Sunday, February 24, 2013

Cuti tukan bermakna FAMILY TIME

salam =)

xtau nk describe camne..tp mane2 manusia yg mkn gaji, wiken adalah perkara yg dinanti2 kan..actually ada bende tersemat dlm hati aku nih ..tgu btol2 bulatt dan yakinn..baru aku reveal,hehehe..but as usual it takes time, years maybe =)

wiken ni kejenye swimming & family time btol..sonok weh..dh jmpe exercise baru yg menyeronokkan,kui3..mane x sonoknye, pas swimmng mmbelasah fries & teh tarik..dulu suke g pusat maritim purtajaya tukan..skg kt country height kajang ni je..dekat sket dgn Bangi..kitorg member kt sini..so klu ade kande dinde yg nk g swimming kt sini btaulah ye..free je pon, parking pon free..towel je klu mls bwk sendiri punye kene byr rm2..tiada yg lbh bermakna selain family time & blh ajak org g swimming, lepak, ngeteh ramai2 =) 

Bwk adek2 aku g excercise sini
pastu, wiken ni jugak..apai saje2 join pertandingan memancing udang galah kt sg tangkas kajang tu, selama ni die mancing suke2 je dan xpnh masuk mane2 tonomen mancing pon..disebabkan tonomen golf xde, tonomen mancing udang pon jadik,hahahah..dan surprisingly he WON 1st PLACE !!! aku x folo pon, papa apai je folo sekali, fil aku dpt no 6, kiut btol anak banak nih..yg bestnyer, apai menang RM300 dan papa dpt RM40 hahahaha, die bagi je kt Umar & Maryam ..Alhamdulillah ya Allah..Dia klu nk bagi rezeki tu..kdg2 1 ari blh smpi berkali2 dan bermcm2 bentuk =)



besau2 yg mkn perangkap apai , naseble korang yeee aku beladakan, butterkan, karikan, gorengkan




11 comments:

Liza said...

Besarnya udang.. Sedap rebus cicah sos. Hehe..

Nad MamaZN said...

Pergh!
Kalu dpt kt kite ni, mmg mcm2 resipi dh dipikirkan ni hehe

lia said...

Wallaaaa terbaek la... Kari sodap ni...

Lily@MamaZaraZareef said...

Wah..menang 1st place tangkap udang..terernye..hehehe

Mummy Ayu said...

betul2..weekend memang saat yg dinanti2..every week...time nak settlekan macam2 keja plus time ngan anak2...

yum yum..udang besra, best tu..

mama tisya said...

meriah udang galah tu

Nana said...

bsa nye udang mkn sekor kenyang dah tu hehe

~ana~ said...

best tu dpt mkn udang galah...huhuhu

ieda immi said...

bestnya tgk udang tuu dik ! ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

budak2 mmg suke nampk pool .. wa..wa..wa... bestnya ..

Sidratul Muntaha said...

haiha udang tu
klu dekat
aku nk mintak!