Friday, September 16, 2011

Avillion PD for belated anniversary ;)

salam =)

Alhamdulillah..short get away & unplanned belated anniversary celebration menjadi ke Avillion PD..mule2 booked Grand Lexis (dulu legend waterhomes), pastu bile belek2 map,rupenye kawasan pantai die agak limited, so 2nd choice is Avillion..esok nak pegi,malam pas maghrib baru tgk website dan gamble to walk in sahaja ;)..pastu dlm otak ni dah berangan2 nk amik gambar kt tmpt yatch parking tu..sekali slh tempat daa..tulah,las menet je tgk website,xperasan yang yatch tu ade kat Avillion lagi satu, admiral cove name die..ceh,heheh..xpelah..x regret pon ;)..mayb next time blh g lagi..

another thing about PD is..actually, aku dah mcm sick of it!hahahaha..ckp besar padan muke sendiri :*> lagi best,aku bace komen suziey dlm entri ni , " waaaa nk holiday sempena anniversary yg dipostponed ek..ke mana? jgn kata PD! :p " adoyaii..trus x jadi nk reveal g mane, kah3x..xdelah, sbb aku pasan,klu aku beria2 ckp nk g cuti ke , sure mcm x jadik plan tu..so,malas nk menanggung kekecewaan jika xjadik .. another challenge sblm nk bercuti is, Umar yg demam..pehh..hari2 aku hembus-hembus ubat die supaye cptla baik..dan aku rase psikologi memang..die tau je nk g swimming pool,demam die kebah pelan2..smpi sane,oklah die..sehat je .. klu nk g cuti, anak2 xsehat nih..mcm antiklimaks lah..


ketibaan..checked in

budak demam tapi beransur pulih =)

mama happy,anak2 happy,hahaha

nmpk pet farm, stop kejap,mmg klu lalu nmpk pet farm je akan stop 5 minit

- dibwh sinaran mataharii

papa & the kids yg try buat peace

jauh gak nk berjalan g bilik, dapat bilik dekat Temasek beach..lawa betul..mcm kt Bali pon ye jugak..xcaye tgk gambar nanti ;)

tq abang bellboy, dah masuk bilik..yeehaa!!

owhhh..best2..igtkan dpt 2 twin beds, rupenye die kasik 1 king bed & 1 twin bed..hik2..terima kaseh kerana memahami >;p

as usual,sebagai peminat toilet,aku trus bukak pintu dan .. tgklah..







blh ngintai apai mandi nnt,kah3!





- hai jiran..eh, xde orang lagi

balkoni



what i like about the room? EVERYTHING! hahahaha..tu baru water chalet, blm lagi yg Villa tu..agaknye klu villa tu,smpi dpn pintu aku dah rebah,hahahah..again, mmg niat nk stay kt waterhomes tu sbb aku nk private pool..tapi dok pikir2 balik, nak bagi budak2 ni main pasir,main ombak..tu yg xjd kesitu..bile tgk facilities kt sini, mmg kitorg buat right decision lah =)

okay, tukar2 baju..nk g main pasir dgn budak2 ni..dan tgk pantai..
- kan, stop lagi 5 minit

ni yg Temasek beach dkt dgn bilik kitorg

kalau dtg sini bwk anak2 mmg best..ade playground, ade kid's cabin, ade pet farm, ade bilik main games

singgah playground dulu, simple je,ade slide







main pasir kat area Riau beach..bersih diorg jaga pantai nih








holding hands, sweeeet sgt gambar nih!!

nak ikut papa & abang g amik air

ehh xjadilah..patah balik men masak2 dgn mama

ade gak residence lain kt sini,kang korang igt aku sewa 1 pantai ni pulok ;p hahahaha

swimming pool!!! antara pot yg aku suke,blh massage badan kt sini






kids pool ade slide



ade 1 lagi pool utk adult sahaja..yg bestnyer kdg2 ade burung merak (dari pet farm) lepas kt sini dan jalan2 selamba xtakut orang, las2 aku yg takot
- sebelah kanan kitorg tulah adult pool

sunset at temasek beach..ouchh

dinner time~ budak2 ni isi minyak dulu sambil tgu mamapapa mandi bath tubbersiap..ingat nk makan kt luar, tapi nk spesel sketlah..hehehe,dinner kt dlm ni je..ade 4 restoren kt sini, kitorg mkn yg kt depan pool



balik dari makan2, just jln2 dalam nih, Umar pon asek merengek je dah..

barulah ade gambar ber4

view dari level 3

kat entrance

ni bilik arcade games, sebelah bilik ni gym

- kitorg konker bilik nih,hahaha

esok paginye pas brekfes, beselah layan budak2 ni dulu kasik lepas gian kt pool dan yg bestnye ade waktu bagi makan kt pet farm tu, ya Allah punyelah jinak dan x takot sumer haiwan dlm tu,yg takotnye kitorang! hahahaa

budak comot brekfes

jgn takot nak..jgn takot..pdhal mama yg nak cabut

eh, mcm 3 orang plak anak aku ;p

yeayy x takot dah

nilah 3 ekor peacock xtakot orang

air penuh kt bwh umah

seriau gak tgk maryam dekat dgn palang2 kayu tu

umar konon nk tan kan body

maryam x suke ombak hempas2

kete lembuuuu

tgu nk check out



main2 dlm kid's cabin






All i can say is Alhamdulillah ..cuti2 kami berjalan dgn baik..Umar pon secara automatik baik demam..cuaca baik, x ujan..kitorg nk check out tu dah mendung dah..syukur ya Allah .. mungkin ni balasan penantian aku nk cuti sejak dari zaman bile tah,hahahah..wpon 1 malam je, tp cukuplah =)..kalau nk tau rate & details ttg Avillion ni, blhla pegi website die..sbb FB die mcm x byk info pon

next cuti2 is..bulan Januari thn depan plak, insyaAllah ;)

