Sunday, February 1, 2009

jumpe tenant saye * sigh~atlast ..

sabtu lepas, lepas letak ad kt mudah.my (wahh,sgt berkesan & result provenlah web nih!) adela sorg gadis ayu kol nk sewa umah aku..nk melompat rasenye diri ni , sbb aritu pki agen mcm beskut,kejap jadik kejap x,seksa tau! so, tenant kali ni btol2 nk sewala..dah deal deposit sumer so kitorg janji nk jumpe kt apatmnt aku tuh..yelahkan,org skg ni mcm2 perangai,takutla jugak kot2 ade niat x baik ke kan(tah2 die pon pk aku tipu die, ceh!no time), so pagi2 sabtu aku dah angkut bala tentera aku yg 2 org tuh g sane,
sampai je sane, debor2 nih..kot ke die tipu aku..mmg nk kenela nih..dahla aku bgn awal, kejut mamat 2 org ni lagi,..dok tgh membebel2 dlm ati tup2 muncul depan mate..haihh, cun le jugak,borak punye borak, oo,blm kawen lagi..nk dok sini dgn adek die..ye ye la aku bahasekan diri aku ni kakak, ghupenye die tua setahun dr aku, hah! trus i,u..(eeii)
alhamdulillah, semua urusan dimudahkan olehNya..cume yg kesian tuh aku blm psg lg kipas & lampu, so mgu depan br die masuk..xper2..yg penting duit udah masyukk. ye..ekekek, hrp pasni jgn le buat perangai ye cik adek maniss..nnt mgu depan sign agreement yee :)
then kitorg p survey kipas,lampu,balik bangi - smbg tdo-..
pas maghrib, kitorg decide (kitorg??correction-aku nye decision la,hahaha) ke midveli..kali ni punye mission utk aku plak, umar tolak tepi,hahah,i'm sory son..i've to..
Twisted Evil
antara hasil tangkapan utk aku :

swimming cap


baju2an :


pastu, dah kuarnye mlm manela restoren2 kt midveli nk tgu kitorg kan..abis sumer close,trus g bsc g port biase, order yg simple je (we r on diet..ehem) , utk umar seb baek waiter bagi crayon & xtvt paper, mmgla kehendak die..diam tekunn je anak aku xkacau kitorg mkn,hrp nnt kt skolah pon die tekun cenggini..

isk,mama xpenah2 bg aku pegang crayon nih,tibe2 mlm ni blh plak.


erm,agak2 msk mulut ni ape rase die ek, same ke dgn pen2 kt umah tu?


xpelah, mls buat peel kang org tua 2 org ni rampas balik crayon aku,huh!


aik! x smpi2 lagi order aku nih, melampau la gini..aku taula korg dah bg aku crayon,mane cukupp

6 comments:

eryn@mama tisya said...

amboi2 umar kemain lg suka krayon tu ye...lps ni tgk2 ler dinding2 umh ke..kot2 kena conteng...hehehe..tisya dh pandai conteng suar/bj/kaki/tgn...uhuhuhuuh

mama_umar said...

huwaaa!!thats y x amik gamba kaki si umar tu eryn,mcm2 kaler ader :(

Aisha Humaira said...

wah best nye makcik sekeluarga dah ada rumah sewa sendiri....

mama_umar said...

aisha, umah tu biase2 aje dear,syukur sgt2 ade org nk sewa klu xpengsan mkn pasir la kitorg tiap2 bln,huhuhuh

lachikoz said...

ety, agak2 anak kau ni ade darah seni mama die x mengalir dlm badan pandai lukis kartun...hehehe...

mama_umar said...

esah, die pandai lukis garis2 pjg & pendek di kaki,tgn,lantai,perut die, ape maknenye tu?nk jd doktor bedah ke?or arkitek?hahahaha