Thursday, October 13, 2011

Saya bukan ulat buku tapi saya suke beli buku

salam =)

oh, curik2 napas updet blog ..smlm smpt g menerjah BigBadWolf books sale kt MAEPS , mmg pernah dgr event ni last year, tupon kwn opis yg btau..thn ni ade lagi dan kitorg mcm xnk rase rugi sbb nmpk less 95%..to b honest aku bukanlah ulat buku mahupun bulu ..tp aku mmg pernah bace novel mase skolah2 mcm Sheldon tu smpi mmg simpan duit banjer utk beli novel2 die..but it has stopped mase form 5..pastu aku lebih pada majalah merepek2, dan surf internet sahaja.

semalam bile smpi sini,aku mmg target buku budak2 ni je..mmgla skg ni gune ipad pon setel blh dpt byk bahan,apps tapi aku ttp percaye pada baca,pegang,rase,raba eh. kulit buku tu..wpon gambar xgerak2 mcm kite bunuh monyet dlm angry bird..kepuasan tgk anak2 ralit belek buku blh buatkan aku as parent senyum ..

seperti tajuk di atas, aku bukan ulat buku,makanye buku2 utk aku cume 3 je, tupon tolak 1 buku resepi aku bagi kt maksedare apai (bagi ade makne,maktam kene buat dan kasik aku makan,hahahaha)..lagi 2 konon novel,ntah bile nk bace jgn tanye..





then utk anak2, ayoyoh..mmg rase nk kaut sumer,tp tangan dah lenguh,pikul 16 bijik buku dan nk beratur utk membayarnye agak hazab..yg smpt aku amik dan sgt2 puas ati ialah buku mcm Dora ade bunyik2 cume rm10 - mmg pengsan, kt MPH mau 70-80 ringgit buku2 camni
byk buku ade aktiviti like puzzle,spelling puzzle,sticker and what not..rahsie peribadi aku utk dpt buku2 best ni ialah ;

1. menyelongkar kotak orang : diorg kt sini angkut kotak dan kaut sumer,ade yg tgal je pas sort buku2 yg diorg nak,jadi aku percaye,selected books yg dlm kotak tu mesti best2,hehehe

2. ikut cikgu2 tadika/nursery : aku curik2 dgr org borak,ade yg cikgu nursery,tadika sumer tu, sure diorg bijak pilih bukukan..aku pon ikutlah sorang 2,las2 giveup sbb gile byk diorg amik,hahahah

ok, utk kande dinde yg berminat nk cuci mate saje2 tgk 1.5 juta buku atau nk beli novel2 best seller silelah pegi ke MAEPS ye..smlm 16 buku aku abis RM 105.00 sahaja =) pembelian bijak!

16 comments:

mummy_ayu said...

Ayu memang suka beli buku..novels..and buku for anak2..
suka.. :-)

mama_umar_maryam said...

ayu - zt mmg terigt2 kt ayu bile nmpk novel bertimbun2,heheheh,mmg heaven utk ppl like u ;)

IntaNBerliaN said...

sy pun suka beli buku.. n mmg rajin baca buku tp bila dh kenal blog.. masih tetp suka beli buku tapi dh xbaca sgt.. belek2 je... hahhahah

AyuArjuna BiGoshh said...

ramai yg kata buku kat sini gegila murah harga dier

ieda said...

membaca amalan mulia dik .. akak nie x minat baca novel , kalau majalah2 tuu lain lah :)

Cho Zila said...

semalam terbaca kat surat khabar.. tapi tuler hujung mingguni kena keje takder masa nak gi situ...

~ana~ said...

zety, sana sini aku bc blogger dok buat review g BBW ni..erm..rs mcm kena terjah jugak je esk..

zety, aku pun kan, since ada ipad ni aku rs ipad sgt2 bnyk membantu ajmal dan aqil dlm proses pembelajaran. br2 ni masuk mph, ajmal nak buku, aku kata x payah sbb ipad dah ada...hah3x..gile kedekuts aku ni kan....

apa lg aku nak tulis erk..lupa la...td rs mcm nak tulis panjang2 kat komen nih..hu3x..

selamat berhujung minggu zety..:)

mama tisya said...

kalo minat bc buku2 mmg sesuai pegi cz murah kn..aku tgk rmi gk blogger dok update

Sidratul Muntaha said...

aku paling suke buku maskan
tapi ongkos tgh takde..
mmg harus lupakan sajalah...

MrS. F!zA said...

mak aihh..byknya mama borong books..seronok anak2 tgk..

watyz said...

wa...best nye... kalo ko bkn ulat buku. aku ni ulat buku. takut nanti x cukop duit jer nak byr.. hehehhe

nashays said...

samer laa ngan aku..
Ske beli p membaca manjang xde masa..
Sudahnya aku baca blog jugak..

tiefazatie said...

wah..mmg bijak sis!bestnya..nasib ifa jauh..huhu..klu x..pulun gak beli nie..

syanasaid said...

lama aku xbeli novel
ade 3 novel kt umah tu molek jek lg xbaca
xde feel :-)

e.l.i.z.@ said...

hahahha siap ikut cikgu tadika..meh ikut aku meh *aku pun x reti gak pilih buku* weh, agaknya dorg beli byk sbb tak tau nk pilih yg mana kot hahaha

MAEPS tu kt mana? jimat la weh 105 je utk byk buku yg ko beli tuh

Nana said...

wei aku carik buku dora tu la xde huwa dah abes masa aku g tu