23 comments:

mama tisya said...

bdk2 suka la dpt pool & pantai main pasir...tgk bilik pn best

~ana~ said...

bets nya tmpt yg ko g ni zety..xpela kejap je pon.nnti2 boleh pergi lg...:)

SyidaGorjes said...

laki aku xmo g PD lgsg.dgn alasan, baik mandi laut kat kampung dia.mentang2 la kampoung dia sepelaung je dgn PD.mencik!

IntaNBerliaN said...

syok giler nih!! mmg tmpt ni nmpk best... semuanya menarik!! jeles... nk pergi jugak...!! tp xtau la bila hubby dpt bw g sana.. buat smntara waktu, tumpang keseronokan zt je la.. hahhahahha

Anum said...

bestnya tempat nie
kelaurga yang bahagia

Afne said...

jeles! bila la aku nk stay kt sini ni?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah.. sonot nyer babe..
ada anniversary gateway lg.. besstttt....
nape x tinggal bdk dorang tu?..
hikhikhik.. x kaco daun ker??heheh..
tp kl sy pn bw gak, kl duk berjauhan windu plak.. ada die.. kdgkala bingggiiit tinge, nk bermanjaan pun susah ghitew.. hihihihi.. ;-p

syanasaid said...

bestnye
PD pn PD la
janji holiday kan
dr aku yg peruk kt umah jek
huwaaaa

Sidratul Muntaha said...

tapi parkign kat luar lagi jauhkan nak menapak?!
agak2 bape kilo ko ilang yer?!
ekekek

e.l.i.z.@ said...

ishhhh heaven la bilik diaaaaaaa...brapa 1 malam tu?

h4ni3 said...

wahh.. best!

kat mana pun, yg penting, budak2, mak budak dgn bapak budak hepi kan? :D

Lily@MamaZaraZareef said...

yekla..mmg nmpak besh area resort nih..pantai die pon cantek..kat legend mmg takde pntai kot..tk perasan pon mase pegi dulu..hehehe

apepon, still menyimpan angan2 nk stay kat water chalet avilion plak..tp kena tunggu rezeki terlebey dulula..klu tk tak mampuuuuuu..huhu

Nana said...

wah bez gile korang
eh yg dalam bilik ada swiming ppol tu bukan otel ni ke

ieda said...

wah2 seronoknya dikkk
cantik penginapan dia .. pool pun cantik aduyaiiii kalau anak2 akak gi tmpt2 mcm nie hohoho mau x nak balik dik :)

mama_umar_maryam said...

gigih ni nk reply satu2 ,hahaha

errynn - aku nmpk pool tingat posing ko dgn tisya,hehehe

ana - yup,aku suke btol tmpt nih,xmcm PD,heheh

syida - aku pon sombong jugak dgn PD dah, tp bile smpi sini,tarik balik,kih3

mama_umar_maryam said...

intan - blh2 tumpang.xper,nnt korang plak pegi k ;)

anum - tq anum,keluarga bahgia~aminn =)

afne - afne..ko gedik2 dpn abg loba2 ko con4m dapat pegi wehhh,hahaha

mama_umar_maryam said...

leily - mmg igt nk tgal,tp xsmpi hati..lagi2 papa diorg,hehehe

syana - xpe syana,aku pon slalu terperuk kt umah,ni mcm lepas geramlah

ayu - kitorg parking dlm,aku rs ilang 50g je,hahahah

mama_umar_maryam said...

eliza - rate die klu ari bese 400+,cer cek website die,aku lupe

hani - mamapapa over suke,hehehe

lily - actually grand lexis tu pon best & exclusive jugak..sbb ade private pool tukan..dua2 pd zt ok sgt utk family cuti..tp avillion ni..ntahlah..mayb sbb diorg jg pantai btol2..tu yg lg suke ;)..xper,ade rezki nnt blhnye lily & family g situ =)

mama_umar_maryam said...

nana - yg ade pool tu dulu name die legend waterhomes skg tuka grand lexis..mane2 pon best,asal ade swimming pool kan,.heheh

mama_umar_maryam said...

ieda - tulah kak..ni bukan anak2 xnk balik, saya pon xnk balik,hahaha

tiefazatie said...

wah..serius..sgt cantik gle!pergH!best la sis..hee..

mummy_ayu said...

wah ..best tu..tgk pic2 kat FB pun..memang cantik tempta tu..

Em's Family said...

banyak betul gambar.. heheh tapi gambar paling i suke, gambar couple adik beradik kat atas tu pegang2 tangan comel!!!