Monday, July 6, 2009

Ikut kata hati atau ....

mule2 sekali las wiken xtvt biase2 ajer..sabtu bgn lmbt, brekfes kt kedai maklong,g umah ayahcik lepak..pastu si Umar jatuh gedebuk,bengkak kt bibir atas sbb gigi kapak die landing kt situ (gambar akan diletak kemudian)..kuar darah,isk..aku klu terkuar darah nih jd pucat gak..yelah, mak mane x gelabah tgk mulut anak kuar darah kan..rase nk saket jantung pon ader..trus ilang mood then blk umah..

ari ahad just g lepak kt sg lopo, langat..mandi2, sejuk giler rendam takat lutut je,pastu mkn durian kt pondok nenek ..ish,best btollah suasana dusun di tepi air terjun nih..(gambar x amik lagik)..bak kate cikta,mentang2la musim doyan trus ngaku sedare,hahahahahahaha

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sungguhla sedey..tu yg kurg amik gambar sbb kamera rosak,nape tah, bateri ke,dalam body kamera tu ke..sbb dok dlm dashbod kete lame sgt kott..jd panas..tp die dok dlm bekas die tuh..bukan terdedah pon..hmmm...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

semalam, Isnin 6.7.2009

pagi2 masuk klas jumpe2 anak2 segera yg 60 org tu..muke sengih2 kerang je tgk aku masuk, yelah, dpt mak tiri gojes hahahahaha..pot pet dlm sejam gitu aku kuor ..rasenye sumer amanat aku dah bagi,hrp2 diorg be gud this semester,jgn nk calit muke mulus aku nih dgn bende2 tahpape..budak2 skg ni aku ckp direct je..klu tahan nk dgr tadah je tinge, klu x , xyah dgr..nasihat , tunjuk ajar dah bagi ,,ikhlas..xhrp balasan apepon..yg penting nnt bile diorg grad jadik org yg bergune pd masyarakat..aminn..

kol 3++ gitu aku msg2 dgn klasmate ukm ..dari mgu lepas lagik kitorg dok bincang psl nk reg subjek ape this sem..aku dah reg dah..cume kwn aku ni hati die xtetap..las2 pecut jap g ukm,selagi x bincang 4 mate takat sms je mmg xpuas nk gadoh,hahahaha..g sane dokla berbincang,ngumpat2 sket,hahahaha..then jumpela supervisor aku dr azah ni..dan tibe2 aku rase diri ini sgtla kerdilnye..sgt2la zeronye..sbb aku xphm sgt ape yg diorg bincang .. tertonggok kt situ mcm pelakon tambahan jek, jadik tiang,tukang senyum.. bile smpi turn aku,barulah rase best sket and nmpk halatuju..ala2 nmpk cahaya di ujung terowong..

dan disimpulkan bahawa aku kene jd survivor yg strong in & outside, klu asik nk ikut kwn jek..kdg lain org lain matlamat die..kene admit yg we've to stand on our own!! mmgla rase mcm sorg2 je aku nih..tp aku percaye during the journey aku akan jumpe kwn2 baru,buku2 baru,lecturer2 baru,kelas2 baru..cume henpon dgn laptop baru je mcm xjumpe2 ,ekekeke..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dah mcm rojak dah entry kalini..xpelah tuka2 resepi entry,ekekek, next time buat mcm pengat pisang plak ;)

12 comments:

SyaNa said...

aiyakkk
mmg rojak pun
heheeee
tapi aku paham :)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita pun paham entry nieh .. wah gi berendam mandi manda yer .. syiokkkk ;-)

mama_umar said...

syana & diana - maseh banget sbb memahami entry rojak aku neh..pasni pengat pisang,hrp2 manis...ekekekekk

[-suziey-] said...

study master ke?

mama_umar said...

suzi - a'ah..tp part time aje..tapi..dah pening..tapi..heheh,byk no tapi ;D

Nana said...

adoi sian umar..sama cam damia minggu lepas mulut darah jatuh kt simen.

mummy aryan syamil said...

sodap nye doyan..
tp aku xleh mkn banyak
nnt aku muntah huhuhuhu

mama_umar said...

nana - jantung cam stop kejapkan tgk anak kuor darah,huhuhu

shiera - ko ni muntah manjangg..heheheh

lynn said...

hmm mmg rojak...
ish mmg seriau klu tgk anak berdarah kan...

Mamamanja said...

sekali sekala pekena rojak best gak :p

mama_umar said...

lynn - skg barulah phm perasaan mak mak kan?

mamamanja - hahahaha, off topik ni wehh

Liana said...

takut kan bila tengok anak luka2 nie... Sukar nak gambarkan!
Bestnya sambung belajo lagi! Seronok sangat kan... Ramainya nak...60 orang...hahahaha