Sunday, August 23, 2009

Azam Ramadhan almubarak tahun ni :)

alhamdulillah..ramadhan dtg lagik..napetah thn ni rase bestt je nk pose, raye toksah ckp la kan..
masuk thn ni (insyaAllah) thn ke 3 pose penuh, 1st time thn 2007 - preknen kan Umar 7 bulan
2nd time thn 2008 - preknen 5 minggu (tp xde rezeki, D&C pas raye ).. 3rd time tahun nih - preknen 6 bulan + :)..

sambil tu nk ucapkan selamat menyambut ramadhan pd sumer kwn2,readers,silent readers blog saye ni..yer..yer..saye tau,arini ari ke 3 pose baru nk wish,baru smpt updet ni haa..mntk maaf yer klu ade tersinggung ati dgn kate2 saye dlm blog nih :)

nk share dgn korglah menu sahur..ekekeke..menu buke xrisau,menu sahur je yg concern sket..
saye sgt suke sahur!!!!

22/8 - sardin + telur dadar
23/8 - lemak labu + ayam goreng
24/8 - nasi goreng ayam
25/8 - sambal goreng bilis @ goreng bilis dengan kicap & kentang + telur mata
26/8 - talapia goreng masak taucu + timun/tomato
27/8 - sayur campur + chiken ball goreng kicap
28/8 - jenahak goreng berlada + timun/tomato
29/8 - .......... nnt sambung, kot2 blh tiru kt blog kwn2 lain, ekekekek

12 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Bestnye nak masuk 3 tahun pose penuh yek. tk pyh susah pyh ganti posa kan..

Waa..dh siap ade list masak sahur yek. bagus tolla. advance plan..hehe

Nana said...

wah 3thn bturut2 pose penuh ek.
ngape xtepek gambo?ekeke...

Nashays said...

pepagi lagi dah bukak stori makan..huhu

mama_umar said...

lily- insyaAllah..moge2 thn ke 3 ni blh full lagik :)

nana - aku pon mcm ko gak,mls nk tepek gambo mknn,hehe kang perot bunyik2 ;P

shar - yer,ptg ni smbg lagi topik berkaitan,ekekeke

Liana said...

wa...bestnya... Masa ummi peknen kan Husna dulu kan...coti2 malaysia... Coz, tak larat dan perut pulak tak boleh kosong!

wa...dah siap2 buat perancangan dah....

mama tisya said...

ko dh senaraikn apa nk mkn utk sahur ye...

slalu sahur mkn je apa yg ada...ehhehe

mummy aryan syamil said...

aku cari talapia merah xde la plak..time aku xnk ade berlambak2 smbl melambai2 suh amik ekekeke

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah ada list .. kita masak lauk dgn nasi utk ulang balik time sahur ..senang .. cuma kuih + air skit2 beli kt bazaar ;-)

kyairulniza said...

sedap ker chicken ball goreng kicap? cuber bagi resepi sikit...nak tiru....

[-suziey-] said...

ouh skang ni tgh peknen 6 bln ek..hehe..take care ok..waaa siap buat jadual menu..komited btol:p

SyaNa said...

aku tiru list ko la kalo kering idea..cepat sambung list lg
hahaaa

mama_umar said...

liana - heheh, xper,klu dah xblh perut kosong takut mudarat plak kan,kene plan siap2 klu x pagi2 bute tu blur je

mamatisya- ni sbb en apai aku tu suke lauk panas ,goreng2 je..hehehe

shiera-huwaa!pagi td xjd goreng talapia,terlmbt bgn!goreng telo mate je weh

diana - kite pon xkesah panaskan lauk buke,tp biasenye lauk buke licin,ekekek

k.kown - laaa,sonang yo kak..bli chickenball cap ayamas ke,farmbest,goreng..pastu tumis bwg besar,cabai ijau,letak kicap..tadaa siap!

suziey - aah ;P 6 bln+ dahh,kene buat jadual weh,nk sahur mate ni mcm digam gam,ekekek

syana - laa..ko tiru aku?aku br nk tiru ko..ahahaha