Sunday, August 12, 2012

Berbuka puasa kat luar

salam =)

rekod thn ni, akan pegi buke pose buffet style sekali sahaja, hehehe, tupon sbb dpt voucher free apai men golf aritu..kitorg blm pegi lagi, insyaAllah dlm minggu last nih~yeay xyah masak!!

just nk share few pictures iftar kitorg dgn kwn2 kt luar..luar dari umah kitorg,hehehe..antaranya try restoren Jepun kt bdr baru bangi tu, Miyagi..adoyai..punyelah dah mcm2 restoren jepun aku try kt area2 kl..kt tmpt sendiri aku pandang senteng je, mmg tiap kali lalu restoren Miyagi nih, hati aku mcm tertanye2..ok x eh restoren nih? xsilap aku, org citer nilah antara restoren plg lame & bertahan kt Bangi nih..sejak zaman kilang2 jepun baru2 bukak kt Bangi nih..skg pon ada lagi cume x mcm dululah..lagipon dari luar, restoren ni mcm tertutup je..konfius, bukak ke tak nih? kitorg gave it a try, wpon mule2 apai mcm approve x approve je..hehehe...out of 5 stars, aku bagi 4.5 stars ;)..restoren die kecikk je..interior design mmg feeling2 kt tokyo dah..service baguih..harga mknn lebih2 kurg yg aku pnh try..pastu kitorg dpt dessert ice cream free!! yeayy







lps iftar, bwk kwn2 kitorg jln2 cuci mate jap kt kedai2 Bangi tuh dan sambung 'moreh' kt Little white cafe ..nmpk pavlova..try lah..ermm...lemak berkrim sunggoh..kesimpulannye malam tu jd mcm tourist guide Bangi lah,hehehe



okeh, ni citer ari sabtu..iftar dgn bff adalah event wajib setiap tahun..kalini buat kt umah Dayana..disebabkan ni 1st time buat kt umah , maka masing2 teruja bwk makanan..yg ordered mahupun dimasak..mmg terbaek,terbanyak & tersedap! hahahaha..

special dishes aku ialah ayamas bungkus 2 ekor, puding roti butterscotch & sayur campur


pastu kwn kitorg Tasya ni (akan kahwin bln 12 nnt) memeranjatkn kitorg dgn nasi briyani!!! pehh..kitorg yg mak-mak orang nipon xbrani lg masak briyani weh..hebak.hebak.

triffle nih Tasya siap order kt fb, sodapp


tema baju iftar malam tu ialah Poplook, ngades sesangatkan?? sekali, as usual, aku dgn Aishah taste kitorg mesti same weh..aku nyer blouse hijau, die pki dress pon hijau..kitorg ade 2 dresses yg same design

 

pastu ari ahad (semalam) fil ajak berbuka kt Alamanda ..gile rmi manusia..kol 4 camtu dah full reservation utk buke pose..jadi, tinggal restoren Ayam Penyet je..penyet pon penyet lah..xdan nk amik gmbr..alhamdulillah rezeki budak2 nih, atok nenek belikan baju raye diorg..

oklah..nk round blog2 kande dinde arini..rs cam lame plak x jenguk2..smpi ada yg masuk tv dah pon aku x pasan.hahahaha..tinggal minggu ni keje kan? sekolah Umar start cuti ari rabu..best btol .. jiwa ni dah xde kt opis dah ...







18 comments:

lia said...

miyagi okeh ek? okeh, confirm terjah bulan 12 ha3...

mummy_ayu said...

seronok nya berbuka rammai2..
betul la dear..takde mood nak keja dah kan?

Nana said...

siok nye
pavlova tu menawan hati tgk

Nana Aris said...

teringat makan unagi kat miyagi..sedap sedap

CHeeSYaNa said...

kite shd amik gambar berdiri without anak2.. baru ler nampak tema poplook tu..

Zuhaini said...

Seronoknya berbuka di luar.. :)

Zuhaini
My-Alia.com

Lily@MamaZaraZareef said...

mmg terbaekkkk deko2 japanese restaurant tuh..mmg ala2 kat jepun btol dah tuh..hahahaha..kite first n last time makan japanese food ni time biz trip ke sana 4 taon lepas..mmg tak retilah makan makanan jepun ni..puree pon sama x pndai gak..hahahahah..jakun kan

Nad @ MamaZN said...

berbuke reramai dgn yg tersayang mmg best :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagum aku ko berbuka menu jepun tue .aku leh masuk yg masak2 real baru leh telan ;-)

watyz said...

wa.. hebat nye makanan. hehehe..x pasal2 lak makanan yg hebat. eh sedap ke makanan jepon? aty x pernah pon try bebs... :)

LYAfrina said...

mmg nmpak suasana jepun kat restoran tu

mama_umar_maryam said...

lia- jom dating ;)

mummy ayu - mood ke laut dalam,hahah

nana - rupa oklah,tp rase kureng sket

nana aris- wahh,dh try ye nana,akk pon aritu amik unagi jugak

mama_umar_maryam said...

dayana - btol2..xnmpk pon kecuali tasya,hahaha

zuhaini - tq dtg sini..sesekali buke kt luar, rehat sket dari masak,hehe

lily - dah pegi jepun awak besh giler!tapi maybe xmasuk sgt mknn diorg kan..apai pon camtu gak..nasi teppayaki blhla die

mama_umar_maryam said...

nad - yup..rase mcm bln pose ni special skan..jmpe beloved ones

diana - hehehe, yg raw tu aku pilih2 gak..takat salmon mmg blh telan..lain2 tu aku kureng sket

waty - klu br 1st time nk try sushi tu,amik yg goreng2 dulu..jgn trus telan ikan mentah mmg xkan lalu lah,hahaha

mama_umar_maryam said...

lya - betul,,xsangke dariluar mcm tutup..sekali masuk..lawa..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

tak pernah try lg masakan jepun ni,
hahah.. tkt tekak kgku ini taleh terima aje..
tp kalo de sudi belanja ape salahnya khan... hahha

sepanjang pose ni tak berkesempatan lg nk bukak pose kt luo..
sian nk tinggal mak sensorang yg masih dlm pantang tu.. ;-p

~ana~ said...

best nya buka puasa ramai2...aku thn ni kurang buka puasa kat luar...malas pun ada...

ddfirdaus said...

nak raya..... :-( x rasa hapa pun ni kat sini...