Thursday, November 10, 2011

Maryam buat mama susah hati sangatt

salam =)

ececehh, barulah blh senyum..cube updet malam tadi..rasenye ghupe cenggini T___T ..

kesahnye semalam pas amik maryam dari umah maksedare apai (yg jage maryam skg) start dari maghrib maryam ngadu saket perut, makin lame die merengek2, pastu trus nangis, trus muntah..Allah, aku dh panik, apai blm blk lagi, papa mertua anta g klinik jap..maryam keep on cakap " atet peyutt..atet .." ha..manelah x panik aku...

smpi kt klinik biase kitorg, doc tu cek2 la perut maryam kot kembung ke ape kan..doc kate ni x kembung sgt..doc risau kalau pasni maryam demam sbb saket perut, better cpt2 g hospital cek..takut appendiks ke ape...ya Allah, takutnye aku dengar..doc kate klu budak kecik saket perut susah sket nk detect die saket aper, dahla maryam blm pandai ckp kan..huhu..sedih btol aku..

blk umah, maryam tertido dek kerana penat nangis..sayu je aku tgk die tido.. umar pon mcm kesian je tgk adek die xbermaya ..klu x, konfem bergegar2 1 taman dgr diorg menjerit gadoh..bile umar usap rambut maryam tgh tido ( umar spontan buat,aku sgt sayu sobss), sambil tu die ckp..kesian adek..adehhh, perit tekak aku tahan airmate (=_=) ..aku nekad, klu tengah2 malam maryam demam panas sgt dan x ilang2 saket perut die aku mmg nk g hospital je, aku btau apai..apai pon nmpk risau je..yelah..dahla die nk outstation g sarawak, tgal aku tekontang kanting nanti..

malam tadi mmg tido2 ayam jelah, maryam merengek2 jugak, aku sumbat ubat demam..mmglah klu anak demam, xde maknenye ko nk tdo berkroih2..wpon mmg sgt penat 1 hari semalam..alhamdulillah sampai ke pagi demam beransur kebah..aku sempat lg surf intenet bace psl appendiks..x psl2 aku dah hapal organ2 dalaman mcm ginjal, hempedu,appendiks terletak kt mane, heheheh..dlm hati aku berdoa byk2, mntk2 maryam saket perut sbb salah makan je..

dan tekaan aku tepat, maryam sehari sebelum mmg die melantak pengat durian ! maybe sbb die mkn byk sgt,perut die pedih & panas..aku pon satu, dah blk umah bile maryam mntk kt aku pengat doyan tu,aku bagi lagi,die pon ngap,ngap,ngap..dulu mase die baby pon, kt umah bbsitter lame ade org bagi die mkn doyan fresh tu, bile balik umah trus maryam muntah2, adoyaiii...mase tu mmg marah gaklah..dahla maryam baby lg mase tu..ish, mls nk ingatlah!
yg pengat doyan tu aku xsalahkan maksedare apai..aku blame diri sendiri..lupe maryam tu alergik ape, sbb maksedare tu yg buat pengat doyan tu (siyes sedap weh..aku cicah 2 keping roti!)..

ok,so..pasni..maryam..mama akan jauhkan kamu dari doyan! biar mama je makan okeh!! heheheh.. ni gambar fresh malam tadi, alhamdulillah.she's getting better..dah nyanyi2 dah..sehatla tu :)

tudung ni, nekchu kat sabah belikan :)

muke tukan dek, cube senyum sket,adehhh

11 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

tak senyum pon takpe..maintain cumei jek maryam..=p..apepon, mujur dah ok dah die..mama tak sedar yek bagi durian..hehehehe

tiefazatie said...

alahai..cian maryam..xpe sis..jgn la susah hati sgt..moga cpt baik ye dik..pasti xmo mkn doyan lg eh..

Sidratul Muntaha said...

maryam sama spesis dgn aku.
xboleh mkn doyan sbb nnti jdi gitu.
xpun bibir bengkak.
sian dia.

mamamuaz said...

comeinyer la anak dara ni...;D

SyaNa said...

adoii..sebak gk umar tu caring jek
huhu

nasib xde ape2 kan..pasni mmg BIG NO la kt durian ek
mama la bedal sorg
hahaha

OMR (Rose) said...

Syukur x ada pape. semoga maryam cepat sembuh (Amin).
Kalau anak x sihat, mmg kita x lena tdo, kan? tapi hakikatnya...bila dah jadi ibu/mama/mak nih...mg x kan pernah lena tdo...but we still cherished every moment kan? ^_^

lia said...

i'm crying part umar usap rambut adik dia.... touching....

IntaNBerliaN said...

Kalau sy jd cam zt pun, gerenti susah hati giler.. lbh2 lagi dgr umar pulak ckp gitu... sebakkan rasaa..

apa2 pun, alhamdulillah maryam dah ok..!

kakyong said...

siannya maryam...

comel nya dia.. mata besor.. ;)

dbalkis said...

get well soon maryam...

AyuArjuna BiGoshh said...

anak klu sakit mmg risau sbb die tak cam kita tahu nak describe cam mana...anyway moga maryam ok dan buat mummy die ceria semula