Thursday, September 1, 2011

Dah raya ketiga ye =)

salam =)

Alhamdulillah syukur sgt2 tahun ni dpt rasa Ramadhan..dapat rasa Syawal..dengan orang2 tersayang..nk update blog pon so-so je..siap dlm hati..eh,adeke org nk bace nnt,sumer bz je..aku pon nk berbW slow melow..perut asek kekenyangan..hehehe..

just a quick & piccys (suke suke ko je letak perkataan 'piccys' tu konon maknenye bergambar) update utk simpanan peribadi..dan mungkin utk tatapan kande dinde di sanee ;)

utk malam raya,kami sepakat membawa berkat taon ni lepak kajang (umah mak aku) je..kasikla mak aku tuh seronok cucu2 die yg 2 kerat tu memekak kt umah..sampai pagi raya pas sembahyang, kitorg balik Bangi semula utk berkumpul dgn family apai pulak..(ellehh..apai sukeletu ;p)

- k a m i

dengan embah,emak,adek2ku

mak dan anak2nye dan terselit cucunye

- sampai rumah ayah uda (paksedare apai)

- umar start faham ape itu hari Raya..kitorg happy

- Big Bangi Family ..ramaiii lg yg xde nih

-nona Maryam..terjungkit kaki youuuu

memang kalau belah inlaws aku ni,straight beraye sampai raye ke3 la lebih kurang..baru setel , lgpon diorg dok dekat2 sini je,senang nk ziarah..belah aku, sedare ramai gak..tapi cam dah jauh2 dan berjauhan,hehehe..yg rapat2 tu ade jugak..taon ni x usung kamera sgt sbb dah ade cameraman bertugas,ahahaha..cilok dan tag je kt fb aku simpan..baguih cousin2 nih..meh nk share sikit2 gambar raye ke2 dan ketiga (ehhh,cousin kitorg blm uplod lagi utk event yg arini)

-ehem2..i nmpk momok plak ;">

-org sebok beraye,kitorg sebok mkn eskrem

- umar behave dgn nekbob nye

- peacee

-umang aii,kombang idung haaa

- buat hal sendiri

teman sejati Umar

- kid's play area at Neklang's

sayang bear..

kurung pokedot lagi

-pesta bunga api dan mercun

fuhh..hrp2 taon depan kitorg ade kamera best sket nk capture gambar2,hehehe,asek menumpang kamera orang je..oklah, nk jln2 raye kt umah kande dinde plak..sediakan biskut tau ;)

8 comments:

Fird said...

wah adik maryam berbaju kurung polkadot purple ke. sedondon la ngan abg hahahahahahaha

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..meriahnya gmbar raya zety taun nih..best2x..nway, cntik baju kurung pokedot maryam tu lah..lain sket sbb pokedot die mcam2 kaler n size..=p

lia said...

Mmg meriah la korg beraya...

Takat hari ni, aku baru beraya 3bijik umah hu3

tiefazatie said...

wah..bestnya..sempat aje akak update ye..ifa xsempat la..huhu..bz2..hihi..

slmt hari raya..
maaf zahir batin sis..=)

~ana~ said...

sempat gak ko update blog kan..bagus la...aku ni asyik kat dapur je la time raya hari tu...hah3x...

SyaNa said...

meriahnye raya
:-)

mariam ngam baju kebaya gitu
selim bleh la pakai
auntie ni gemok xsesuaiiii

Nana said...

aku minat gile ngan baju polka dot maryam sweet giler

IntaNBerliaN said...

wah.. byknya pic raya.. sy sikit je.. dah la sikit..gambar tak menjadi pulak hahha