Wednesday, September 9, 2009

RezeKi BerBUke PUaSa :D


mule2 sekali ucap Alhamdulillah dulu..heheh, sejak ari ahad lepas sampai mlm td kitorg buke pose diluar..sumernye atas jemputan ..kecuali mlm selasa lah..(nape dlm byk2 mlm ari selase xde org jemput??) nnt saye story satu2 ye..

ahad mlm - buke pose kt umah ayahcik/cikta, mendapat hidangan ikan2 belake..saye sgt suke ikan! kitorg dtg bwk roti john je,heheheh..

isnin mlm - kwn kitorg yg bername Ricet (masih single & available.. kih3) kol ajak buke kt seri pacific pwtc, laju je kitorg g dr bangi takut jam hala ke kl, seb baek smpt smapi b4 buke, seronok sgt dpt jumpe diorg nih , dlm gang ramai2 nih yg dah kawen 3 couple, dan dah ade anak 1 masing2..pas ni turn yg bujang2 tulah plak..tgk kitorg senget benget layan anak,hehehe..klu dulu2 lepak dgn dak2 ni smpi 3 pagi mcm xnk balik,skg xbley la wehh..bwk budak kicik kol 10 sile balik umah yeee








-> budak2 3 org ni buat free show shuffle



selase mlm
- haaa..ari selase lepaskan anibeseri kitorg ..sekali xde sape ajak mkn luar daa..mcm tau2 je, oiii..anibeseri sendiri,kuor duit sendiri laaa..hahahahah,tp kitorg x g jauh pon,clbrt sederhana je..aku dah ckp awal2 xmo buke kt kl, kt tmpt rmi org..so jln2 area bangi je g restoren pizza san francisco..kt sini western die sedap2, klu mls nk g chilis ke tgi ke, mkn kt sini pon ok sgt dah,free sup ekor lagi dapppp..pastu,aku dpt 1 idea utk memeriahkan lg anibeseri kitorg nih..



-> muke2 suci pas kuor masjid

klu kebiasaan g tempat pertama datingla, g restoren pertama declare la, tp kitorg pilih utk g masjid tmpt kitorg nikah 3 tahun dulu,heheheh..solat maghrib kt situ,lgpon masjid tu dekat je tmpt kitorg mkn, masjid al-hasanah name die..rase lawak pon ader , btau Umar yg kt sinilah mamapapa nikah..Umar ikut apai solat kt tmpt laki, mase kaki aku melangkah masuk dlm masjid tu tibe2 ati ni debar2 plak mcm 3 taun lepas masuk sbg pengantin,pki baju pantin sumer tu..ishk! blushing la plak (org len tgk gile agaknye budak ni masuk masjid pon malu2, dahla buyong! kih3)..teringat2 tauu, mase tu nk pandang apai pon malu2 kucing siam,yelah..jap g nk nikahkan..alahaii..best btol perasaan tu kan? (>_<)


rabu mlm - smlm plak ayah bob ajak g marriot putrajaya..pehh, kitorg klu saje2 je nk mkn situ idakler..sampai je situ igtkan mkn buffet rupenye masuk restoren chinese food dah mcm nk mkn besar plak dah,heheh..booked 2 meja bulat besar utk famili lain, aku mmg suke chinese food nih..lagi2 dpt shark fin soup..tegedik2 budak dlm perut nih seronot,kih3..tp tulah,serving lauk je ntah baper kali xterkire aku dah, mesti penat dak waiter cine tu..

-> ni je lauk yg dibawak??

