Monday, February 22, 2010

jempuTan untuk MaRhabann..

salam.."nape xupdet citer wekend lepas ekk?".. heheh,adela sorg peminat blog aku ni tnye..sorang je peminat??hahahaha, jwpnnye sebab mlm ahad tu penatt sgt baru balik dr berjalan2,pagi isnin td plak bz sbb jage exam,pas jage exam mcm cencurut aku larik nk pam,pastu makan,pastu makan lagik,pastu sambung jage exam,pastu minum ptg plak,on jap ym,layan member2 dan customer babyshop aku,pastu bunyik lagu 'cinta sedih' (mesin punch card tu alarm lagu 'cinta sedih' tiap kali kol 8.30 pagi dgn kol 5.30 ptg) ..bedezup trus nk baliklah...maka skg ni barula nk updet sikit2..lgpon xde citer sgt..aku ni baru nmpk matahari isnin dah xsabo2 nk cuti jumaat nih..maulud nabi kan..sonoknye..pastu ari sabtu plak baby Maryam dijemput utk join marhaban beramai2 kt masjid bangi sempena program maulud nabi..alhamdulillah,rase dihargai pon ye jugak,sbb sudi jemput anak kami nih..lgpon mmg blm buat aqeqah & marhaban Maryam,xpelah,ni join utk meriahkan lg majlis,ala2 warm up gituu..

jd perkara pertama yg menerjah pale otak ni adalah baju aku ape yg Maryam nk pki..kene carik yg sopan2la sket sbb buat dlm masjid,kang terjojol lak mate makcik2 marhaban tu tgk anak dare aku dressing,yelah,dah bese pki romper je Maryam ni..maka pencarian baju bermula ahad lepas,dok pusing2 kt the curve trus benti kt area budak2 sbb sekumpul je kedai baju/brg2 baby ni kan..sng aku nk jln,eh,baguslah diorg buat cenggini,kedai2 baby 1 area,tmpt main pon kt situ,baby room pon kt situ..haa..hasilnye



oohh ye,bkn dua psg ..1 psg je beli ..hasil tangkapan yg lain2 xyah le letak kt sini okeh..sebenanye yg dress xde lengan tula yg nk dipakaikan ari sabtu nih,sbb Maryam ni xtahan panas,abis kuor bintik merah muke/badan die..yg dress ala2 princess sebelah tu plak adiah dr cousin kitorg,tp dah xmuat = sentat (sendat + ketat)..igtkan nk reserve dress tu utk majlis qeqah nnt tapii nmpknye kenela carik lagi sekali baju yg lainn yesss!!! ..kire okla kan dress xde lengan tu,simple je,kaler pon kaler biru soft..sejuk kain die..

pastu ade jugakla nk buat goodie bag sikit utk kumpulan marhaban tu nnt,yelah,org dah jemput kan,xkan nk lenggang halimah jongang je kitorg..igt nnt nk bagi kismis dan butter kek,senang gitu..oklah,sungguh agak bz minggu ni , jage exam,asgmnt x siap,nk update blog kedai,hrp2 sumer berjalan lancar,insyaAllah =)

p/s: majlis aqeqah & marhaban utk Maryam mayb nk buat dlm bln 3 insyaAllah..nnt aku jemput dtg ye sape2 yg sudi =>

8 comments:

[-suziey-] said...

nice dress..bdk pakai ape pn xkisah..xtutup aurat pn xpe..still baby..org xkata ape..ekekek:p

SyaNa said...

ala nomeyy nye baju
nnt maryam pakai lg comel kan :)
ngehh

zety said...

suziey- yaa btull,babykan pki baju kaler lain,suor kaler lain pon xper,ttp comell =)

syana- heheh,balik tu trus aku pkikan kt die,gelojoh hah mama =D

Nana said...

cutenye dress maryam ala bb pkai cekci2 xde hal..hehe

~ana~ said...

comey nya baju baby maryam...zety, nnti jgn lupa ambik gmbr erk..:)

nadnye said...

comel kan baju baby girl kalu bole semua nak.. hehehe.. tokey baju pun beli baju ker..

CHeeSYaNa said...

jelesnyer.. nak shopping baju gaun jugaks.. huuhuhu

mama_umar said...

nana- tulakan,kecik2 cekci xperrr..

ana- ok2,klu xsebok zt amik gambo =)

nadye-haaa,tula psl,wpon jual bj tp ttp nk rase bli baju kt luor,hahaha

dayana- xper,beli je la dress bg kt maryam ,hahaha