Tuesday, June 23, 2009

++Before BeRsaLin wishlist++

Ini namenye entry berangan2..best tau berangan nih..tp bknlah berangan bende2 xmasuk akal, cukuplah dulu berangan or shud i called this as my wishlist before adek kuar..bkn aper, time Umar dulu ade gak berangan tp rezki anak lain2 kan..xleh nk xpect the same condition utk yg 2nd nih..rasenye this time byk yg kitorg kene kuor $ sendiri..hehehehe..

selain suke berangan aku mmg rajin tanye org2 xpert / sewaktu dgn aku..kwn2..kakak2..malah adik2 pon aku tanye..sbb pglmn org ni lain2 dan bergune sbg panduan..mmg berterimakaseh la aku kt korg2 yg slalu jd consultant xberbayar neh..heheheh..

ok, eeeii..bestnye brg2 nih..

1. white babycot - babycot sebenanye dah ade, haaa..babycot turun temurun lagi..sgt teguh & elok lagi keadaannye,cume aku nk tuka cat die je..yg kt umah tu kaler cream, so aku nk die di makeover jadik putih..cat je..bkn nk bli baru ponn..klu apai xmo cat,meh aku je yg cat..(kt bwh ni gambar cilok dr website ye)




2. bouncer- specific lagi brand FP, xberape specific plak, xkesahla brand ape,heheheh
cthnye mcm kt bwh ni, FP nye bouncer ade mcm2 jenis,depend kt $ jela..kitorg mmg xde bouncer, Umar dulu maksedare yg bagi, tp dah tetgal kt umah lame,maknenye no longer available lah..bkn ape, mmg kitorg x praktis baby dgn buaian,so bile dah dok kt bouncer ni biarla die berayun sendiri,heheh



3. breastpump - haa..yg ni aku xdpt mase umar dulu..bkn xde, ade, tp aku xberpeluang nk pilih dan bljr lg ttg bende nih..aku igt lagi, time tu umo Umar dlm 3 ari..aku mcm agak perit nk bf die..so mmg kene cari breastpump, apai sorg2 g beli..what to expect from 1st timer unexperienced papa ni kan..sian die..tersipu2 dok tanye salesgirl psl breastpump, sambil on the phone dgn aku, yg akulak xkesahla asalkan blh pump..last2 blilah brand ****** nih..(sorry brand xblh disebut sbb xmo menjatuhkan sape2,hehehe)..hmm..teruk x teruk gaklah,bertahan jugak pam tu smpi ke opis, tp money isnt stupid, big money spent,leisure will come :X..
so this time aku antara nk pilih yg ni :



atau yang ni :

insyaAllah , hrp2 this time dimudahkan lagi dan lebih lame my baby will bf


4. minifridge - aku mcm ragu2 nk gune fridge kt umah yg dah campor mcm2 bende, rasenye yg terbaik utk simpan bekalan susu nnt adalah gune minifridge nih, blh letak coklat dgn eskrem sekali ;D



5. playroom - haaa..yg ni aku rase impian setiap parent la..pd aku,mase diorg baby xsmpi ati nk ltk sorg dlm bilik, biorlah 2 org anak aku tu nnt tdo sekali dlm bilik,,so igt nk buat 1 playroom utk umar & adek




6. changing table - aku rase aku memerlukanlah meja nih..sbb klu berdiri lebih selesa..ade playpen yg siap sekali dgn changing table nih tp tu kene bli barula..utk kes aku,babycot dah ade, bende ni xde..


wahhh bestnye buat wishlist nih..blh tercapai ke??heheheheh..rasenye org yg paling terkesan bace entry ni ialah xlain xbukan encik apai saye,kih3..ala yang..utk permulaan dpt 50% dr list ni pon xper (baki bring forward haaa)..jom berangan lagik ;P

21 comments:

~Atie+Farid~ said...

zt..babycot tu sebijik aisyah punye...MIL aku adiahkan tp tak pakai....laki aku bukak2 simpan bwh katil kteorg ...hehehehe

lydzar said...

mini fridge tu nk store EBM ke?
or sesaja..
sbb kalo nk store EBM, deep freezer lg swswai :D
my 2cents hehe

Afne said...

best kan zet berangan2 ni haha.. aku berangan gila nk pakai electric bp tp sbb bilik filing aka bilik tmpt mengepam kt opis tu takde electric cord jd aku pakai je la avent manual yg byk berjasa time hana dulu.

