Tuesday, October 25, 2011

Pencarian kamera baru

salam =)

kene carik kamera barulah utk cuti2 bulan 1 taon depan, yer..mmg lame lagi..tp nk ngumpul $ makan taonn,hahaha..yang penting bajet aku bawah seribu..klu boleh, bwh 900,atau 800 , oh,klu camtu lupekanlah ye zety ;p


jom cuci2 mate tgk Lumix TZ10 nih, pantang nmpk kaler merah je suke, memandangkan aku xbaper pndai ttg kamera kecuali paham ttg pixel, maka 14.1 megapixel itu pd aku sgt menarik!


pastu tgk Nikon L120 ni plak..yg mcm errynn beli, kaler merah ni sure tmbh $$ ye tak..pon dlm list jugak..14.1 megapixel jugak rasenye


haa, tgk yg samsung mv800 ni..tertonggeng2 skrin kite blh kejekan, 16.1 megapixel, wahh,lagi sharp! heheheh (dah itu aje yg aku tau)


las sekali tgk Sony cybershot wx7 ni , nmpk bese2 jer, tapi 16.2 megapix..adehhh,berpinau dah mate aku



yg penting, tepuk dada, tanye wallet dulu ;)


p/s : agak2 ade ke org nk beli kamera yg kitorg ade skg nih?hahahah,ntah2 klu tolak seploh ringgit pon blm tentu

15 comments:

~ana~ said...

zety, dslr terus la..join nana, afne dgn erryn jugaksss...:)

eh eh lupa..ko dah tnya wallet ko ke belum?dia jawab utk yg mn?

mama_umar_maryam said...

ana - bkn xmo dlsr,nk hangkut tu satu hal,nk jln bergerombolan dgn budak2 nih aku takut kamera tah kemane,aku tah kemane,budak2 tah kemane,hahahaha

SyaNa said...

kalo nk dslr aku ade berhabuk kt bilik nun
hahaaa

aku skrg ni pakai compac balik
sennag nk usung

IntaNBerliaN said...

wallet ckp yg mana satu?.. hihii

samsung mv800 tu cantik giler.. cun melecun..hihi

Nana said...

hee aku skang ni tgk kerajinan juga nk bawa kamera tu
sebab berat..kdg2 klw kuar tu mmg xbawa pon

mama tisya said...

ko bli mcm aku tu..ringan skit..rege pn 800++..kalo dslr berat wei..ko nk pikul beg ank lg..hehehehe

Afne said...

nana, sama la ngan afne agak2 nk pegi tmpt best br bawak hehe

zet, buat pilihan bijak. tp semua tu cantik la! compact olympus aku ada lg tp gambo jd blur. syg gila ngan kamera tu sbb eddy belikan lps bbrp hari aku beranak hana :(

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnye nk beli kamera baru..klu kite teringin nk beli cam eryn tu..mini dslr..kaler merah melecun plak tu kan..ehehehhe..nway, nk pi cuti2 mane..beshnyeeeeeee...=D

lia said...

Serius, compact g senang nak manage he3...

Melainkan mmg p tmpt yg ada org nak uruskan dslr, baru aku bawak...

MrS. F!zA said...

hihihi..beli lah yg yg mini dslr.. tk pon kompak yg blh tukar2 lens tu..kualiti gmbr sma dslr..tp kamera kcik je sng nk buh lam henbeg..ekeke

wahida said...

pernah plan nak beli lumix GF3..tapi tak jadi..terus angkat DSLR yg murah jer...huhu..

salam kenal..terus follow sini..

dbalkis said...

for quality i vote for lumix or nikon..tpi aku beli canon s95..tapi aku rasa nikon g12 pun power. jenis2 ni dual fuction semi and auto. ala2 semi dslr kalau pandai adjust manual mode dia tu. ko bley baca review aku kat blog time aku sebok carik camera dulu. but now aku dah x berapa ikut la market update sbb dah ada satu so dok diam2..

Ummi Dania Yasmine said...

yang mana satu pilihan hati? :-)

e.l.i.z.@ said...

ada lumix yg kualiti best..tp harga lebih bajet ko la..1.3k

tiefazatie said...

wah...best la sis!hee