-> klu lauk xsmpi lg kite mkn chopstik dulu ye nak

->eksen je tu..pdhal dah terplanting ayam tu dah

-> cucu kesayangan nek bob

-> huiyoo hp canggih

-> lmbt btol jockey amik kete kitorg blkg tu,hahaha


akhir kate,kami rase heppy dan bersyukur atas rezki buke pose kalinih..insyaAllah klu ade rezki lebih nk jugak ajak famili & kwn2 mkn..maceh ye to all sponsors! ;p

14 comments:

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

haha..perasaan nak menikah itu..malu2 kucing..ku ingat!ku ingat!*sep five ngan kak zety*

mama tisya said...

rezeki ko wei mkn luar saje..hah sesuai ler anniversary tkde org blanje..lawak la ko ni..amboi2 umar kemain lg shuffle ye...aku nk tumpang kete putih ko tu bole...hahahahaha

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

part yg kt masjid tue kita pun senyum2 ... wah penuh agenda korang yer ;-)

Nana said...

dah lama xdpt jemputan berbuka kt otel.klw nk g sendirik minta mahap la yea...ekekke...bayo mahai2 mkn skit je.org banje xpe.hahah

liana said...

Alhamdulillah murah betul rezeki korang..ety, katner ek ko beli baju2 ngnadung yg labuh yg cecantik tu ek?..kalau buat majlis berbuka nanti jgn lupe jemput aku tau..hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

huu..jeles3x..nape tkde org pon nak sponsor kitorng plak..ekekekek..sian, tetiap minggu makan sndiri2 jerk. tk berpeluang lg berbuka tpt spesel. 10 hari lg nak raya neh..=p

mama_umar said...
This comment has been removed by the author.
abah aisha said...

1.apai yeye je cakap tak pegi... rupe-rupenye tak sabor2...
2.Pizza san francisco terbaek!
3.Masjid al-hasanah, aku n dilot pun menikah kat situ.. same la tok kadi kite haji karim tu...
4.hepy anniversary.... semoga bahagia dunia akhirat apai sekeluarga amin!

mama_umar said...

ain - yey,*hi 5 balik! tulah ain,ngade2kan akak masuk masjid sengih sorg2

eryn- aku ade video umar & geng nari2 tu,lawak btol,klu ade mase aku uplod. kete tu? tgu punye lame tp xnaik2 pon,hahaha

diana- hehe,dah xde idea sgt tu wak,tp pikir2 blk hrp2 dpt berkat la sket ;)

nana- samela kite.aku ni dahla rugi mkn buffet,klu hidang aku sukela..hahah,free weh..g aje

liana - of cos aku panggil nnt insyaAllah,klu x pon dtg je liana,aku xde istilah open house,baju2 tu ade yg aku tempah,ade bli siap tp kt kedai2 tertentu jela sbb susah nk dpt yg labuh

lily- xper wak..tgu cik abg awak balik,manela tau ade spesel jemputan ke kan ;) ?

abah aisha - haha,beselah apai,diekan suke berlakon..
aah,aku igt korg pon nikah kt situ dgn hj karim,aritu cari2 gak kot2la jmpe blh amik gamba hahahah

Ezwan Emary said...

malu la sangat...asyik sengihh je masa nak menikah dlm masjid tue...kui kui kui...photographer plak dok tertonggeng tonggeng amek gambo...takleh blah betul...hahahaa ^_^

mama_umar said...

ezwan- eh,incik potograperku,heheh,jgnle btau i asik sengih je,maluu..tp potograper lg dasat nk amik angel lawo2,cume kenapela mase tu xgune lense yg skg,huhuhuh

~Atie+Farid~ said...

alahai zt....murah rezeki korang satu family ye...sonok betul...g makan bukan kecik2...hotel2 plak tu...segan wei...part ko sneyum nak masuk masjid aku takleh blah..rase nak tampo jek muke ko tu...mengade tak padan ngan buyong suke sorang2...siap malu2 ngan ahpai....gile la..nak gelak guling2 kat opis ni...wakakakakakakakkakaa

mummy aryan syamil said...

amboiii yang bestttnyeeee

mama_umar said...

atie - klu ko lempang aku ketika itupon aku masih sengih lagi,hahahaha

shiera - rejeki..rejeki..