Tuesday, May 5, 2009

rawatan akupunktur utk redakan loye

ate kije dgn nurse2 kan..so bykla aku dpt free treatment kt sini,hehehe..kisahnye smlm akunye nausea attack tanpa belas,dok monyokkk diamm je kt meja aku..tgn je laju menaip layan ym & forum,tp klula ade webcam org blh tgk muke aku..xselera nk chat agaknye..last2 lecturer dr indon dok depan meja aku,name die puan etty (dekat2 je dgn name aku),mengoffer diri utk buat akupunktur kt aku nih..die pon xlalu nengok aku cenggini..huhu..aku pon takut2 berani je nih..dahla mmg dasar penakut,sekali die kate," tahan ye..x sakit pon..rase2 kebas saja.." dgn slang indonnye..aku pon ye ye le berkerut ready nk tahan saket,die cucuk 2 jarum kt tgn aku..die kate ni point2 urat rase loye/muntah..sambil bukak buku teks nursing ttg beranak2..mmg diakui pon oleh medical yg rawatan akupunktur nih utk pulihkan nausea..lagipon aku konfiden la dgn pn etty nih,sbb die mmg blaja buat cucuk2 nih..ishk,klu akula..terkena jarum brooch tu pon nk mencarut saket dah..
pastu,dlm 3saat cenggitu jarum dah tercucuk kt tgn..sengihh je aku..xdela rase saket sgt,bkn die benamkan tinggal kepala jarum je..then pn etty soh aku relax je..dan mmgla aku relaxxx smpi tertdo kt meja..kol 4.15ptg die kejut aku,haih,rase mcm kt spital plak dah,nurse kejut soh bgn,heheh..die pon dgn lembutnye mencabut jarum tadi tu..setitik darah pon xkuar..pehh..dan aku blh rase ilang/lega sket dan sgt ngantukk..mcm telan ubat je ngantoknye..huhuhuuu...thanx pn etty..aku nk byrlakan..jarum2 tu mahal tuh..udahnye pn etty kate,"hadiahkan senyumann yeee.." waduh2..buk etty,baik sungguh kamu nih yaa..dahla jd tukang buat itenary aku kt bandung nnt (sbb she's from bandung occay :))..akan ku adiahkan buah tgn dr sane..wpon die muak dgn brg2 sane,hahahahaha
nile gambarnye..tgk tu,punyela penakot,siap pegang tisu lagik..bwh kalkulator tu nota bandung,hehehe

so pd sape2 yg ade saket2 kepale ke,rase loye2 time peknen blhla try rawatan akupunktur nih..makesure carik org yg establish la..jgnle mintak kt org bukan2,hehehe..insyaAllah rase lega la jugak...


11 comments:

CHeeSYaNa said...

eee... takutler..
I hate needle.. huhuuh.. tp berkesan ker???

mama_umar said...

heheheh,dayana..kite ni 2x5 je,erm,smlm aku rase pas die cabut tuh trus lapor,hehehe,lega sketla..arini xtau lagi,klu xblh handle gak,aku nk cucuk lagik!

mummy aryan syamil said...

yangg...
teruk gak penangan kali nehh yer..
cian ko..
aku xpnh plak cube hok cucuk2x tuh..dlu cm nk wat tp aku talut nk wat cz tkt pe2 berlaku kt kandungan aku ms tuh...rupe2nye mmg selamat ek..pas neh klu jd cm ko,leh la aku cucuk tang sna tang sini eheheheheheh

mama_umar said...

cucuk tu blh yang oii,jgn ko buat botox sudah,hahaha dah cukop cantek dahh..insyaAllah xde ape2..mmg adepon rawatan die utk org preggie

Afne said...

ooo.. masa ym td aku igt buat urut2 bagai hehe. mmg benam 2 btg jarum kiri kanan ye zet? so the outcome.. release gila segala nausea tu? cam menarik je aku baca cerita ko nih.

mama_umar said...

yaa btol afne,2 tgn nih..uishh..laa ko igt aku p berurut bagai?hasilnye arini aku rase idakle seperti sebelum2 nih..aku dimonitor oleh pn etty,jeng3..klu nmpk loye lagi die nk cucuk lagik,ooh tidakk!!!

Anonymous said...

aku tau nape ko pegang tisu tuh.. bknke tangan ko sentiasa berpeluh..nk kene cucuk lgla tapak tangan ko nervous, lg la berpeluh2 hehe

mama_umar said...

hahaha..siot je ko lela..mcm tau2 je..mmgpon kuar peloh,kecut wehh

mama tisya said...

ada treatment camgini ye kalo kita loya2 ke..pening2 ke ek..tktau pn..brp charge nye ek

mama_umar said...

eryn,member opis aku iaitu pn etty tu buat foc aje..klu kt luar xsurela byrn baper..tp klu org saket palekan aku tgk die cucuk ke dahi,mmg tdo lena siap berkeroh lagi opismate aku,pehhh

mama tisya said...

mother's day award ..sila collect kt blog mama tisya