Wednesday, July 22, 2009

Fasa KERAJINAN terlampau

dimulakan dengan bismillah :))

penah jugak dgr2 kate org yg org preknen nih,akan sampai 1 fasa die akan jd rajin masak,mengemas umah,basuh baju,cuci toilet,dan mcm2 kije surirumah lah..ape ke namenye istilah tu.."nesting" ..dah mcm burung lak aku rase..so,i think it is my turn,after almost 4months aku lalui fasa xbest..blk umah skg igt nk masakkk je..klu rajin smpi 3 jenis lauk :)

pastu dulu pas membasuh aku paling BENCI nk lipat kain,tahan tu longgok smpi 3 bakul,pastu nk carik baju carik2la mcm ayam masing2..sekarang ni tidak lagiiii...always clear one,hahahahaha..sampai apai kate, wahh magic!!

tapi tulah, setiap pregnancy dugaannye lain2 kan..klu dulu kitorg ber2 je,blk umah klu xlarat mmg trus tdo pon blh xyah pikir2 dah..tp skg,dgn adenye tambahan seorang ahli (yg mcm ade 2-3 org nih) kitorg xblh nk pentingkan diri sendiri..kdg mmg penat nk mampos nih,blk opis,blk dr kelas ukm kdg,mmgla aku tabik & respek kt ibu2 yg ade 3,4,5 anak nih..lagi2 klu tgh bwk perut!
tp bak kate pepatah, klu balik kije tuh tgk anak kite sengih sambut depan pintu ilang penat..(hehe,yeke?) KALAU sengihhh..kalau pe'el lain die buat??? watever lah kan,yg penting mama tetap sayang Umar sorg nih :)

* tibe2 rindu saat nih...huhuhuhuhu..time u r stil wearing mitten & booties..stil berbalut..and static ;P



8 comments:

~Atie+Farid~ said...

aduyai....comey nye umar......

aku dulu waktu pregnant...takde makne rajin..rajin tdo adele...

beb...ade tag..moh layan

mummy aryan syamil said...

ehehehe budak mat salehh celup...sungguh comey

Afne said...

if only umar or hana still static mcm tu.. mmg rileks berbanding skrg haha. takat nangis time berak & nk susu je. tp.. silap2 br abis pantang dh melekat lg weehhh

lily azliyana @ mama zara said...

alamak..ade eyh org kate cenggitu. tk pernah tau la plak. n seriusly tak ingat ade tak fasa rajin nih ms prknen dulu. fasa ke'mentelan' terlmpau adela..hehehehe

psstt..zety. klu ade balance kerajinan terlmpau mehla dtg rumah. ade bakul baju nk kena lipat tuh..=p

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ada time rajin .. ada time mls .. kita pun ada psg surut .. heh..heh...

lachikoz said...

huwaaa...statement last soo truee...aku pn tgh cherish every moment while it last ni, kdg2 rs nk freeze time, kids do really grow up fast, especialy time umur die pakai kire bulan2 ni..now aku dh rindu saat die berbedung baru balik spital..huhu!

Nana said...

hehe..aku penah gak mengalami simptom kerajinan time pregy.perut dah boyot rajin wat keje

mama_umar said...

atie-hehe,aku tau,ko & shiera same je,smpi 9 bln xlarat..sian korg..xper,yg penting anak & mak sehat :)

shiera- aryan pon mat denmark celup,hahahah

afne-hahahaha,part tang pas pantang tu xtahan

lily-setel bakol kt umah dulula yang oii,zara p tlg mama yeee ;)

diana-tp zt majoritinye time malas hahahaha

esah-babe,klu blh kelip mate pon xnk kan??nnt terlepas afeef gelak,hahaha

nana-yup nana,nak2 time sental toilet sunggoh bersemangat,hahaha