Tuesday, September 29, 2009

Lesen Memandu yg dah Expired (~_')

ptg smlm b4 balik tergerak ati nk korek2 wallet, skali terkeluar le lesen mandu aku yg mcm dah lame aku x tgk..heheheh..ghupenye dah expired 7/6/2009 aritu ..biaselah..dah tau buat salah, barulah rase takut , tgh2 drive nmpk lak kete polis ~mcmla polis tu ade alat pengesan kan~ klulah aku kene tahan ke aper, terpakselah buat2 contraction dtg ~ baby pon kene subahat dgn mama ye~ hahahaha..

oklah, nk g pjbt pos jap, hmm..nk buat setaun ke (yg aku rase pon akan lupe lg thn depan nk renew), 3 thn ke, 5 thn ke..

p/s : apekate korg check plak lesen korg,mane tau ade yg thn lepas dah xpired ;P

13 comments:

Suhana Shahril said...

Hahaha..nasib baik x kena tahan JPJ. Kalo tak mau melayang lah jgk RM..bagi duit raya kat JPJ.kekeke...

mama_umar said...

tulah..alhamdulillah,hehehehe,jpj xde rezki nk dpt duit raye

CHeeSYaNa said...

Zety, pegi le renew online kat myeg..
tak payah susah2 g pos opis.. nanti dia deliver kat rumah/opis ko..

Liana said...

hahaha... Nasib baik yer... Kalo tak melayang juga! Buat jer 5 tahun sekali...senang :)

mama_umar said...

dayana - die deliver ape weh? resit? new slip? dah slmt dah g pos opis aku,hehehe

liana - degil saye nih..buat setahun jugak ;p

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

zetty > br pas cek .... expired bln 11 time pantang tue .. lps pantang br nak renew ;-)

helena's said...

wey lesen mati ke??
lama da tu..sure bau bangkai kuat gile
mokekeee
hammponnnnn
aku selalu buat 2thn teros..kalo 5tahun kang lama sgt..kot wallet ke copet ke kan..rugiii

lily azliyana @ mama zara said...

ya Allah Zeti..after bc entry nih tros check wallet..

betul pon..lesen kite pon dh mati 31/07/09 aritu..huwaaa..awat leh tak perasan nih..(mulala tkt jugak nk memandu padahal dh 3 bulan lesen mati tk rase pape pon sblum ni)

[-suziey-] said...

umanagaih 3 bln bw kete xde lesen..hehe..besela dh tau baru gabra kan..ekeke:p set reminder dlm handset..senang..hehe

CHeeSYaNa said...

Zety, dia deliver lesen yg dah renew tu ler.. kata zaman IT.. everything just a click away! heheeh

~June a.k.a UmmyImran~ said...

Ha...tingat kes june kena ngan JPJ dulu...hampeh...siyes kes lupa gak la...mmg nasib tak baik nk kena kan...JPJ rodblock lak tu, kuar lesen tgk2 dah mati. Kena saman, pegi court tau ingat nak mintak kurang, skali hakim poyo...x bagi diskaun pun...melayang RM bayar saman...

mama_umar said...

diana - hehehe,semuge igt nnt bln 11 nk renew ye,jgn jd mcm kite taw..

helena - aku ttp dgn setahun aku,hahaha,thn dpn expired time nk raye,sendiri mau igtlaaa

lily - hahahaha,sile kontrol muke dlm kete ye ptg ni,xpon g arini jugak renew,malang itu sesungguhnye kdg berbau bucuk ;p

suziey - heheh,reminder hp ni penoh dgn date nk anta asgmnt wehh..(mesti tgh free ni dok jln2 kt blog ;))

dayana - meaning next day br dpt lesen baru? tu klu lg seminggu nk expired blhla weh..ni kang takut xsmpttt,xper,aku mmg suke g pos opis hahaha

june - ye ker..hmm,feel sorry 4 u, tulah tu smpi kene nek court tu leceh kan..duit melayang lagik..xper2,learnt fr lesson ;)

Nana said...

HAHAHAHA..AKU GELAK GULING2 NI SAMA KES MACAM AKU JE!
INGAT TAK AKU ADA WAT ENRTY PASAL LUPE LESEN DAH XPIRED NI??SBULAN AKU BAWA KETE NGAN LESEN MATI BOLE XPASAN.HEHEH...