Monday, March 11, 2013

Philea Resort and Spa kami pulanggg

salam =)

Overall aku sgt2 puas hati dgn adiah dari Philea Resort nih..alhamdulillah..honestly, dlm byk2 hotel kt msia ni aku pegi, aku blh kate hospitality hotel Philea ni among the best! dari receptionist sampai ke buggyboy..sumer bagusss ..ker baru dpt bonus korang ni hah? hahahaha..

kitorg smpi dlm kol 3.30 camtu, bile aku smpi, aku btau name aku sume,bagi voucher pastu die soh duduk..pastu aku x bgn2 dah sbb staff sendiri dtg kt aku, isi borang, welcome drinks & wet towel..wahh xyah berdiri eh dek? kotyepon nk akak komen kt fb yg korang mmg best, bagilah akak bgn sket haaa...hahahah

then ptg tu just abiskan mase kt hotel lah..bilik besar, cantek & bersih..suke suasana luar bilik..dkt je dgn pool..oklah, enjoy gambar2 yg ade ni ye






















dtg Melaka x mkn asam pedas rugila kan..malam tu just g tmpt makan yg dekat2 je sbb ujan lebatt..lps mkn ujan elok je benti..trus kitorg g zoo melaka sbb ternmpk signboard Night safari..wahh,zoo melaka dah ade zoo malam skg nih..

sampai kt zoo melaka, tgk2 xde org langsung! dah kitorg je dilayan mcm vip naik tram kt situ..budak2 yg keje kt zoo tu pon sempoii je. turun kt tmpt rimau2, diorg explain, turun kt tmpt boye siap buat free show..aku risau kene ngap je budak tu nnt..tapi yg xbestnyer ialah kamera kitorg..arghh!! gmbr blur je sumer..ishk, kene tuka kamera nih!


 

pastu esok pagi pas breakfast , swimming jap & cek out ..trus blk Bangi x g mane2 pon..nk jmpe kwn blogger waty izhar pon xsmpt..huhu





mase cek out, isi evaluation form tu, pastu diorg bagi gifts, 3 mugs dari Philea..wahhh..dh duduk free, kasik mug lagi..tengkiu3x! inshaa Allah, ade rezeki kami dtg lagi..such a wonderful weekend :)







10 comments:

Nad MamaZN said...

Waaaa teruja nya! Best! Dh la dpt dok free kan?
Rase2 bape agaknya ek rate bilik tu utk 1 mlm?

watyz said...

wa... best tu!!! baik nye testimoni bebs... tu la kan.. x dpt jumpa kite ye.. aku pon bizi wat kuih. kalo x dh berdezup ke ayer keroh jumpa ko bebs...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya, teruja baca , mesti rate semalam mahal kan kat situ, servis terbaik gitu

AdanyaKauUntukku said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa yang kenit kenit tu pun berspa sama

Nana said...

aduh cantik la tempat ni kan
rasa mcm kurang kemampuan nak dok sini
bila la nak menang juga free stay hahaha

~ana~ said...

wah.....ni betul2 best ni..siap dpt free gift lg....

~ana~ said...

wah.....ni betul2 best ni..siap dpt free gift lg....

Wan Amira said...

bestnyer.!! nampak pun best.. i memang suke duduk mane2 hotel pun, tapi kalau dpat hotel yang hospitality macam ni.. lagi best!!

Anonymous said...

My spouse and ӏ absοlutely lоvе your blоg anԁ finԁ almost аll of
youг post's to be exactly what I'm lοоking for.

Would you οffeг guеѕt
writerѕ to wгite сοntent fοr you?
I ωouldn't mind composing a post or elaborating on most of the subjects you write about here. Again, awesome blog!

Take a look at my web page ... instant loans

Lily@MamaZaraZareef said...

serius nampak unik resort ni..dia ala2 kabin kayu mcm tu eh..pool pon cntek sgt..bilalah dpt merasa jejak cni..hahaha