Sunday, March 17, 2013

Pencinta sarapan pagi

salam =)

sosej rebus, scramble eggs, drummet dan roti, cukuplah :)





haaa..kasik tepek gmbar mknn pagi nih..just nk share aku mmg suke breakfast! suke nye mengalahkan lunch, hehehehe..mcm aku suke sahur mase bln pose ;) .. breakfast tu pentingkan kande dinde..klu blh jgn skip lah..wpon anda dlm pelan diet hangat2 taik ayam mcm iiii  ;p ..klu dh heavy breakfast , lunch tu ringan2 je..x carik nasik sgt..towards petang tu yg agak bahaye sket sbb mcm kebulur ..try amik dinner sblm kol 8..

tapi anak2 saya suke makan ikut mase dan terlebih masa..masak tetap masak, cume portion skala keciklah..hehehe..air tgn isteri & mak kan pengikat kaseh sayang ;)

10 comments:

mummy_ayu said...

yum yum...b'fast is important dear..
Ayu ...pagi2 memang wajib masak bekalan for Ian & Iris..tapi yg simple2 jer la..
mcm..sausgae, nugget, roti telur, nasi guyeng...sbb diaorang memang suka bwak bekal..termasuk la Iris yg kat tadika tu..(emm..nak cita pasal nie but tak cita2 lagi)

Lily@MamaZaraZareef said...

sedihlah..sejak kerja shift ni kan jaranggggg sgt dah masuk dapur..tak tau apasal rasa letih sgt2 nowadays...badan tak biasa lagi kot ngan shift hours tuh..kalau cuti pjg barulah ada kesempatan buat bfast or masak lunch..=((

MRS. K said...

kalau cuti slalu masak lambat skit la.. besfes kui 10-11 camtu huhu

Nana said...

aku lak bekpes xde xpe sebab dah biasa lunch awal hehee
dulu mmg jarang bekpes tp sejak pregnant kan cepat lapa..
mmg amek bekpes

MrS. F!zA said...

kami pon pggemar bekpes..lepas je solat subuh perut ni dh mtk makanan..kalo weekend kul8 dh mkn nsi lemak..atau roti..hehe

JaSSNaNi said...

amboiii dia.. sedapnya bekfes.... :)
pagi ni kita makan popiah goreng.. :)

~ana~ said...

rumah aku, bekpes, lunch and dinner, mmg wajib ada..(kalau hari cuti) semua org kena duduk kat meja makan, makan sama2...kalau x, mesti ada je yg tanya,

"mama, kita x breakfast/lunch/dinner ke hari ni?"

huhuhu....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

hero2 aku tue awal2 pagi dah nak kena bagi bfast .. so mmg selalu stok roti kena ada kt rumh dah diajar b.fst pepagi .. hh..heh...

watyz said...

sedapnye sarapan ko tu sume zet... :)

Afne said...

aku masa ddk kl dulu suka msk simple2 mcm ni tp sejak ddk kg ni dh ikut selera mak abah jd nya dh tukar goreng2 cthnya pisang goreng, keladi goreng, ubi rebus.