Tuesday, July 14, 2009

dah 5 BuLan,baru beli BaJu PrekNen :)

saye nikan,orgnye..klu preknen (cewah,mcmle byk kali aku preknen),perot tu ala2 malu nk tersembol (ramping keee..), seigt saye time preknenkan Umar,dlm nk msk 7 bln tu tibe2 perut jd besar,pki bj kurung lagik tp xleh zip kain (tiada kejadian terlondeh)..bkn x excited nk pki bj preknen,tp klu pki lg xnmpk preknen, tp tu thn 2007 la..

thn 2009 ni plak,saye rase perut saye sudah mule menampakkan hasil (sbb perot ko dah tebAl laa..), dah masuk 5 bln tp dah blh pki baju preknen,yeay!maka weekend yg lps,apai & umar tlh sudi menemankan saye ke JJ equine utk bli baju2 dsb..jd inila terapi saye yg hebat utk bulan ini

->baju kude belang biru supaye nmpk langsing,eeuww!

->ropol2 di dadaku ada kamu..hahaha

->bak kata shar mcm baju org jepun

-> sandal org preknen

-> tshirt kembang dan suor coklat

-> pender2


ni plak utk Umar sbb teman mama, 3 psg bj tdo tp 1 dah pki



hmm, nk share sesuatu, klu org mcm saye ni yg dah sangap nk g keje, kdg2 dgn pki baju2 baru or baju lame kitar semula (dan org kate baju baru)blh menaikkan mood utk g keje,btol! jd minggu ni adalah minggu memakai baju baru dan baju yg jarang dipakai Mr. Green

20 comments:

~Eila @ Along~ said...

wah...time peknen la org nak melaram weyy dapat beli baju..tp aku tak peknen pun bantai gak beli baju..hehee..excited lebih2

CHeeSYaNa said...

yg tensenyer, baju2 pregnant ni slalu oversize.. besar sangat dan nampak mcm sarung guni biler aku pakai.. pastu, if ada pon yg kecik skit.. sangat susah nak carik size S.. tak rasa pon aku ni kecik sangat.. it just not fair utk ibu2 muda (mude ke) mcm kite nie.. huhuuhuhu

Afne said...

pergghh.. mahsyuk org tu shopping baju peknen. kadang jumpa baju peknen lawa2 tu tingin gak nk sambar tp dh 33 weeks ni duduk diam2 je haha

ummiaqeef said...

time peknen dulu suke bli baju peknen kat jusco..hehe..lawa² je tgk (rege bole tahan juge..hehe)..

shiemz said...

wah...beli baju peknen ek.... heheh..tingat mase ngandungkan hadzeq dulu... 4 bln dah pakai baju peknen~! Sebab ngandung 4 bulan dah mcm 6,7 bln...hahha.. excited lebey kot... take care tau.. :D

liana said...

wah, seronotnya dia menyopingkan diri.bila lah aku dpt shoping baju peknan ni.huhuhu.eh, salah satu baju titon umar 2 sebijik sejibang gn baju titon hannah.yg kaler background putih ada hijau n ada chiken tu.

mummy aryan syamil said...

laling...
santekkk nyee:P

mama_umar said...

eila - 'penyakit' bli baju ni menyerang sape2,xkire status,heheheh

dayana- hmm,dulu pon aku agak susah nk carik yg ngam dgn bdn,tu yg pki bj kurung je,espeseli bli suor preknen,pon susah gak,bdn pjg tp peha tebal,camno??hahahah

afne - dahh,,ko dok diam2,heheheh,xlame dah ye afne,takecare tau

ummiaqeef - dulu xbaper byk design yg lawo,zt dulu selambe je tulis komplen yg maternity sgt limit choices,skg dah okey :)

shiemz - mmg patut kite xcited pon kan,,tp tulah zt dulu perut kicik je,time 6-7bln baru sedap pki bj preknen

liana - tanye bile plakk..meh aku jwb,ASAp laa..hehe,same ye?comel & murah2 je baju dak2 ni,sepsg rm 9.90

mummy aryan - macehhh..ko pon nnt sile2la punggah blk bj preknen ;P

mama tisya said...

amboi byk soping...:-)

lily azliyana @ mama zara said...

hee..best3x..sy ms preknen dulu pon sgt sukeee shopping bj preknen. punyela tk sbr nk tgu perut besar sbb nk melaram bj preknen.mklumla..ari2 keja kena pakai uniform.time preknenla br leh bergaya sket..=p.

[-suziey-] said...

hahhaaa..samala kita..bila dh sangap nk g keje..pakai baju baru bole la naikkan sket semangt tu..sket je pn..ekeke:D waa tantek2 la baju tu:D

Puan nOLie said...

Adinda...kande suker baju kuder belang itu ehhehe harus kena carik jugok

~Atie+Farid~ said...

santek2 nye baju org tu...jeles nye....suke hat kelabu ade butang hitam2 tu.....

mama_umar said...

mamatisya- sekalisekale ku dtg jj,hehehe

lily-xper,xlame lg lily plak bergaye kali ke 2 ;p

suziey-haa..btolkan?kt opis ni pon ade org ikut,ekekeke

pn nolie-klu kite 2 seopis,kite akan digelar 2 ekor kude belang yg buyong,hahaha

atie- hat kelabu tu aku lom pki,tgu next week,hahahaha

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aah agree baju biru belang2 tue santekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ;-)

Afne said...

attention! sila amik tag di blog saya yea.

Mamamanja said...

gambo pender2nya mana?? wakakaka

mama_umar said...

diana-moh bli baju belang2 moh..
afne-baek..macehh
mamamanja-hahahah, gamba pender2 x cekci tu yg x show off

nzh1979 said...

haaaa..tu baju jalor2 tu cam akak punya.. tapi ada ler pakai sebulan.. sbb lengan sendat giler..sah la aku dah gumuk giler :((
baju bear2(arip pangge) tu sama ngan arip nye dianye kaler biru..ehehe
sure kalo umar jln2 sama arip leh jadik geng bear-bear..ahahha

Liana said...

wa...cantiknya baju tu... Biler yer nak beli baju peknen lagi? Baju masa ngandukan Husna dah ku buat basahan! :)