Monday, September 12, 2011

FB contest based on votes? NO MORE!!

salam =)

maaflah buat kande dinde diluar sane yg sedang or akan or suke join contest kt FB based on voting LIKEs or watsoever..aku pon penah join jugak..tapi aku rase that's it, cukuplah bukan sekali aku pnh join,maybe 3x kot klu xsilap..adoyai...aku dah serik..serik..

oh ye, ni catatan peribadi aku ye..hrp xdela sape2 rase offended, aku cume nk luah yg personally aku rase serik dan xmo join lg dah, sebab :

1. raih undi la kan..apelagi..klu dgn geng2 rapat mmg xmalu punyer aku mntk tlg..tp kdg2, yg sapa 'hai' 8 taon sekali tibe2 ko nk mntk vote..adeh..segan lak aku

2. aku kepelikan dgn org2 yg dpt undi ribu2..okayyy,maybe usehe dielah..tapi..aku rase ..ntahlah..aku ttp prefer juri / judges yg decide kemenangan

3. blh vote sekali je, mak aihh..ni kes nak manusia beriburiban LIKE fanpage la nih..

tapiii...ini semua terpulang pd individu ye x? dah klu mmg ramai kwn & dah tertulis rejeki beliau,maka kite2 yg kalah dlm pertarungan tu diam yolah,makan kepek ubi dpn tv diam2, hik3..
again, aku x condemn kande dinde diluar sane yg join contest berdasarkan undi nih..ni sume hak peribadi masing2..aku cume meluahkan ape yg aku rase utk diri aku sendiri sahaja.full stop.titik.

aku mmg respek klu kwn2 yg aku kenal menang & tumpang happy utk mereka,campor dengki sikit2..diorg menang atas usehe masing2kan..yg aku menyampahnye..lagi2 CHA YA NUN ALIF yg tup tup dpt 7ribu votes! x ke pelik and sgt2 nmpk fraud ?

sekian, laporan dari aku yg dah serik.kih3.


14 comments:

IntaNBerliaN said...

aik ada ke smpai 7ribu.. byk tu..

sama la.. sy pun xsuka join yg nak kene raih undi ni.. malu nk suh undi.. hihii

mama tisya said...

aku pn tk suka tp ada vote bole bli tau...sebab tu bole dpt ribu riban...

Mama Zharfan said...

me memang dh lama tak join yg voting based ni....sbb tak daya nak compete dgn those yg exchange votes..

Anum said...

x suka yang ada vote2

mekchu said...

kalo CHA YA NUN ALIF tu mmg sah beli undi.. gambar nye alahai, tak nampak mana emak, mana anak pun dah dpt ribuan likes kan..

skang ni kan, mekchu akan masuk contest kalo bersyarat.. macam contest pakai baju dari butik ke.. tak semua yg beli baju kat butik dia.. gituuuuu.... yep, dan itu rasanya akan meminimakan org beli undi.. tp tgk keadaan jugak :)

mummy_ayu said...

Ayu memang tak pernah join contets yg like2 kat FB tu..kat blog pun, yg join semua pun for fun..kalu memang rezeki..

~ana~ said...

oooo ada jugak kes beli undi erk...
ish..mcm2 la..nak masuk contest ni biar la jujur, adil dan telus...kan..kan...

Sidratul Muntaha said...

alorr zety
mgm bangs kulop tu manjang jer riban2 punya like,.
biarlah....
dah kate bangsa dia jer...
mgm yg anjur pun bangsa dia jugak..
phm2 sendiri isi tersurat dan tersiratnya..

[-suziey-] said...

aku bkn contest fb vote2 jek..contest blog pn dh pencen..mls giler dh nk join or buat contest..hahahaa

h4ni3 said...

dah tak caye dah contest cenggitu
buang masa
masuk sekali jer dulu.. pastu kem salam lah.. hehe

MrS. F!zA said...

aah tu sbb kita tk join sbrg kontes yg kena like..tksuka tksuka..hahaha sbb kita tkramai frens..dh tntu lah kalah punya..better judges yg decide sape yg layak mng kan.hmmm

tiefazatie said...

mmg xsuka pun join yg like2 fb nie..haha..

Nana said...

em..apa nak dikata lagi wei
contest wrangler aku join seme pemenangnye cino
contest zte aku join seme pemenangnye cino
kadang aku terdetik rasa serik
tp kadang tu aku fikir aku try je
klau ada rezeki tak kemana..
tak mengharap sgt kemenangan
cuma mengharap keajaiban hehee

lia said...

aku ni lngsung la xde fb... lg la buta menda2 nih ;p