Monday, September 17, 2012

Jadi host raya-raya memang penat tapi seronok!

salam =)

syukur sgt majlis beraye & mkn2 kt department aku nih berjln lancar..makanan cukup & xdelah sesak napas aku nk mikir cukup ke tak, cukup ke tak..hehehe..sonok tgk colleagues enjoy & bergumbira on that day ~ meh calit kt bahu 3 baris sbb jd project manager,kih3 ;p ..colleagues yg lain pon ramai yg tolong..yg bestnyer, kwn2 dari department lain pon ramai yg join =)

 deco2 blkg tu gigih psg langsir,hik3..very simple deco

kwn2 aku yg rmi tlg amikkan gambar, tqvm my pwenn, i cilok ye ;p

 berucap konon dah mcm Datin seri, kih3

gmbr cilok dari colleague jugak..antara makanan yg ada mcm nasi lemak, sate, rendang ayam, lemang, nasi himpit, nasi goreng & kari dhal utk kwn2 yg vegetarian..dan segala mala kerepek/kuih/biskut/drinks..yg speselnyer ada teh tarik!!

balik umah..btol2kan pinggang..rilek2..kitorg tibe2 impromptu nk buat mkn2 esok (sabtu)..lgpon tiap2 thn mmg ajak kwn2 rapat dtg umah..xde open house pon..blm berkemampuan nk ajak ramai2,hehehe..so kwn2 ni mmg mcm dah set tiap2 thn akan dtg jugak beraye kt umah..kitorg hidang apepon xkesah,sumer licinn ;) ..alhamdulillah,ade sikit rezeki utk dikongsi bersama ..sonok sgt sbb hampir semua yg dijemput dtg..x ramai, dalam 30 orang camtulah..tupon family kitorg x ajak..sbb takut xterlayan dan kalau ajak family konfem kene psg khemah! hehehe .. ade wedding & invitation open house dari kwn2 lain pon kami terpakse tolak sbb nk focus small gath nih, cewahh

the making...hidangan air tangan aku : mee bandung x jadi, jadi mee udang, nasi ayam,sup, sambal nasi ayam, goreng2 nugget.. air soda bandung dibuat oleh mr apai , kwn2 dok tnye 'resepi' air tu dgn apai, bangge le tu ..mmg sedap pon yang , jujur puji nih ;)




 yg order ayam bakar (utk nasi ayam) tu pon kene top up dgn ayamas, desserts mcm puding karamel & kek choc moist maksedare apai buatkan :)..

antara tetamu yg smpt aku snap2 dgn camera hp ..ibu2 , bapak2, anak2 dare, bujang2 sumer ada  ;)


hujan lebat bwk rahmat petang tu :)


 bayi dimana-mana!! hahaha


 alolo..ibu & ayah baru..hrp2 selesalah korang kt umah kami yg kecil nih :)

happy sgt wpon penatgilernkmam maybe sbb aku jarang masak sendiri klu buat makan2..besenyer mmg order dgn makcik apai, tp makcik apai pon dah fully occupied org rmi order kt die, terpakse lah aku menyinsing lengan seluar bagai nk masak, hahahahaa pengsan... yg penting tetamu enjoy makan, happy borak2 catching up with each other..Alhamdulillah...lagi 1, kitorg mmg readykan nursing room/ play room utk anak2 kwn2 nih..dh phm sgt2 dah..hahaha..masing2 dtg mmg beranak pinak la kan..meriah dgn babies on that day!

 gile bersepah nursing room budak2 nih,hahaha, stended arr

ade jugak kwn2 yg dtg aku xsmpt nk amik gmbr..ade yg xterlayan sgt jugak huhu..sori sgt2 klu ada byk kekurangan kami..semoga ukhuwah & persahabatan kami semakin erat, alhamdulillah , tq Allah kami dikelilingi kwn2 baik yg hebat! 


18 comments:

Anum said...

meriahnya

MRS. K said...

best sangat klu orang datang umah ramai2 camtu.. meriah..

p/s: perhentian i dah pegi. best sangat.. leh refer label perhentian kat blog ai yer klu nak info.. perhentian terbaik

mama tisya said...

best tul bila rmi2 camgini...amboi apai wat air soda bandung...

baru je update gmbr raya ngan retis..hehe

CHeeSYaNa said...

alaaaaaaa... takde gambar! lupe sangat nak amik gambar.. eh, apsal aku tak jumpe pon air bandung soda apai tu? dah kempunan :P

Nad @ MamaZN said...

ni geng kawan2 mane..?
meriah btul smpi 30 org..!
adeyh, mmg penat pun tu, hehe ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah meriahnyaaaa ... ;-)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah meriahnyaaaa ... ;-)

AdanyaKauUntukku said...

wahhhhhhhhhhhhhhh rajinnyaaaaaaaaaaaa

mesti nak mengemas..fuhhhhhhhhhhhh
cam rasa masa tu
alangkah bahagianya ada tongkat sakti kannnnnnn

ieda said...

meriahnyaa dikk
ramai2 macam nie seronok
macam2 kisah dan cerita leh dgr dan kongsikan bersama kan ;)

IntaNBerliaN said...

wah.. meriahnya.. ramai sungguh yg dtg + makanan pun byk :-)

Sidratul Muntaha said...

syoknya la dpt buat mkn2
jumpa geng..

LYAfrina said...

mmg nmpk meriah sgt..lg2 pic last tu..jelas meriah dgn kanak2..

Lily@MamaZaraZareef said...

Meriah tgk..gmbr makanan,kawan2,babies..hehehe..kitorng je yg jarang buat makan2 kt umah..huhuhu

MrS. F!zA said...

wahhh..mmg meriah gila..suka suka..

* betui ar mmg gaya datin seri tgh berucap..hahaha

maya amir said...

bestnye dpt kumpul ramai2 gitu kan..mesti mcm2 topik bercerita:)

Wan Amira said...
This comment has been removed by the author.
Wan Amira said...
This comment has been removed by the author.
Wan Amira said...
This comment has been removed by the author.