Monday, February 15, 2010

cerita tiga negeri..

salam..
alkisahh..org lain nk berjalan time cny ni,kitorg pon nk jln jugak..but all are unplanned..best kekadang jalan2 secara unplanned nih, tp kene gakla stanby check tayar,air kete sume kasi ok dulu..dan juga beg budak2 ni haaa..dah mcm nk balik kampong seminggu,kih3..

kisah ari sabtu - ari tdo spjg hari,kroihhh kroiihhh..kemas umah sket,basuh baju,kemas bilik,basuh toilet,yes, all done without bibik!!

kisah ari ahad - arini ade knduri adik aunty kt gopeng,perak..mule2 mcm xnk g sbb aku dah saket tekak,batuk..pastu phm2jela nk angkut budak2 ni haa..dahla liat masing2 nk bgn! si kecik ke,si beso ke,si bapak budak ke,sume payah gile nk bgn..jadi,aku amik kesempatan kemas brg2 diorg,pack susu pampers siap2..sonang..then mak aku pon sampai dr kajang..(memang ajak mak sekali sbb saje nk bwk die jalan2 bersama cucu2nye)..journey ke gopeng tu kire okla..kete mmg byk tp kitorg sampai dalam 2jam+ laa..mmg lapo giler..dahla panasnye mcm neraka kene bakor..sodap lak tu lauk kenduri..fuhh..



-umar merah padam muka kene panas,hauss manjang

pastu alang2 dah smpi gopeng nih,kitorg pon decide las menet nk naik cameron..dah lame weh aku x ke situ..last g mase umo aku 7 tahun kott..maka masing2 dlm kete pon kepeningan la lalu jalan bengkak bengkok xsudah2 tu..aiyoh..xde sape ke nk lebarkan jalan tu ha??..kitorg g takat sampai tanah rata je la..dok cuci2 mate tgk org asli kt situ..tgk ldg stroberi kejap, then tekak ni tingin sgt2 nk minum teh cameron..stop kt tea shop tepi ldg teh,minum teh tarik kt situ sambil makan stoberi cheese kek yg sgt2 sedapppp..ditiup angin sejuk ditepi ladang teh cameron tu..huuuhh,ilang poning kt jalan tadi jap..mmg very nice view ..

-mule2 excited nk naik cameron,pastu tdo sbb pening

-best btol klu dpt bwk balik kebun teh ni kt blkg umah =)

-delicious!!

pastu dah kesejukan kt situ,kitorg pon turun la balik jln bengkang bengkok xsudah2 nk balik ke kl..dalam kol 10mlm gitu,ntah ape tibe2 apaiku mengidam nk mkn triple play pulak..alang2 lalu kt bangsar,stop jap kt chillis,mkn la kami anak beranak kt situ..pelik aku nape rmi org kt sini..rupe2nye mlm tu mlm v'tine..rmila kapel2 ni aku tgk dok sane sini kt dlm bangsar shopp. complx tu..haih..kawen je la oii (nyebok je aku ni)..dalam kol 12+mlm sampaila kami kt umah mak di kajang,igtkan nk anta mak je then nk balik bangi,tp disebabkan driver dah nk patah pinggang,so kitorg pon tdo umah mak aku ..

maka bergelimpangan la kami tdo depan tv sambil mate aku terkedip2..lohh..rupe2nye sampai 3 negeri kitorg berjalan arini..dgn budak2 ni..lega sgt2 sbb diorg xbuat hal,mabuk pening agaknye,hihiihi..kesian anak2ku keletihan , tp atleast dah smpi jugak diorg ke cameron tuh..tobat dah nk g situ lg,cukupla sekali je yee..dah ade bukti bergambar korg sampai situ maryam & umar, melainkan ade buat disneyland kt cameron tu kite g lagi, hahahaha

9 comments:

liana said...

hehehe..kalau unplanned journey ni x termasuk bermalam ok la ety...kalau bermalam skali mau kena tdr dlm keta.mesti sume dah fully booked kan..comei betul la mariam walaupun rambut dia dah xder...bulat betul mata dia..

CHeeSYaNa said...

seronoknyer maryam berjalan2 ke cameron..

Nashays said...

alahai....maryam sampai cameron lagi cepat dr aku..

momguess said...

aku kalo naik cameron konpem muntah
huhuhuhuh

[-suziey-] said...

peghhhhh dasat..ngn baju2 kenduri naik cameron..kagum woo..xsojuk ke wei..ekek:p tp skang msm panas la..kira ok la kan naik cameron..sejuk sket..

lia said...

aku nk p cameron sgt2 tp xsampai2 lg hu3...

zety said...

liana- btol gak tu,tp kitorg mmg xnk bermalam pon..mate maryam dan umar mmg same bulat cenggitu

dayana- xtaula ape perasaan die smpi kesitu,yg penting xbuat perangai kire ok sgt la tu

shar- haaaa..ko smpi jengka,kitorg smpi cameron ;p

momguess-muntah aku ni dok tersimpan lg xkuor2 weh,masing2 dlm kete muke dah biru,hahaha

suziey-kih3,perasan gak ko bj kurung ku itu..igt nk tuka tshirt,tp mlsla pulak..sejuk gakla mase tu dah pukul 6+

lia-apekate ko g genting jela lia,melainkan ko nk tgk view cantek ldg teh ke,stoberi ke,blhla dtg sini =)

kakyong said...

mak aiii, sakan berjalan... letih eh lebih lai dgn maryam si baby lagi

mama_umar said...

aah kakyong,len mcm penatnye bile bwk bb nih,hehe,tp syukur die xmeragam..