Wednesday, December 2, 2009

Dugaan Menunggu Hari ..

semalam checkup dan berjaya mengelak dari diseluk oleh gynae,hehehe, rasenye Isnin depan nih nk serah diri ke ape xtaula lagi..sbbnye doc nk g bercuti..alahai doc..time saye nk banak je doc nk bercuti..bkn aper,bknle menidakkan kepakaran doc lain, tp dah biase dgn doc yg same sejak 2006,tibe2 kalini doc lain plak yg have to take over,ermm..klulah mmg doc lain yg terpakse ganti time aku deliver nnt hrp2 aku & baby selamat ajelah..malas nk pikir apedah..

dugaan la mlm td,Umar demam pulak..pukul 3.30 pagi doc apai telah memasukkan ubat montot sbb dah panas sgt, demam nk besar kott, sbb sabtu ni 5hb dec ni Umar masuk 2 tahun umurnye..tibe2 rase sayu pon ader, sbb klu time gini thn lepas aku dah mcm mak pengantin,sebok buat goodie bag, list bagai utk 1st bday Umar, tahun ni dgn kesaratan aku xtau lgla mcmaner..mayb clbr8 bertiga aje, maksedare dah bertanye,bday Umar xbuat ape2 ke? ishk, ikutkan nak sgttt buat ape2..tp tgkla dulu camner..

p/s: adek baby pon sure boring mama asik pesan aje.." baby kuor pas bday abang yer.." pastu, " baby klu blh kuor 7hb ni ye sbb 8hb doc fazlina g bercuti"..blm kuor dah byk bebel pesan ;)

10 comments:

** atie + farid + aisyah ** said...

amboi....main pesan2 kat bb ek...kalau bb kuar dekat2 besday abg umar..next year mama buat party dua skali..lagi meletop2 party kan...

zt, kalau buat party jgn lupe aku...lame dh tak g bangi.. :)

ko take care beb... aku lak debar2 ko nak banak..cam aku plak nak banak..hehehe

mama_umar said...

atie!!dah baik mate ko ye,tuler,party buih thn ni xtaula status camner..doakan aku ye nk banak nih ;)

mama tisya said...

dkt2 la date baby nk kuar ngan busday umar..tul kata atie..leh celebrate skali nanti busday depa....lg meriah...smoga smua dipermudahkan..nk wta busday jgn lupa ajk aku gk...kekekeke

mama_umar said...

eryn - klu ade party buih tu nnt,mestila aku ajak korg..silap2 korg lawat aku dlm pantang je nnt,kih3,maceh doakan..mmuahh

Nana said...

aih..memang musim budak2 demam la skang kan..damia baru elok demam batuk je lagi xelok.musim btol la skang

lily azliyana @ mama zara said...

Kalau adik baby kuar 5hb lagi best. everyear leh celebrate skali ngan abg Umar. jimat duit papa ngan mama..hehehe..

Manjakusayang said...

Semoga Umar cepat sembuh yer... O..doc Fazlina... Baik kan orangnya..lembut jer...
Nanti buat party buih tu ingat2 ler kita! hahahahaha....

CHeeSYaNa said...

Zety, wish u all the best.. Nanti, jgn lupe sms.. akan ku gagahkan melawat ko.. Btw, jgn risau ler if doc faz cuti as doc noraini pon OK :)

Diarihatiku1976 said...

wow.. bestnya ... saya pun teringin nak kena seluk ni... teruja.. tapi bila nak dapat ekk..

dbalkis said...

zety, bday umar sama ngan mak aku...hepi besday in advance..semoga jagi anak yang baik..lagi double syok kalau adik baby pun nak lahir date yg same celebrate bday abang..all the best to u..