Sunday, October 2, 2011

dah dua sabtu kojo

salam =)

dah 2x berturut2 aku rase weken aku x cukup2..xcukup dgn itu, Umar pon diserang demam lagi..susahnye hati..alhamdulillah, pagi ni die dah ok sket, blhla mama g keje..
kesah 2 sabtu yg aku keje bermula dari convocation aritu dan sambung lagi sabtu lepas ade projek anak angkat kt felda Raja Alias,Jempol , negri sembilan..kolej aku organizer utk event nih, so ade lebih kurang 6 institutions lain pon joinlah mcm uitm,cyberjaya med college,kpm,politeknik etc. actually event ni berlangsung dari ari jumaat - isnin, aku dtg ari sabtu je sbb ade talk nk disampaikan utk org2 kampong ;)

drive sendiri ditemani 2 anak dare (colleague aku) lalu highway LEKAS, oh sungguh lekas sampai ke kuala pilah, tetapii...nk sampai ke Jempol bercinta lagi 45 minit, huwaaaa..
sampai kesitu dgn selamat kitorg trus join upacara perasmian dan makan masak lomak cili api daging salai , fuhhhh trus tuka slank..



actually gambar gambir byk kt kamera kwn aku , so letak 1 jelah dulu ye, tu pon cilok gambar die jugak ;p..xdela byk nk citer sbb aku dtg 1 ari jekan..tp overall kitorg happy bile tgk students enjoy jadi anak angkat family masing2..bygkan budak2 dari yaman,mesir, afrika jd anak angkat makcik pakcik felda tu..haaa bygkan diorg berckp camne, heheheh

kesimpulannye, pinggang aku rase saket sketlah sbb dah lame giler aku x drive long distance..dan aku rase kesian gak kt umar n maryam kene tinggal dah 2x sabtu..tgal dgn papa apainye mmg behave saje budak2 nih =)..ok sambung nnt

11 comments:

[-suziey-] said...

la sian ko..bz ek..xpela bebudak paham mamanya kena koje..xpe pasni qada' balik ok..g la tpt feveret ko..PD!

mama tisya said...

smoga umar cpt baik...aku pn sakit pinggang+lenguh2 gk cz swimming2 kt PD:)

mama_umar_maryam said...

suziey & eryn -korang ni sajer tau..nape emphasize PD ha?hahahahah

~ana~ said...

zety, anak2 aku pun bila dok dgn papa diaorg, behave je..kalau dgn aku..mak oi...cembeng je....

AyuArjuna BiGoshh said...

wah sangat bz ya puan zeti hehehehe

mummy_ayu said...

jempol kat mana? batu kikir ker? Ayu dulu pernahs ekolah kat situ..sekolah menengah batu kikir..sbb ikut ayah kena keja kat situ..memang jauh..1st time sampai ..kat mana nie???

ieda said...

alor dikkk .. x per2 nasib baik anak2 paham kan .. akak kalau kena kerja sabtu niee mau nangis huhuu

Nashays said...

xpe kengkadang kelas ko setengah hari jer pastu ko bleh kitai umar ngn maryam..eyhhh apsal aku teringat bantal musyuk maryam ni..mst maryam dah mandrem kan aku neh

IntaNBerliaN said...

sy dh lama xdrive.. kdg2 je drive.. tu pun kalu time balik kg, hubby ngantuk.. time tu br ganti dia drive..

tp 2la, kdg2 tingin nk drive tp bla dh kwen n ada ank ni susah la pulak jdnya.. hihii

tiefazatie said...

wah..best tue kan sis..hee..

cian lak sis sakit pinggang eh..xpe..nt suh en.apai urut..hihi

h4ni3 said...

tak penah tau pulak ada felda nama raja alias kat jempol. tu nama baru tuko ke tu?