Sunday, June 14, 2009

Hari Perjumpaan dgn doktor2

--> adek Umar @ 15weeks

sebagai patient yg agak patuh dgn checkup maka berbondolan la kami 3 beranak g azzahrah jumaat lepas..(maka MC la aku,kih2)

aku checkup bulanan,Umar inject 1 thn 1/2 tuh..

mule2 naik ke tgkt 1 utk check aku dulu,sekali punyela ramai org,las2 aku tgalkan urine ajek,pandai2la ko nurse,pastu turun blk sbb nk injek umar dulu

seb baek nk jmpe paed xrmi org,kejap je dah smpi turn umar..masuk bilik dr nik sambut Umar dgn senyuman,"serah diri ye umar.." katenye, yer doktor..dgn serah duit skali,kate aku dlm ati..
dr kate ni injek las dah, pasni injek kt skolah je..fuhh..dah setel rupenye injection umar,sound mcm rindu kt umar je,yelah dr umar kene jaundis dulu die yg monitor..

timbang berat umar dulu,gulp! 12kg wehh..dr kate blh tahan ye umar,pastu ukur lilit kepale keras die tu..then ready utk injek..kitorg pon agak neves la kan,sbb takut umar terjun tiruk je dr katil tu..umar tgh syok main toys sekali nurse tu dukung dan peluk die..apelagiii..umar dah gelabah carik mama,masuk je jarum kt lengan," Aaaa.." dlm 5 saat , dah benti sambung blk men toys,dr dgn nurse gelak je..dr kate klu balik nnt tmpt injek tu bengkak tuam dgn ais jek,sbb time ni die tgh lasak..(ye,mmg betul)

umar tata kt dr dgn nurse dgn perasaan heppy,then dpt gift pull up pants huggies dgn beg skali,maseh ye..

sambung blk naik tgkt 1,nk tgk adek umar plak..alhamdulillah..sehat & ok dvlopmnt die..15weeks, berat baru 115 gram..alahaii..mcm klu kite bli biskut famos amos tuh nk 100 gram,kih3..seronok je tgk apai & umar tegur2 adek yg tgh hyperaktif (show off la tuh!)..dr faz print gambar adek then bg kt umar,reaksi die? die belek2 gambar scan tuh ckp,"bebeh..bebeh.." pastu die cium gambar tuh..huuuuu..touching btol!

dan pulanglah kami anak beranak ke umah dgn perasaan gembire dan syukur pdNya..aku nk ilangkan rase berslh kt adek,trus bli susu HL hehehe..ooh,dan aku xlupe mntk kt dr faz ubat tahan muntah sbb berat aku turun plak..hmm..

7 comments:

CHeeSYaNa said...

still muntah2 lagik ke zety? aku dah kembali aktif dah nie.. next week, should be OK le kot.. hang in there..
btw, camner ko bleh dapat MC ni? jeles2!

p/s: Jom beli breastpump.. promotion tu sampai end of june..

mama_umar said...

aah dayana,kdg2 dtg rase nk muntah time petang ke mgrb :(..mc?laa..mintak jelah sure die kasik punye

weh,aku tgh pertimbangkan either spectra double or medela tuh..ade org meracuni aku,heheheh

CHeeSYaNa said...

lepas ni.. aku buat muke tak malu ler mintak..
bleh mintak kan utk laki aku skali tak.. hahaha
aku aritu pon tak sure antara spectra double of medela mini tu.. tp aku choose medela sebab die kecik n bleh masuk handbag.. tp bunyi bising ler.. n kena lama skit pam sbb single.. tp takper.. kira bleh melepak mengepam lama skit time keje.. aci ker? hahaha

mummy aryan syamil said...

yangg...
wish kat aku gak yeeee..:P

mama_umar said...

dayana,kite wat smyg istikharah ye same2,kih3
shiera- yeah,,baby for 2010 on d way kah?aku doakan of cos :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

alahai baik jer umar time inject tue .. gender nmpk dah zetty ?? kita masa 16 weeks berat baby 204 gm ..he..he.. berat kita jer maintain tak lebih 71 kg ;-)

mummy aryan syamil said...

alalaaaaa...
tingat ms pregnant tuh..aku plg hepi scan bb aku(aryan) tgk mase die kick perut mumy neh sb mrh kat doc zanariah scan bb ekekekek