Monday, February 23, 2009

( "_ ) {>_<} (T __T) (+_+)






haaa..nilah die prof Arni from Denmark,gave his lectures on research method, aku msk klas lmbt sket,sbb igtkan prof Subahan (bias ,heheh),sekali mat salleh ni plak..10 minit pertama~sebok bersapa tanye kabar dgn kwn2,susun pen pensil,kuarkan buku nota..20 minit kemudian~tanye org blkg, "matsalleh ni sape?", "die nk btau psl ape?"..org blkg jwb,"ntah..dgr jelah..anggap die mcm menyanyi.." hgkllk ekellehhh..kerek..samade org blkg ni kedek ilmu atau understanding die lg teghuk dr aku, hahahahah
1 jam kemudian ~ akhirnye..matsalleh tu nk blk hotel dah..
kuiyikyik c u in denmark! fuhh..rupenye prof arni ni kwn dr aishah..saje die invite bg talk sket kt kitorg..oklah,atleast kitorg blh tgk org denmark kasik lecture ,tuka selera sket..asik ngadap dr aishah je,kui2,wpon kejap, tp aku rase adelah sket input aku dpt wpon blurrr..tp aku tau,bkn aku sorg je blur,,org lain tu buat2 muke phm jekk..tau sgt!


ni citer lain plak..citer ttg gigi Umar, skg ni masih menten 8 btg gigi dan mase die melalak nganga mulut luas2 aku ternampak separuh gigi geraham atas dah kelihatan..syabbas umar! heheh..aku pon dgn semangatnye nk tuko berus gigi die supaye die lebih enjoy brus gigi..umar nikan..sblm berus gigi kene nyanyi lagu dulu utk die,lagunye ialah "brush your teeth" ciptaan mama die,lagu tu simple,catchy & mudah diikut..lirik nye lebih kurang camni:

brush your teeth 2x..everyday must brush your teeth..(repeat 3x)


skg umar dah pandai dah ikut nyanyi..rhyme pon same (wording jerman hehe)..pantang pegang brus gigi die otomatik akan nyanyi lagu tuh,xkirelah berus gigi sape2pon..ni umar,mama bli 3 brushes..1 utk toilet bwh (utk atuk gosok gigi umar), 1 toilet atas (utk mamapapa) dan 1 lg nk ltk kt umah embah



ni umar dah pandai semayang sket2,bace doa sumer..dok kaco mamapapa semayang, klu sujud mmg kelaka,meniarap abiss..umar,umar..sejuk ati mama..doakan mamapapa ye nnt sayang

----> muke serius bace doa + azan sekali,sile perati idungnye ituhh..hnnsss..hnnss..maknenye die tgh bersungguh2

5 comments:

eryn@mama tisya said...

apsal ntah dr smlm tkleh komen..pnt taip tau...huuhuhu

ni tktau la kali ke brp dh aku komen...

ko dgr lecture or sibuk snap gmbr prof wei...ehhehe

ok tk brush br umar tu
tisya pn ada gk tp yg murah
jp die brush ...jp die tk guna
now gg dh tk brp putih cz mkn mcm2 ..geram tul

eryn@mama tisya said...

hah akhirnya br leh komen

mama_umar said...

tulah eryn,aku pon smlm menghadapi mslh yg same,puas nk komen kt blog org xbley jugak..
ate boring,aku amikle gambo matsalleh tuh,tu pon sorok2,agaknye org len tgk diorg ngate aku.."ekelleh,tu pon nk amik gamba"..suke akula kan?kih3

Anonymous said...

aku xtahan wey tgk aksi umar..ensem paki kopiah tuhh:)

mumy aryan

mama_umar said...

hehehehe, budak ni pki tudung lg cute!auw!