Tuesday, December 15, 2009

It Is Day 12 , my Latest Addiction ;D


curik2 mase jap updet blog,winduu arrr..nk bace blog kwn2 pon kdg x smpt,bkn aper,xblh dok lame sgt atas kusi, saket pungkok benor tulang punggung nih,haihh..penangan bersalin aritu..klu org tgk mcmla aku ni sakit kene jahit,tp sebenanye sakit lain,tang jahit tu aku xrase sgt pon,gud job doc!

spjg 12 ari berpantang nih mcm2 perkara terjadi, dengan Maryam kene mild jaundis,ari2 kene g klinik amik darah,tp 5x amik darah,sekali pon xpenah bgn nangis!ayoh,sgt tough anak mama nih,selambe dek je die tdo , best agaknye kene cucuk tuh..then latest smlm g azzahrah sbb Maryam terjangkit batuk,selsema..kesian sgt tgk baby kecik mcm tu ade kahak,huhu..paed trus buat suction kuarkan kahak..erk,xsanggup mama nk tgk/dgr Maryam nangis,sbb last maryam meraung mcm tu mase die lahir aritu..she's an easy baby,mcm Umar jugak,kdg riso aku anak aku xnangis2,xsmpt nangis aku dah sumbat susu,ehhehehe..then,berat maryam pon dah naik,lahir aritu 3.02 kg, after 10 days dah 3.4kg,hehe,berkat susu ibuuu,cehattt..

citer psl susu ibu nih,aku syukur sgt2 dgn rezekiNya,so aritu ari ke 3 kot aku try test la pam free adiah dr ajasu nih..mule2 kekok gak, nk aje aku kol otai2 pam harmony nih,tp dah bace manual sumer,pastu test2 sendiri,akhirnye aku pandai le jugak..1st pam hasilnye xlah memberangsangkan..1 oz je,hehehe,sekarang ni jgn citerlah,klu dibiarkan pam sebelah je pon mau 5oz! alhamdulillah,rezeki anak...dan aku mmg puji abisla pam nih,sgt2 copypaste baby's mimic..xsabar nk buat bekalan nanti :)

k lah, ni latest gamba maryam,bkn aper..skg ni aku tgh addict nk dress up die tiap2 ari..nk matchkan mitten booties sumer,hahahaha,jakun aje kan..kejap buat rambut pacak,kejap rambut ketua darjah,hahahaha

ni gambar mase Umar clbrt besday secara private dgn atuk/nenek..diorg belikan brownies kecik tu utk cucu kesayangan ..


rambut pacak dan berskirt


rambut ketua darjah


betul2 hao liou!! hahaha,percubaan pertama gune pam

26 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

zt...comelnye maryammmmmmmmmmm...dah pakai skirt ek... cute2... amboi abg umar..sedapnye brownies tu...awat masam jek muka tu abang umar? zt, aku kan paling lemah kalau baby kecik2 cam maryam tu kene amik darahla, itula inila...tak sampai hati betul

Nana said...

maryam cute sgt ok!!! ish rasa nk cium2 je aku bukan bole tgk bb kicik nih

dbalkis said...

teruskan mengepam..chaiyok!!!!cute 2 2 maryam dan umar rambut ketua darjah

dbalkis said...

teruskan mengepam..chaiyok!!!!cute 2 2 maryam dan umar rambut ketua darjah

MaMa ZuRa said...

amboiii..abis la maryam pasni dikerjakan mamanya..kekek

kuningnya colestrum mu..cam air jagung..nyum nyum..

lily azliyana @ mama zara said...

alolo..cutenye maryam dgn baju pinky2..kecik2 dh pakai skirt yerk. mmg sungguh nmpak mama nye addiction nk menyolek bby girl die nih..hehehe

sian maryam kena batuk2 plak. hope dh ok..abg umar jgn sedih2. nnti maryam besar sket leh ajak gusti..ekekeke..

Afne said...

baby kena jaundice mmg camtu zet. tido je kojonye. haziq pun camtu, mild jaundice so kena ulang alik klinik & hospital. pantang pun tak rupa pantang haha. ko kejut je maryam kalo nangis nenenkan kang dia senyap la. mmg takde ubat so sumbat je susu hehe

ni mak nya ke anak yg nk melaram? kahkahkah

[-suziey-] said...

waaa tenang je maryam titon..hehe.
bestnye nk ade baby lg..ekek:p

lia said...

itu ke rupa kolestrom? 1st time tgk kolestrom byk mcm 2... wahhhh teruja nyer....