babycot ready, bouncer lubang2 temurun hana pn elok lg. tp sampai ke sdh aku tak sempat kemas bilik tgh utk jadikn bilik hana.

mama_umar said...

atie - bestnye dah siap2 ade kaler putih, simpan bwh katil ye..tgulah adek aisyah kuor sure pki :)

lydzar - deep freezer tu yg camne ek lydzar?hehehe,saye bdk baru bljar, tengkiu..nnt kite tgk gamba deep freezer plak

afne - aku pam kt surau,blhla..tp mase pki pam brand tuutt dulu tu bising woo,itulah,takutnye jadik bilik stor je kang bilik budak2 nih,heheh

abah aisha said...

eh sebnanye bouncer umar tu ada kat rumah aku.. tapi aku bole rahsiakan dari pengetahuan apai supaya die beli baru....
apai bukannye bace pon komen-komen ni...hehe..

Liana said...

wa...best nya babycot tu. Sejak Husna lagi suka sangat. Terutama yg warna putih! Tp, bila tengok harga...mak oi...takut kimm nak beli! hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

wah..bestnye berangan2 brg bby. sy pon dulu berangan nk beli bbycot mcm tu utk Zara. yg ade kat umah bbycot yg sekali ngan playpen tu. tp smpai skang, tkdenye beli. zara dok syok lagi tido bwk ketiak mamanye..hihi

mama_umar said...

abah aisha-amik jelah bouncer tu ban,aku ikhlas (hehehe,ade niat lain seb baek ko pandai bace)..tp sebenanye apai adalah silent reader blog aku nih,kih3..

kimm-mmglah xsanggop tgk rege die, tu yg nk cat aje jd putih,ekekekek

mama zara-hahah baguslah zara suke dok bwh tiak, klu umar uishh,xsanggop tdo dgn die asik kene sepak terajang je

nasazfrog... said...

ermm best ek klu kesemua kelengkap untuk anak2 cam tu.. dah kira complete tu ek...tapi kalau nak beli ansur sikit2 pun ok gak..

umar husayn said...

dlm perbincangan dgn papa td(kitaorg baru bgn n masing2 tgh baring depan pc), so semua permintaan mama umar akan ditunaikan sebelum adek keluar.

shiemz said...

haha..shiem pun suka berangan...alang2 berangan kasik up sket la... baru berbaloi~! tapi ade sesetengah wishlist awk ade dlm wishlist shiem... tp ntah bila la dpt... :D

mama_umar said...

nasazfrog- klu blh complete sumer alhamdulillah,klu x berangan je pon dah okey,heheh..yer bli skit2 dulu,klu x rabak gak..

umar husayn- baru bgn??kemas tilam masing2 ye..ckp kt papa, list dlm blog ni dgn list utk papa lain,panjangg sket,heheheh..

shiemz - yeah, day dream mmg syiokk..xper2, 1 ari nnt blh dpt punyer ;p

Nashays said...

Romantik tul baby kot idaman ko tue..aku plak yg rs ngantok

CHeeSYaNa said...

ety, aku pon nak sume yg ada dalam wish list ko.. huhuhu.. kenapa ler sume yg dalam wish list kita tu mahal2 belaka... at least, ko dah tak payah beli car seat and stroller.. adeh adeh adeh

mama_umar said...

shar- apekate ko g tuka tmpt kije dpt gaji 8k,pastu bagi aku 1k,hahahahah,dpt aku bli bbcoat romantik nih

dayana-klu ikutkan listnye pjg lagi dayana,ni pon tapis2,ekekek..xper sesikit kite manabung ye..stroller dgn carseat tgu whouse sale ;)

kombat said...

changing table ikea (sniglar) not bad gak zety :)

mama_umar said...

kombat - a'ah,mmg plan nk bli tu pon, dah imagine2 ni table tu kt umah ;)

lydzar said...

deep freezer tu selalunya, bpleh tgk kedai runcit yg ada jualbrg2 basah tu..dia simpan ayam/daging/nuget etc dlm tu la..

mamaumar p jenguk kt forum susuibu.com..ada bincang pasal deep freezer nih..

mama_umar said...

maceh lydzar, dah phm dah camne rupe deep freezer,lg best blh buat simpan nugget sekalik ;)

Anonymous said...

Akak berkenan sangat dgn changing table tu...cantiknyer...bilalah nak belanak lagi....hu..hu...

mama_umar said...

haaa..apelagiiiii..ate klu dpt bb girl nk rembat sumer,ekekekek