Wednesday, August 15, 2012

Eh eh sempat raya ke tak nih

salam =)

mule2 skali nk btau yg sejak isnin yg lepas, aku dah xblh masak utk buke/sahur lagi..bukan cengelat atau malas..tapi sbb xde dapur api yg nk dinyalakan,ade microwave je,heheehe..klu kande dinde igt lg doodle list raye aku, ade tulis dapur raya kan? tapi, bukanlah 1 dapur tu aku renovate..dapur masak je :*) ..actually..mmg hukumnye patut/harus pon kitorg tuka dapur peninggalan arwah mil nih..rasenye usia die  dah 20 tahun lebih..mmg klu dapur lama jenis mcm ni tahan lame btol..tapi, built oven dah xblh gune, api pon blh bukak 1 je..hood pon dah x function utk serap dah...

kitorg tuka dapur masak kecik je, dgn hood penapis tu..beli yg tgh ade promo..klu nk maintain mcm dapur arwah mama, Zanussi tu mmg xdapekla haaaa...dah cabut dapur lame dah..tgal psg dapur baru & hood,alhamdulillah...yg kekotoran kt dinding tupon setel dah bibik part time bersihkan,hehehe


pastu..psl kemas umah..sunggohlah x terkate aku ni dah..habuk, kesan cat, habuk , habuk & habuk hari2 menyelubungi kami, hehehehe..pdhal small renovation je kami buat, adeh..baru phm perasaan org2 yg tgh renovation umah tp dok dlm umah sedut habuk U__U..kitorg touch up living hall sikitt, porch sikittt..& tukar gate \:D/


aku igtkan..dugaan habuk & kemas umah ni kt Bangi je..sekali tu, kt opis aku,tibe2 dpt short notice kene shift ke bgnn sebelah dalam mase 2 ari nih..cinabeng btol..ops,sowwi ;p ..wpon bgnn sebelah je..tapi short notice tu yg buat kitorg hangin giler..time2 nilah plak .. adeh..seb bek brg2 aku xbyk sgt..2 kotak je, yelah, sbb baru 2 tahun kan..hahahaha..tp siyes weh..ade colleague aku dah 10 thn kt sini,mmg, 10 kotak! ish,scary..

oklah kande dinde..persiapan raya kitorg overall baru dlm 55%, hehehehe..siyes..yg penting semua biskut raye yg kwn2 aku order dah & bakal delivered by today , alhamdulillah..ni sebahagian yg ada dlm bonet kete aku :D



ckp psl ordering nih,alhamdulillah jugak, handbag2 coach yg aku jual nih last2 minit laku plak..smpi naik seram aku nk amik order, bkn aper, takut xsmpi b4 raye..mmg desperate btol customers aku nih..sanggop je wpon aku dh remind ,hahahah

oklah kandedinde..sebenanye mcm byk je nk citer..nk luah..tapi byk yg mcm xblh kuar kt sini,hehehe..pd yg dah blk kg tu, hati2 di jln raya..aku stat cuti ,emm..bile2 pon buleh ;p















8 comments:

Anum said...

ooooo patut le

MRS. K said...

selamat hari rayer

watyz said...

wa.. dapur raya, pagar raya.. hehehhe... alhamdulillah.. murah rezeki ko kan sume2 laku... :)

SyaNa said...

aiyoooo mau pengsan tgk umah kena reno
aku x tau la camne nnt kalo nk reno
amu menabung utk sewa umah lain sebulan kot
tak sanggop sedut habok dgn Iman gitu
:(

selamat hari raya babe

ieda said...

wah2 puas nak kemas tuu dik
insyaallahh sempat ;)

~ana~ said...

aku rasa aku pun mcm bnyk lg mende nak buat...sempat ke ni weh...

Em's Family said...

bisnes kencang u.. :D

masz14 said...

bile2 pun boleh start cuti????? mmg macam pak hang punya opis! hahah! i pun terkejut tetiba fid letak gambar nak pindah. awat la time org sibuk nak raya dia sibuk suh nak pindah. mmg typical perangai suka bagi last minit notis cenggitu. mmg padan la u buleh nak stat cuti bile2. i tengok pun terdetik rasa geram.