Wednesday, March 13, 2013

Ayat anak anak memang menggelikan hati

salam =)

saja nk share ayat2 anak2 kami..yg selalunye made up our days..

start dgn Umar, the cool & humble boy ;) ..antara yg aku igt 2-3 ari lepas,

"Mama, nanti bila abang dah 30 tahon, macam papa, abang nak belanja mama,papa & adek makanan dan minuman .." :D  aduh nak..lamenye nk tgu..hahahaha

"Papa, kenapa semua kawan abang kt school ada beg baru? abang je bawak beg semalam semalam?" (read: beg sejak tahun lepas)  :((  apai sedey giler btau aku psl beg tu..btol, kitorg x belikan pon beg baru utk Umar mase stat skolah aritu..sebabnyeeee...bkn pki sgt beg tu pon..adehh..ayat sedey btol!
last2 dpt beg baru jugak Umar , ofcos dari atuk die ..atuk pon sedey dgr,hahaha

"Mama, nanti keluarkan baby boy dulu ya..baru girl..sebab nanti boy besar dulu boleh main golf dengan abang..adek girl main dengan Maryam" :D ..sukesuki je nak ..manelah mama tau mane satu akan kuar dulu..proses pon belum..hahahaha

"Abang rasekan, teacher tu suka abanglah..asek panggil abang je duduk dengan dia..hik3..tapi mama, jangan tanye (read: cakap) dengan teacher tau, she will shame (read: feel ashamed)" okayy..ini siyess kelaka..samada anak aku nih mmg poyo perasan (mcm papa die) atau sebaliknya, hhahaha..part kiut tu bile die xkasi btau kt teacher tu, siap boleh pikir lagi impaknya kalau cakap dgn teacher, aduhaiii

tp best klu speaking dgn Umar..siyes mamat ni konfiden je speaking..tunggang tebalik pon die cakap jugak..sobs, mama dulu speaking pon darjah bape tah..

Maryam the diva the vogue the vass,

jujurnye aku dah x tercatch up dengan ayat2 power minah nih..kdg2 terbeliak2 mate aku dgn apai dgr ayat kuar seketul2 dari mulut die..complete dgn sound direct , nasehat & warning sekali..

aku blh catch up Umar sbb die ni x byk cakap.. he's more like his papa..cool..chill..dan Maryam..hmm.(taunye korang nk ckp mcm akukan? kan? hahaha)

muke tgh merayu mintak game baru

sexynye awakkkkkk, pandai plak die melawa sendiri nih!


13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

layan

My Little Diary said...

super cute
super comel
anak2 awak...

Nana said...

hahaha
bab tanya tu
sama mcm mia
Tanya bg mia maksud dia ckp
Xsangka plak ada geng dia ckp tanya tu cakap haha
Aku ada wat entry yg sama mcm ni dok tgu q nak publish hahah lwak la bebudak ni kan

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

adehhh ayat umar kekekke part teacher suka kat dia tu x leh tahan ..

Nad MamaZN said...

Tu la kan
Tak terlayan bile bersembang dgn anak anak ni
Kadang2 rimas tp kadang2 tu rs bangga pun ada
Kecik2 dh kemain ckp nya ha
Hehe

Sidratul Muntaha said...

ahahah!
terbahak - bahak wei aku gelak
adoi..
tang umar tu
ko thu..
klu ptg2 bwk gi mkn ni kat jumpa ramai bebeno student foreign
kemain lagi dia speaking
memula tu..
say hi, salma alaik.how are you.
so..minah2 n mamat ni layan la.bila tnya lebih2 English,.
haa kau..
entah ape2 dia goreng.
mengkekek2 kawan tu!

part maryam or anak girl ni
honetly
mulut..
mcm bertih goreng
tukang complaint
pun deme
ngaku cantik pun deme
berpesen entah ape2 pun deme
tu belum lagi joget lagu korea la..
lagu omputih ala2 perasan gegirl la
hadui..
tpi ayat tak boleh blah klu lepas kena tinggal beli barang:
kenapa ibu tinggalkan ara?!ibu tak sayang ara lagi ke?!*dgn esak tangis!
kalah drama adam dan hawa tau!!
hadui..

MrS. F!zA said...

mmg sedey lah ayt beg tu...kesian umar..tp part dia kta teacher suka dia tu amboii abang..heheh

betullah bdk kalo mmgbyk ckp kita pon smpi tk tercatch up kan..tp maryam mmg pndai melawaaaa...siap gulung baju tnda seksi..ahahaha

~ana~ said...

x terlayan kan bila dgr diaorg bercakap ni..mcm org besar...anak2 aku selalu berangan, nak belikan kereta utk kitaorg...pantang nmpak kereta cantik....mula lah keluar ayat2 diaorg..huhuhu

AdanyaKauUntukku said...

amboi..bijaknya abang...
nampak sangat abang dah besar..alahai

Lily@MamaZaraZareef said...

amboi maryam..seksisnya..hahaha

ADEEYA said...

hehehe part teacher tu cam comel pun ada :)

mummy_ayu said...

ala tomeinya..memang betul tu Zety, budak2 sekarang advance tul...Ian pun, kadang2 mcm tak sangka jer...dah besar dah anak2 kita & pandai lak tu..
Iris..leh geng la ngan Maryam..ckp ikut suka dia jer..a
ap pun..itu la yg membuat kan kita ceria & tersenyum sendiri bila ingat balik kan..

watyz said...

hahahha... budak2 kan bkn ble jangka apa dorang nak cakap. ikut sedap mulut dorang jer... hehehhe