Tuesday, February 2, 2010

++ AdJuSting MoDe ++

salam, saje letak klip Umar bace huruf2 ni dulu,kasik ilang rindu sket..i'm proud of him ;D, actually die dah kenal A-Z sebelum umo 2 tahun lg,sape yg ajar? katun 'super Y' kt astro TVIQ - 90%,atuk - 5%,mamapapa - 5%,heheh..alhamdulillah,as parent kitorg mmg bangge,heppy but yet risau..???



smlm 1st day masuk opis,pagi2 anta maryam,alarm kol 6 pagi ?? kasik setel segala bekalan ebm sumer..yeay!aku kuat..xnangis pon melalak je anta maryam :D g umh bbsitter..aiyoh,fees sudah naik ye..naik rm20 je,xpelah..tawakkal pdNya semoga anak2ku dilindungiNya..



smpi opis rase nak maki nanges tgk meja berabuk tebal, pc meletop bile on suis,bakul sampah penuh dgn takungan air ekon,helloo..aku masih idup lg okeyyklu org lain kt tmpt aku..ape perasaan yek?..aku xdela nk mencapap sane sini ngadu itu ini tp aku rase ..that's it!enough! aku nk pindah kije tmpt lain meja..seb baek time lunch kroni2 ajak g sejukkan perut dan hati kt ice room,yummyyy..petang zooom g klas ukm..heppy mode sket sbb maybe seminar kt Labuan kiv,maybe kitorg just buat kt KUIS or UKM je, yeayy lagi!



masih lagi dlm adjusting mode v(+_+)



p/s: rindunye dgn diorg nihhh!!!!



p/s again : heppy lah buat ebm tadi..tenang je nyorok dlm surau :D

16 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

skjap jek dh start keja balik kan Zety..rase mcm baru jek baca entry baby Maryam kuar..hehehe

bagusnya umar dh kenal huruf b4 2yrs..Zara lom brape minat nk belajar2 huruf ni..tjk buku animals die tuh br la eksited bukan main..hehe

Afne said...

aku ngape tah.. kalo tgk umar mesti igt hana. nk kata ada hubungan sedara.. tidak. nk kata kenan.. banak sama2 hehe

nmpk dh mata buntang maryam ;)

mama_umar said...

lily- xper lily,minat budak2 ni lain2,biar die buat somthing yg suke dgn sendirinye die akan develop well..as parent kite guide,kitorg mmg xpenah pakse2 umar bljr tekun sgt ke ape,lgpon die bkn phm sgt lagi,heheh

afne-aku rase kesamaan budak 2 org tu ialah senyum getiks,heheh..mate toksah ckpla..tp mmg aku cam pelik tau,atleast mate ko mmg bulat kan,hana ikut..mate aku or apai xdela beso sgt,mane dtg tuh?haaa..

CHeeSYaNa said...

mari kita pump! Yeehaaaa..

** atie + farid + aisyah ** said...

aku tgk maryam dh mcm anak mat salleh... rambut ala2 perang gitu... sgt cun wey anak dara ko zt.. gud boy abang umar....

iz-AnN عبداللطيف said...

cumel2nya mereka...

liana said...

alahai comenya budak dua org ni...ha'ah la ety, rase cam baru semalam jer ko deliver, hari nak dah ada entry ko dah masuk kije.berape ek kos jg anak kat bangi?

mama_umar said...

dayna - kt opis ni ade 2 pengepam tegar,tp yg akak sorg tu sekali je die pam,aku 2x hehehe..arini dpt 11oz :D

atie - maceh aunty atie cayang,pasni aku nk cukur abis rambut maryam tu,rase sayang plak..tp kene cukur gak kan?

izzan- anak2 mu pong ;)

mama_umar said...

liana - fees kt area bangi nih depend gak,tp range 250-300+..aku anta kt kg bangi ni ha,250,klu kt bdr baru bangi mahai lg la..

h4ni3 said...

zety anta babysitter ker, nursery? rm250 tu mahal la jugak. nasib baik my babysitter tak naikkan harga. huhuhu. now still rm200 per kid

mama_umar said...

h4ni3 - bbsitter,tp ok kot 250,die basuhkan skali baju2 maryam,lgpon maryam sorg je baby die jage,pejam sebelah mate jela kan? ;D

nadnye said...

sekejap jea dah kerja..

Biasa la perasaan macam tu akan datang..rasa macam nak duduk umah jea .
RM250 tuk babysitter kira okay la siap basuh kain lagipun dia jaga sorang jea kan.Kalau hantar nursery ambik harga tu jugak. Yang penting anak tu dia jaga bagus.

beso dah si comel maryam..

lia said...

gler hebat xnanges tinggai budak berdua tu xpecially maryam.... aku till now ada gak nanges skit2...

Manjakusayang said...

Wa...bagusnya Umar dah kenal semua huruf. Husna cuma boleh ikut lagu2 ABC. Tp, nyanyi jer lah... Kalo 1-10 ok jer... BI atau pun BM... hehehe

mama_umar said...

nad - perasaan nk duduk umah ni mmg membuak2 sgtkan..puas ati jg anak sendiri ..

lia - heheh,aku klu nanges nnt langsung x anta maryam,hahaha

kimm- good husna dah tau 1-10,umar blm tau abis,kdg campor BI dgn BM je nombor2,xkesahlaaa..

Anonymous said...

Keep posting stuff like this i really like it