Monday, July 9, 2012

Jalan jalan Ipoh maliiii


salam =)

alhamdulillah..perjalanan kami lancar Bangi-Ipoh-Bangi..majlis nikah pon lancar.. nk tgk gmbr pengantin? dan bekas2 pengantin? hahaha, buleh2..majlis sanding nnt buat kt Putrajaya sabtu nih..


ko tido ke ape ty? hahaaha

maryam & her bff hannah..dua pupu


 abis majlis dlm tengahari camtu kami kroni2 bergerak ke Kinta Hotel & Apartment Suites utk rehat 1 malam kt situ..pdhal ikutkan bknlah jauh kan..saje je..jln2 tmpt orang :) ..kitorg booked 2 unit apartment yg 3 bilik tu..murah x rm300 utk 1 unit? bestkan! klu booked direct dgn hotel rm400+ ..kitorg cari contact yg owner persendirian, tapi services & facilities mcm towel etc tu on hotel..ok sgt2lah...apartmnt die pon besar & selesa.. antara gmbr2 dlm apartment & swimming pool kt tgkt 5..sejuk woo mandi kt tgkt 5 nih, berangin2..mcm mandi kt air terjun plak rasenye..


mcm bese, apai & gang pegi menebas (golf) , kitorg kt bilik rehat,makan & layan bdk2 mandi pool

magic..hehehe, mane 1 badan..mane 1 kepale diorg, hahaha, kolam see through


 malam tu dinner kitorg mule2 nk g mkn kt Vegas ..atenye femes la kt Ipoh nih..tp malam tu tutup plak, jadi kitorg pegi ke restoran Pakeeza atas cadangan kwn kitorg yg mmg org Ipoh sejati,hehehe..Indian cuisine..lain drpd yg lain..bese tomyam2,ikan2,udang2 kan..tuka plakk...mmg best! patutlah best restoren nih, dgn waiter yg ramah tamah x serik layan kitorg rombongan makjemah ..dan JJCM pon pnh dtg sini..makanan plak..what to expect..kari , roti naan, nasik bryani terbaek takat ni ;)


khim naan, spesel ni..naan ada isik ayam/kambing/lembu kt dlm, pehhh dah gaye pizza kan?


esok paginya pulak, kwn apai ade btau yg ade pasar pagi yg femes & besar dekat je dgn hotel kitorg..as a typical wanita yg bijak dlm berbelanja,aku xpuas hati klu x dpt jejak pasar pagi tu..maka kami wanita2 ber 6 orang, eksasais la jalan kaki pegi pasar tu...all i can say..patutlah femes & ramai orang, mcm2 ada,sume ada! basikal bughuk pon org jual, hahahaha

 
siyes pasar pagi ni besar, kitorg xlarat tawaf abis. separuh je kot.

 ikan berhidung gajah..lembik2 je idung die weh

tangkapan ultimate kt pasar pagi, tudung ni rm 5, tudung bawal 2 tones pon rm 5 jugak, mak rembattt

pastu ade lg yg kitorg beli, pinggan yg blh bakar atas dapur/microwave etc, klu kt Jaya Jusco penjual tu kate mahai, yelah, kot tertipu kitorg rm 7 je pinggan tu

siap2 nk cekout dan trus menghala ke Bangi sbb ade lagi jemputan kenduri orang bertunang...adehhh...ikutkn mmg penat, tp dek ramai2 tu xdela rase sgt kan..smpi2 umah kenduri tu mmg laporlah tgk lauk pauk kan..apelagii...balunnnnn..lauk2 kampung..dahla suasana kampung tu mmg best! heavennn


 sambil tu surprise bday party utk nenek sedare bdk2 ni..(diorg mmg close dgn kitorg) tu yg maryam menyibuk ;p


alhamdulillah..tu jela kot nk share takat nih..penat mmg penat..aku rase mmg xbenti2la kami nih sejak akhir bln 6 lepas..sumer peristiwa ada..kenduri kawen, tahlil 3 ari berturut2, knduri kahwin lagi..minggu ni ari sabtu nk sambut panten ni kt Putrajaya plak..semoga lancar hendaknya..daaaaa...

16 comments:

MRS. K said...

kolam see tru tu kalau ade orang kentut mesti nampak buih2 kua kan? muahahahha

Anum said...

seronoknya

lia said...

kolam tu... aku rasa nak p berendam jer rasa.... bestnyerrrrrr

Gieyana said...

bestnyer..

Kolam tue special..rumah pon cantik...
Eh..awk dh pakai dskr or sy jer yg br pasan?Hihi..:-)

~ana~ said...

best nya..ramai2 berkumpul mcm ni...

Nad @ MamaZN said...

ahahaahah!
komen mrs k mmg takleh blah! =p

tu la, sonok plak tgk zety n famili pi jenjalan..ramai2 bertambah la seronoknye kan?
penat pun tak terasa sgt..

p/s';tu poplook le tu ek?hihi

mama_umar_maryam said...

mrs k- tu aku swim jauh2 tu,hahaha

anum-mmg ni yg kitorg bese buat,jln rmi2 dgn kroni masing2 ;)

lia - siyes best pool ni,org x rmi sgt..sederhana je saiznye,dgn view dari atas bgnn tu,mmg best weh!

mama_umar_maryam said...

gieyana- hehehe, ade 4 gmbr yg dlm n3 ni saye cilok gmbr sepupu kami yg ada dlsr, lain2 tu camera hp je ;)

ana - wpon aku tau konpem penat travelling tp best weh..ramai2 dgn family2 yg kite sayang,cewahh

nad - hahaha,kt fb pon ade gak yg komen tahpape gmbr pool magic tu ;p
..kitorg mmg close esp kroni2 family nilah ;)

mama_umar_maryam said...

nad, jwpn p/s: aah lerr ;p

Wanieys said...

spesel nampak kolam tu hihihi

Puteri Satu said...

mcm best je akak tengok jenjalan reramai kan..mesti meriah...

IntaNBerliaN said...

pakeeza tu mmg sedap. :-)

tp vegas tu kat mana plak.. xpnh tau pun.. ahhahha

Lily@MamaZaraZareef said...

yekla..rase cam tahun ni banyak agenda kenduri kendara yg zety ada..family besar kan..so majlis sume nmpak meriah2 amat..=)..btw, menarik plak tgk kolam see thru tuh..tp macam segan2 silu gak klu nk berendam tkt org nmpak ape yg tak patut plak..ekekekeke

tiefazatie said...

wah..best2..

sis nmpk cun la!hehe

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya mandi kolam tue..

Anonymous said...

Tmpt knduri ni cm kt kg jenderam la plk kak zeti oi,cm pnh nmpk jek pondok bunge tu...