Monday, June 1, 2009

sambut BDay mama + rombongan kawen ke Kluang



las week sempena bday saya,apai & umar ajak dinner kt luar together wit papa&auntie (isk..isk..clbrt jugak ye,macehh)
xjauh g pon, ke restoren famosa bdr baru bangi ..sedap gak mknn kt sini,kitorg agak slalula mkn or buke pose kt sini, lauk yg best mcm tauhu telur masak atas pot,chicken lemon,asam pedas fish fillet,ermm..bagus utk perot :)



kek pon humble je,apai just bought sepotong (tu pon xtermkn smpi skg)..cucuk lilin atas tu,si umar yg xcited! suke atila umar,nk tiup pon mama x marah..aku berkate :)..maceh ye yangg ;p



esoknye,rombongan menghantar hanif (sepupu apai) nikah kt Kluang..kete yg menghantarnye dr pihak pantin lelaki je dah 15 kete ..kitorg bertolak dlm kol 6.45 pagi..(ergh..paginyeee)..sampai sane dlm kol 10+ ..oklah,xdela jauh sgt..umah pantin pompuan nye btol2 tepi jln,so berderet2la kete org2 bangi nih..selesai akad (pantin laki ulang 2x daaa..) sesi makan la yg aku tgu2..sebenanye aku mcm ngidam nk mkn nasik minyak pantin..huhuhu..dpt plak nasik briyani gam johor tuh..sheddap btollah!

->Umar senyum mengade disamping Atuk

->Umar,Atuk & Nenek

yg kelakanye,umar & uncle-uncle die (sepupu2 apai kecik lagi) dok mengejar ayam yg sgt2 rare diorg nmpk..yelah,biase nmpk ayam atas meja mkn je kan..aku sgt kesian dgn ayam tuh dan aku rase sure die tobat xmo kuar reban lagik..phm2 jela bile budak2 ni kejar,umar yg terkedek2 tuh pon hampir2 nk dpt ekor die..sori ye ayam,budak2 ni jakun tgk ko..
-> run ayam!run 4 ur life!!!!

on d way back,kitorg sempat lg singgah ayer keroh,konon nk jln2 la sket..g la tmn boye..alahaii.sedih aku tgk tmn boye tu..las aku masuk dulu time skolah rendah,igt lg masuk umah antu bodo tuh..tp skg,tmn tu mcm under mentenance la..hrp2 become better..sayang klu jd terbiar..

kesimpulannye,mood utk ambik gambar sgt2 kurang..gamba pantin pon aku xsnap,sebok nk uruskan umar,mandikan lagi kt umah org tuh..haihh..xpela..amik gamba kt Dungun je mgu nih ye pantinn..semuge berbahgie!!!

6 comments:

mama tisya said...

cute ler kek tu main pacak je lilin camtu

Afne said...

zet, mggu ni pn aku kena anto pengantin abg ipar ke kluang. kelam kabut jdnya dh la cuti weekend je dgn cousin aku kawen lg, undangan lain 2-3 tmpt. ntah terkejar ke tidak ni.

~Eila @ Along~ said...

zety, eppi belated bezday..semoga ko sihat, panjang umo dan suksess...okeh..neway kat mana restoran famosa tu?

mama tisya said...

zt..ada special award sila amik kt blog mamatisya

Nana said...

zety ada award gak.sila la kutip.hhehe
g kluang ada jumpe ayah damia x?hehhe

mama_umar said...

mama tisya- maceh bg award,,muaahh

afne- bln 5 mmg kelam kabutla afne..klu cikgu skolah bestla jugak cuti,ini..huh..

eila - maceh wak..restoren tu kt sect 8 dpn billion tuh

nana- maceh..hehehe..rindu ayah damia yee..