Sunday, September 6, 2009

Baby dlm perut ni ..(BOY ke GIRL) ?? heheh

26hb ogos aritu (laa..citer lapok daaa) bersungguh2la nk buat detail scan kt azzahrah nih..bkn aper, klu mase Umar aritu,time ni le die tunjuk kejantanannye,ekekek..so hrp2 kalini baby adek tunjukle sket kan..kasikla mamapapa sinar harapan nk shopping bajuu utk kamu ;D..

Dr yg godek2 perut ni org yg sama time Umar,mmg best Dr nih, sempoi je,ramah btol,klu checkup bulanan tu dgn Dr faz, tp klu detail scan ni dgn Dr Anson (die adalah dr perempuan ok,name mmg unik,hehe)..debor gak cek2 cengginikan,,injap jantung cukop x 4..brain part cukop x bilangan apetahname die aku xigt,cek bibir,tulang idung, segale organ2 cek,jari kaki tangan hat yg nmpk kitorg dok kire,heheheh, cume tang tuuuuuu je baby xtunjuk, doc dok gegar sket perut aku nih,kot2la tertonjol ape yg patut, rilekkk je baby nih..tdo ke..yelah, baby kan pose,keh3..sekali doc kate maybe 95% is a girl, die pon kater jgn excited sgt lg..(aku bese jer,apai yg xcited)..so pd aku,boy ke girl aku suke je..(
Twisted Evil tipuuuuu,nk girl sbb nk shopping bajuuu kan?kan?) asalkan Allah pelihara baby kami nih ..sehat cukup sumer,syukur sgt dah ..

so,klu ade hrpn nk tgk tuuut baby, tgulah checkup yg dah kene buat 2x sebulan nih..aiyokk..kejapnye dah 7bulan
31

15 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..kalau gegirl besh gak kan. dah ade sepasang cahayamata..tp bak kata Zeti..ape yg penting bby sehat ye tak..=)

Nana said...

wah kle 95% tu kompom la tu.hehe..besh dpt sepasang

~Atie+Farid~ said...

zt..ko dh 7bulan? ayo...cptnyeeeeeee...aku doa2kan adik umar girl...leh buh name UMAIRAH...heheheheh

Liana said...

alamak! Kejapnya dah 7 bulan... Sokong cakap Atie tu! Perempuan bubuh Umairah! hehehehe...

Suhana Shahril said...

Semoga ibu & baby dlm prut sihat2 slalu. Masa scan, jgn tanya jantina jer. Tanya lah suma perkara. Tanya psl air ketuban..cukup ke tak, kedudukan uri, berat baby dlm prut,pastu tanya psl fizikal baby..kepala,mulut,jantung,kaki..amik tahu segalanya agar dpt bsedia kalo blaku sebrg kmungkinan. Ok. Take care.

bOnda said...

suping baju kaler putes dulu =)

liana said...

hehehe...bestla kalau girl kan...baju bdk perempuan kan bnyk yg kiut miut...lagipun kalau betul girl ko dah ada sepasang la kan ety..apepu yg penting shat...

zety said...

lily - aah dear, yg penting doa agar sume ok,biaselah,dh dpt boy terase nk girl ;p

nana- ishk,ye ke nana?ikut pglmn ko dgn damia aritu camtu jugak doc ckp ke?heheh

atie-ko org yg ke ratus2 ckp camtu,haha,blhla buat contest teka name anak plak :D

ummi - heheh,blhla ummi join contest teka name ye ;p

suhana-yup btol..thats y saye buat detail scan ;)

bonda - heheh,xper,klu btol girl blasah je dulu baju abg kaler biru :D

liana - tu yg xtahan tu liana,mesti naik gile mase ko shopping utk hannah kan?

mummy aryan syamil said...

harap dpt girl2 ye yang:)

hatiberbunga said...

ermm.. detail scan tu, scan biasa je ye? bukan 3D?
sbb org kata, klau 3D, even x nampak bunganya, ovari nya dll still bleh nampak. ntah ler. xtau betil ke x. xpenah wat 3D scan lagi..
btw, mahal x wat scan kt azzahrah tu?

zety said...

shiera- doa2la yang,hehehe,tp aku xkesah asal sehat walafiat :)

hatiberbunga- bkn 3D,detail scan ni lebih sket dr yg biase la,sbb blh nmpk organ2 sume tu,kt azzahrah xde 3D,rasenye xmo wat 3D kot hehe sbb xsuke tgk kaler kt skrin tuh,oklah kt azzahrah..stended rege

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wahhhhhhhhhhhhhh bestnya baby girl ... sepasang dah zetty .. kita dah buat dag full scan details .. biasanya 3D scan nie nmpk clear dah gender baby ...

mama_umar said...

diana - thanx..xcon4m lgla kan girl selagi xnmpk dan kuor btol2,heheh,3D mmg nmpk sumerla kan?hmm..let me think 1st ;P

[-suziey-] said...

hahha..waa syiok arr girl..bole beli yg pinky2..ekek:P

mama_umar said...

suziey - ngeh2, ko lak bile lg nih? exam da abiss..apelagiii..hehehe