentu hala, aku trus capai apron dan amik water color adiah besday umar zaman die 2 taon dulu kot..dan aku izinkan bdk2 nih menconteng apesahaja yg mereka suke..cume syaratnye hanya conteng kertas shj. tapi cam bese sliding door jugak yg jd pilihan bdk2 ni, maka..kelas seni berakhir dgn jeritan aku lah..apelagi..dah pegang hanger kt tgn dah ni..alhamdulillah, iman ku masih tebal (-_-')


petang tu pas apai balik dan menunjukkan adiah yg dia dpt \(~-~)/  yg bukan Nissan Teana tuh, kami di ajak dinner utk clbrt wedding anibeseri atok&nenek sedara Umar & Maryam ..yg ke 27 klu xsilap...Allah selamatkan kamu tokbob & nekbob!!! we luv yaaaa, hehehehe
 *Red Wok, Bangi

cerita ahad plak ... bermula dgn sms dari bibik wiken yg kensel xjd dtg kemas umah..aduhaiiiii... pastu rezeki dtg bergolek lagi bile pakyong/makyong bdk2 ni ajak lunch kt luar..trus clear mate aku! hahaha..smpi2 midvalley ~yg tibe2 xrmi org smlm tu kenape ha?~ kitorg trus g lunch kt Imarin restoren thai yg seangkatan dengan Absolute Thai..sodap x? ish3...sodap sangat hah!  oh ye..Maryam tibe2 nk pki tudung mcm mama katenye smlm..aku cam caye x caye je minah nih..tp alhamdulillah die tahan lebih 2 jam kot! cume baju diela cekci sket..nmpk tiak, hehehe..dah sumer org dok teleng2 tgk anak aku yg bertudung tuh..mungkin pelik napelah mak die pkikan baju nmpk tiak t__t


 mango salad yg ohsem~
 maryam nk makan carrot yg dah diukir jd bunge
 siakap stim ohsem~

actually ade lg few lauk yg aku xsmpt snap, dah lapor x dulik dah. utk restoren Imarin yg kitorg mkn tu aku blh bg 4 bintang..short 1 bintang sbb waiter diorg mcm xcekap ..berbeza dgn layanan kt Absolut Thai JPO tu..~awat..gaji xmasok lg ke dekk ;p


jalan2 diteruskan dgn membetulkan psp Umar , toysRus & dress Maryam ~again..ade wedding kezen apai lagi minggu ni (blh ppuan kt Ipoh) & minggu depan (belah laki kt Bangi)..kemain Maryam dok heret toys tu..kitorg soh pilih, die xreti nk pilih, sumer yg kitorg suggest die heret ~mapuh pakyong nk bayor! hahahaha  ..last2 toys lain yg dpt..tqvm pak/makyong..lebiuols lah!

dah penat melayan bdk2 nih..minum ptg plak..adeh..sedap plak pizza nih aku tgk..sape soh tepek tengahari2 pose nih t_____t

honeycrumb aku..xmo share! hahaha

dlm kol 9 mlm blk umah..bdk2 ni dah rindu dgn papa diorg...berpeluk2an lah masing2..~eleh,ngade~ aku jenguk2 kt luar kot2la ade kete hasil hole-in-one apai..hik3..2nd day tonomen dia, nilah hasil2nye...alhamdulillah..syukur jgk..xpe yang..usehe lagi! yg sonoknye akulah, bag laptop free memanjang ;)..lain2 tu ade voucher buke pose, voucher pizza hut, coffee maker etc.. alhamdulillah ya Allah  =)



13 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ayakkk .. aku kena sakit mata hari tue ..bertapa duk kt rumah jer .. penuh gak aktiviti weekend ko zet ;-)

Sidratul Muntaha said...

semalam aku dok rumah je kot?
selain tu gi anto aqil ke klinik
cirit birit
lps tu beli nasi ayam hainan
samosa
apam balik
blik rumah sambung buat coklat adik aku
tu je la.

mummy_ayu said...

seronok la..masing2 mewarna
lama tak buat aktiviti water color nie..
emm..weekend nie kot..leh nie..

watyz said...

ayork! aku pon pose gak ni. lapo tgk makanan ko tu sume. amboi maryam kemain sume di angkut ye. hehehe

Deq's Qienz said...

wahh bestnya bersantai bersama kluarga :)

salam kenal ya :)

lia said...

alololo bestnyer tgk aktiviti korg

~ana~ said...

comel nya maryam bertudung!!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

bznyer wiken dema....ok per. dapat vou pizzahut hehehe

Nad @ MamaZN said...

cute jek maryam pakai tudung ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

amboi2x..sakit mata pon boleh berjalan sakan yek..bukan kena kuarantin kat umah?? ekekekekekke

IdA *SetulusKASIHummi* said...

salam singgah..comeynyer maryam..

MrS. F!zA said...

cantik sgguh lah anak dara mu...

tiefazatie said...

wah...semua nmpk sgt sedap!