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam zeti..
slamat berpantang..
sempat gak update blog ye... ;p
wooo, dh nampak mcm budak beso maryam pakai mini skirt..

mama_umar said...

atie- tuler,mase tgh sedut tu kan,aku tahan tekak perit nk nangis,dok terkebil2 :(

nana-hehe,weh,dtgle kajang haa bwk damia

dbalkis- sebelum dibotak cin kan baik kite gayakan rambut die mcm2,hahah

mama_umar said...

mamazura-tuler,org jakun xpenah ade bende pink nk dikerjakan,kih2,kolostrum berkhasiatt!!

lily-hihi,selama ni dok tgk zara melaram aje,aunty pon geram ler ;)

afne-ya btol,jaundis die dah ok dah,tp die mmg kaki tdo daaaa,aku melaram?haha,dok pki kain batik lg nih weh,btw thanx aritu menyelesaikan masalah ebm aku,haha

suziey- cepat2la weh,xsabor aku nk tgk rupe adek aqeel nnt,hihi

lia-jeng3,tu jela mampu dipam 1st time tu..kuning sgtla pulok..

ummi alya-hehe,sempat aje on9 ni haa,laptop dpn mate,mcm budak beso ye?orgnye kicik aje ;)

Suhana Shahril said...

Aiyak!Kecik-kecik sudah melaram ka?Ni mesti kes nk balas dendam sbb anak lelaki xle pakai baju kembang..kahkahkah..
zety, bb blum cukur rambut ke?

Manjakusayang said...

Zety...anakmu itu sangat comel + cute... Bila tengok garbar maryam teringat masa Husna lahir... cam tu ler hari2 dress up kan Husna. Sanggup tukar mitten dan booties tu pagi dan petang! Semata2 nak sama dengan baju...hahahaha... Jeles sungguh tengok susu itu!

mama_umar said...

suhana-hehe,bls dendam weh..blm cukur lagi,insyaAllah dlm mase terdekat nih

kimm- hehehe,tuka pagi ptg ye,bukan bucuk pon kan?ekekekek

PHiRa said...

zety, maryam sgt cantikkkk....kiss skit utk baby ok...adief ni cepat sgt la besa....dah tak bau baby dah...bau acammmmm

mama_umar said...

kakphira-heheh,seswai x maryam utk hadif encem?ekekeke,acam2 pon encem xperrr

liana said...

alahai tomeinya maryam bergaun..hbs la maryam kena buli gn mama ni...sabar ek maryam..baby gal mmg slalu menjadi magsa laraman ibunya..hehehe

mama_umar said...

liana- hehe,kesian gegerl nikan?yg penting mama gembire,hahaha

lachikoz said...

haloh3 comelnye pakai skirt...betul la ty dh nmpk smgt! terbyg aku muke die yg melilau2 sambil nyusu tuh, bijak tul!

siannye dh kene suck, mmg kesian wei..nanges aku!

abg umar tu masam masih conflict jiwa ke ty..hihi..

nzh1979 said...

zetyy..yang oi cumelnye mariam..eheheh
caiyok caiyok berjaya gak mencuba pam baru mu itew.. beh kan? rugi masa yg first tak beli medela harmony sgt besh! sampai arissa dah 4bulan ni hah akak masih maintain guna manual..sedangkan spectra 3 ku masih dlm beg :P

jgn putus asa k time pantang ni..sbb baby akan sentiasa roaming ngan kita tau..huhu

all the best.. n selamat hari jadi buat abang umar sama ayahnye juga :D

enjoyssss

mama_umar said...

esah- tp blm lawan ke'cehat'an afeefku..kih3,umar mcm dah sembuh sikit,sikit je la..

kakzam-tuler kak,seb baekla blh merase kebestan pam ni.org len lame dah tau,hahaha!huhu,kdg dtg gak baby blues saye nih :(..tq 4 d bday wish

CHeeSYaNa said...

tak sabar nyer nak cium2 n peluk maryam.. nanti aku bawak Zarif g jenguk mariam erk? :)

mama_umar said...

zarif nnt bwk bunge dgn coklat ye for our 1st date ;P,ekekeke

lachikoz said...

hey, wat about afeef??
"zarif, best man wins okay.." kate afeef.
kehkehkeh!

mama_umar said...

afeef,u plak bwk i jln2 yee,hahahaha,gile player!