Wednesday, September 7, 2011

Mak dah selamat dibedah =)

salam =)

Alhamdulillah..lega btol bile mak dah slmt dibedah..dikuarkan batu bata yg dlm hempedu tu..dan juga hempedunye sekali..aiseh..lupe nk snap2 gambarlah..batu2 tu kecik mcm size lada hitam tu, tp aku dgr ade sepupu dan maksedare aku batu2 diorg lg besar sizenye..mcm2 dugaan orangkan..yang penting, mak dah xrase saket2 dah hrpnye..dgn tiadanya hempedu maka, tiadalah penapis lemak dlm perut tu..kenelah jage pemakanan lepas ni..kurang kan oily food..peringatan utk aku jugak =}

pengalaman jage orang saket kt hospital..hmm..rasenye orang yg penah merase je kot yg blh phm..beza sgt langit dgn bumi klu dtg ziarah tgk kejap2 dgn dudukkkkkkkk kt bilik dan tgu orang saket..dan perkara ni mengajar aku makne pengorbanan kecil utk mak aku..ye..kecik je pon..bandingkan dgn mak jage kite ye tak..mmg aku xdpt teman mak tdo dan bermalam kt wad tu..tapi hati aku yakin dan senang bile tgk facilities kt situ (KPJ Kajang) nurses yang sentiase ade dan pd aku okaylah budak2 tu..hehehe ..kebetulan, adek pd kwn pcm/blogger aku iaitu ERRYNN aka MAMATISYA keje kt situ..penahlah jmpe adek die tu mase blogger gath..seb bek die kenal aku gak..so, bertambah senanglah rase hati ni sket utk tgalkan mak aku kt situ..adela org blh tgk2 kan..lgpon, mak lepas operate tu biarlah die rehat dan tido ...

ptg tadi mak dah blh discaj..mmg happylah aku tgk die..mak pon kuat, dh jalan sendiri, g toilet sendiri..hehehe, skg aku tau, dari mane aku warisi 'kekuatan dalaman' tu, hahahaha ..syukur, she's doing fine..

dan aku nk berterima kaseh byk2 pd kande dinde yg bagi kate2 smgt dan doakan mak aku cpt baik..hanya Dia lah yg blh balas kande dinde..pelok meh !! hehehe...


11 comments:

e.l.i.z.@ said...

alhamdulillah semua selamat..
oo hempedu tu utk tapis lemak..aku lupa da hihi camne leh batu² tu duk dlm hempedu ek? kita mmg takleh elak ke?

masz14 said...

hai eli.. hihihi.. bertemu kita disini.
syukur lah mak zety dah keluar n recovering fast. takde apa yg lebih merisaukan dari ahli keluarga sakit.
lama dah tak jumpa zety!

cu in d opis..

mama tisya said...

syukur smua berjln lancar..mmg kena byk berehat...time mak aku operate dlu aku amik cuti seminggu jg mak aku tp kt umh dh la ms tu..itula kn perngorbanan seorang ank..smoga mak ko dpt rehat secukupnya

watyz said...

alhamdulillah.. tu la kelebihan kite ni ramai kawan kan. ble tolong2 masa memerlukan. semoga mak ko cepat sembuh n sihat seperti biasa. lepas ni jaga pemakanan yer makcik... :)

~ana~ said...

alhamdulillah semua nya selamat..


moga mak ko sembuh sihat pulih seperti sedia kala lepas ni...take care ye makcik...

syanasaid said...

alhamdulillah sume da selamat
menurun super tu dr mak ko ek
hehee

Ila said...

alhamdulilah..semoga mak beransur sembuh

lia said...

Alhmdlh... syukur semua da selamat...

semoga cepat sembuh yer, makcik...

mummy_ayu said...

alhamdulilah..semua dah selamat.,....semoga cepats embuh yer.. (baru terbaca ...)

tiefazatie said...

alhamdullilah..moga mak sis cpt baek ye..

IntaNBerliaN said...

Alhamdulillah.. smg mak zt cepat2 sembuh seperti sediakala...