Monday, August 19, 2013

Nilah akibat asek tengok masterchef Australia je

salam =)

ada sape2 minat tgk masterchef Australia S4? aku ni bknlah tv freak..mmg xtgk tv sgt orgnye melainkan ada citer2 yg amat best nk ditengok..bile jarang tgk tv..once i get hooked dgn rancangan tu..siaplahh ;)

dulu masa Amina tu ada aku mcm rase2 ade hrpn dia blh menang nih..bangge woo klu 1st muslimah mng masterchef Australia nih..tp terkuar plak dia..xpelah, dpt masuk rancangan tupon kire hebattt..so skg aku mcm x sokong sape2 sgt..folo je the whole story..tp tulah, bile tgk je citer tu..otomatik jd lapar..mulelah menyelongkar dapor/fridge/bwh tudung saji sumer..hahaha..smlm punye episod diorg kt Rome..pehh..cantek2 sgt bgnn2 kt Rome tuu..nk pegi sgtttt!! ade 1 kedai ni diorg mkn buah tin tu dgn hirisan keju apetahname..mak aih..wpon aku tau sure rase die tahpape..tp tgk buah tin tu aku tingin! dan seb bek mmg aku ade buah tin dlm fridge (beli masa bulan pose)..trus ngapp..hehehe..dasatkan penangan zety tgk tv?

pastu, korek2 fridge terjumpe daging burger bakar ayam baki meniaga aritu..uishh..senseng lengan trus mak..amik pemanggang ajaib dan panggang tanpa minyak :)

haaa..rupe dasat btol..dah mcm kat Tony Roma's bak kata errynn/mamatisya dlm instagram aku.hahaha ..apit dgn roti gardenia, potong tomato, bawang, mayonis,sos cili Thai..sekian terima kaseh! hihihiihi

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap kan grill

ainamin said...

memang best and sonang masak dalam pan ni...campak yooo..sodap eh tuuu...

Nad MamaZN said...

Perghhh!

~ana~ said...

kelasss nampak burger ko nih...mcm kat rest gitu..

lia said...

terbaekkkkk...

mama tisya said...

kerlas kn...tkyh dh p mkn tony romas..wat sdiri je..hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pheeewww

lapo weh!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Nyum ... Nyum ...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku super duper like pemangangg nie ..seonang keje dapur

CikLily Putih said...

best kan masterchef aus s4, amina sangat friendly tau. sempat jumpe dia masa dia datang msia last 2 week

zety said...

yup anum..rase burger tu sehat!hehehehe

kellaasss mak bakar daging burger eh ana ;p

thumbs up nad!!

campak2 pon akak mcm takut2 ..eh masak btol ke x ni?? mmg xblh masuk pertandingan msak2 lgsg ain..hahaha

zety said...

maceh lia..kih3

hahaha errynn,aku ni dh ngidam ribs TR nih..adehh

hihihih..apelagii leily..g cari ape yg patut nk di ngap

yummeh Hani

zety said...

kannnn diana..xyah minyak plak tu..

bestnye ciklily!!!sempat x korek rahsia resepi apa2? ahahah

LYAfrina said...

lya pon suke bakor gini...

x pnh tgk master chef aust.. y malaysia pon x tgk..hehe

anak Wan Salleh said...

kalau i datang rumah u, u jamu ni ok haha.. :D

Sidratul Muntaha said...

sebab penangan masterchef aussy ni la dari season 1 lagi aku dh mula gila baking n memasak sikit2.
aku minat Poh
lps amina masuk..
lagilah minat gile sbb laki aku boleh cabar aku gini:
Ibu ni badan dengan muka dan comel cantik mcm amina tu.ape kate memasak and baking tu pun kenalah cantik mcm dia punya jugak.
*tercabar saya!